С какво ви дразнят свекървите - тема 107

• 34 298
  • 758
  •   1
Отговори
# 405
Моята свекърва утре идва за през деня у нас. Става на 60. Пека основното и после тортата. Ще е по-специална,че е диабетик, ама дано стане хубава.
Та, ако ме издразни ще кажа 😆 надявам се само с хубави емоции да мине деня и да я зарадваме с мъжа ми.

# 406
  • при късмета
Свекървите са на години, изострят се някои черти от характера. Не познавам свекърва, която да не е била провокирана, за да изпитва особени чувства Simple Smile
Моята майка беше много чепат и труден характер. Никога не е тръгвала да се драчи със снаха си, която пък не спира да трови обстановката и сега, когато нея я няма.

Да се чудиш брат ти с толкова сбъркани критерии ли е, че продължава да живее с тази снаха. Да ти кажа, едни от най-емблематичните случаи, са тези в които свекървата има дъщеря и са обединени срещу снахата. А и зълвите са замествали достойно майките си в тази тема. Особено живеещите в чужбина. Напоследък даже е тенденция

# 407
Луна, разбирам, но не съм съгласна, поради опит житейски.
Ма ко, не четеш. Майка ми не е била провокатор, тя към мен е проявявала свекървенско отношение, не към снаха си. Simple Smile
Няма да коментирам теориите ти за обединението. Simple Smile

# 408
  • София
И аз нямам никакви проблемк със свекърва ми, но с майка ми .... Confused стигат ми за много, много години напред.

# 409
Не бих казала проблеми, а  разминавания, и тя беше съвсем обективна - “какво като си ми дъщеря”. Simple Smile Сега ми липсва, но я няма,  това е положението.

# 410
  • при късмета
Аз не твърдя, че точно вие сте се обединили. Не разбрах обаче, ако и брат ти е на мнение, че жена му трови обстановката, защо не е предприел нещо. За да е с нея (оставам с убеждение, че не е малко време) значи, че той не е на това мнение, независимо от твоето отношение към жена му. И независимо дали майка ти или снахата е започвала конфликт (нали все пак е тровела обстановката още тогава), пак е бил на страната на жена си. Просто си помислих, че да го прави и тогава и сега, и с майка си и със сестра си, все има защо. На това ме наведе поста ти, както и обвинението към снахата ти, така го разбрах. И това, че не отговори за брат ти, а изместваш към някакво обединение, за мен го потвърждава

# 411
Значи единствено, че твоето  мнение нищо не значи. Толкоз.
Simple Smile

# 412
  • при късмета
Разбира се, че това значи. Като два пъти не отговаряш на зададен въпрос, какво друго да е?

# 413
Споменахте по-рано, че само дребни нападки има в тая тема. Аз искам да поставя една ситуация и да попитам свекървите тук как точно снахата е виновна в нея.
Хваща се момиче ( да я наречем Марийка) с момчето “Х” (Иванчо примерно), което има брат (нека го наречем Жоро), който е женен (снахата нека е Катя)и със малко дете. Марийка от самото запознанство с Иванчовите родители винаги се е държала възпитано, когато е ходила на гости е предлагала да помогне с приготвяне, сервиране, отсервиране и т.н. на храната, забавлявала е малката когато е имало нужда и малката е умирала за нея. С времето нещата междо Иванчо и Марийка стават сериозни и те заживяват заедно.
Тук е момента да посоча някои прилики и някои разлики между Марийка и Катя - и двете работят едно и също и са горе долу на една възраст. Разликата е, че Марийка не работи за себе си, а Катя си е направила собствена фирма, която Жоро на практика издържа и е един от тримата клиенти, които ползват услугите й. Катя от раждането на детето си (в момента на историята на година, почти две) почти не работи и по цял ден виси по моловете, а детето е на ясла. Марийка от своя страна граничи на моменти с работохолик и харесва както работата си, така и екипа си.
Минава лятото и идва зимата. По стечение на обстоятелствата Марийка заедно с целия екип е съкратена поради покупко-продажба на фирмата. Обсъждайки ситуацията, че Иванчо и Марийка няма да се справят с една заплата, решават Марийка да се върне при родителите си за периода докато си намери работа за да не затруднява положението.
След горе описаното свекървата започва да прави коментари пред Иванчо как Марийка е същата като Катя, как тя иска да виси на врата на малкия й син също както Катя виси на врата на Жоро, как сега остава само да надуе корема и да го върже и най-вече тя как няма да допусне такова нещо. До този момент добрите отношения започват да се обострят, защото Иванчо споделя с приятелката си майчините притеснения. Реална конфронтация между двете няма. В един прекрасен ден Марийка отива в апартамента на Иванчо за да се видят и намира целия си багаж, който е оставила с идеята, че пак ще заживеят заедно при налична възможност, опакован в найлонови торбички. Тук говорим не само за някоя и друга дреха, а за книги, посуда, която тя е купувала, козметика и какво ли още не. При въпрос какво е това и дали Иванчо има да й казва нещо, той отговаря, че “мама така е решила и е събрала всичко и го е оставила в коридора за да си го вземе Марийка като идва-да не пречело”. Иванчо обяснява, че всъщност той не искал да се разделят и искал пак да заживеят заедно като имат възможност.

