С какво ви дразнят свекървите - тема 107

• 34 297
  • 758
  •   1
Отговори
# 420
Свекърва ти виновна, че си се хванала с муньо.

# 421
  • при късмета
"Марийке", върви запали една свещ, че си се отървала навреме от този муньо. И никога, ама никога повече не се хващай с "мъж", който няма собствено мнение и чака мама да му каже какво да мисли и прави. Еле пък направо да действа от негово име. Ама никога, никога. И пак ти казвам, радвай се, че се е случило сега. А какво щеше да правиш, ако беше станало още по-сериозно и имахте дете?
Кая, ти може и да си се чудела, но решението си е