Тук искам да отбележа няколко неща - Марийка съм аз и за това съм запозната със ситуацията; никога и по никакъв начин не съм обидила майката на Иванчо и винаги съм проявявала уважение към нея и съпругът й за това че са отгледали мъжа с когото съм била; горе описаните коментари по адрес на Катя са правени в мое присъствие многократно без Жоро да се намеси да защити жена сим и послено, но не и по важност за историята - отне ми месец и няколко дни докато си намеря нова работа на която бях 4 години - само няколко дни след фасона на свекървата).

Тук не коментираме домакински умения или кой кого е погледнал на криво в конкретна ситуация, а цялостно отношение. Не допускам, че съм била безгрешна, а напротив - като всеки човек сигурно и аз съм допускала грешки и може и да съм обидила неволно някого, но се опитах да опиша ситуацията обективно през призмата на времето.

Та да попитам пак - с какво аз като гадже на малкия син съм заслужила подобно отношение? Това е въпрос, на който така и не можах да си отговоря.

*Имената са умишлено променени.

# 414
пак е бил на страната на жена си.
Мако, има и такива мъже, при които не може да се разбере защо си търпят жените. Един от тях е баща ми, и като дете и сега все още не мога да разбера причината. Майка ми никога не е работила, баща ми се връщаше от работа и хващаше да готви/чисти/помага с домашни, тя скиташе по цял ден по кафета и се оплакваше колко и е тежък живота 😯 При девера също. Понеже споменах за тях- уволниха го от 2 места заради нея. Първото- работеше с мм- на 3-4м след като етървата дойде шефа му му каза 'или си пращай жената за България или си търси друга работа'. Тя му звънеше постоянно да се прибира че и било зле/скучно и той зарязва всичко о тръгва. На второто място пак, там го уволниха защото отишли на почивка без дори да се обади, че няма да отиде на работа. Сега добре че работата му е плаваща, та иначе и там няма да го държат. Имала час при лекар (прост преглед или зъболекар) трябва да е с нея,  била омъжена и трябва хората да виждат,  ходи и се някъде и трябва да отидат веднага, независимо дали е на работа... И това още преди да имат дете и някаква дори и малка причина да не я остави.

# 415
В чуждата къща да се меся не ми е редно. Ако една жена иска съпругът ѝ да е до нея - то това се е тяхна работа.
Това, че някъде не е като у нас, не ми дава право да мисля, че не са наред хората.
И това още преди да имат дете и някаква дори и малка причина да не я остави.
Може да сме прекрасници, но е хубаво да не сме зли и тесногръди.

# 416
  • София
Скрит текст:
Споменахте по-рано, че само дребни нападки има в тая тема. Аз искам да поставя една ситуация и да попитам свекървите тук как точно снахата е виновна в нея.
Хваща се момиче ( да я наречем Марийка) с момчето “Х” (Иванчо примерно), което има брат (нека го наречем Жоро), който е женен (снахата нека е Катя)и със малко дете. Марийка от самото запознанство с Иванчовите родители винаги се е държала възпитано, когато е ходила на гости е предлагала да помогне с приготвяне, сервиране, отсервиране и т.н. на храната, забавлявала е малката когато е имало нужда и малката е умирала за нея. С времето нещата междо Иванчо и Марийка стават сериозни и те заживяват заедно.
Тук е момента да посоча някои прилики и някои разлики между Марийка и Катя - и двете работят едно и също и са горе долу на една възраст. Разликата е, че Марийка не работи за себе си, а Катя си е направила собствена фирма, която Жоро на практика издържа и е един от тримата клиенти, които ползват услугите й. Катя от раждането на детето си (в момента на историята на година, почти две) почти не работи и по цял ден виси по моловете, а детето е на ясла. Марийка от своя страна граничи на моменти с работохолик и харесва както работата си, така и екипа си.
Минава лятото и идва зимата. По стечение на обстоятелствата Марийка заедно с целия екип е съкратена поради покупко-продажба на фирмата. Обсъждайки ситуацията, че Иванчо и Марийка няма да се справят с една заплата, решават Марийка да се върне при родителите си за периода докато си намери работа за да не затруднява положението.
След горе описаното свекървата започва да прави коментари пред Иванчо как Марийка е същата като Катя, как тя иска да виси на врата на малкия й син също както Катя виси на врата на Жоро, как сега остава само да надуе корема и да го върже и най-вече тя как няма да допусне такова нещо. До този момент добрите отношения започват да се обострят, защото Иванчо споделя с приятелката си майчините притеснения. Реална конфронтация между двете няма. В един прекрасен ден Марийка отива в апартамента на Иванчо за да се видят и намира целия си багаж, който е оставила с идеята, че пак ще заживеят заедно при налична възможност, опакован в найлонови торбички. Тук говорим не само за някоя и друга дреха, а за книги, посуда, която тя е купувала, козметика и какво ли още не. При въпрос какво е това и дали Иванчо има да й казва нещо, той отговаря, че “мама така е решила и е събрала всичко и го е оставила в коридора за да си го вземе Марийка като идва-да не пречело”. Иванчо обяснява, че всъщност той не искал да се разделят и искал пак да заживеят заедно като имат възможност.

Тук искам да отбележа няколко неща - Марийка съм аз и за това съм запозната със ситуацията; никога и по никакъв начин не съм обидила майката на Иванчо и винаги съм проявявала уважение към нея и съпругът й за това че са отгледали мъжа с когото съм била; горе описаните коментари по адрес на Катя са правени в мое присъствие многократно без Жоро да се намеси да защити жена сим и послено, но не и по важност за историята - отне ми месец и няколко дни докато си намеря нова работа на която бях 4 години - само няколко дни след фасона на свекървата).

Тук не коментираме домакински умения или кой кого е погледнал на криво в конкретна ситуация, а цялостно отношение. Не допускам, че съм била безгрешна, а напротив - като всеки човек сигурно и аз съм допускала грешки и може и да съм обидила неволно някого, но се опитах да опиша ситуацията обективно през призмата на времето.

Та да попитам пак - с какво аз като гадже на малкия син съм заслужила подобно отношение? Това е въпрос, на който така и не можах да си отговоря.

*Имената са умишлено променени.
1. Уж възрастни индивиди, пък единия си Фаща чантата с дрехи и при мама ?!?!?! Що за малоумщина? Тоя "мъж" който го е допуснал не е мъж. Щом те е върнал у вашите, понеже не си касичка временно - не знам за какво ти е?
2. Щом е допуснал мама да ти събере багажа, явно е съгласен. Пак да попитам за какво ти е тоя ....*****????
3. Радвай се че си се отървала Simple Smile .

# 417
Винаги може единият да остане без работа.
Какви са тези простотии да те връща у вас?
И друго - колко жени са се самонамерили на улицата, че дават така да постъпват с тях?

# 418
Афродита, не казвам, че ме е яд или съжалявам - напротив, просто ми е интересно каква би била обосновката на една свекърва за такова отношение.
Моята е лесна - бях малка и влюбена и позволих да ме тъпчат, но бързо се поправих и прекратих отношения. Беше ми обица на ухото от какво да бягам надалече след като вече знаех какви са признаците.

# 419
  • MI
Марийка е допуснала само една грешка - събрала се е с мамино детенце и не го е осъзнала до края почти. Нищо не може да ме убеди, че е нямало сигнали от началото. Следващият път очите широко отворени.

Общи условия

Активация на акаунт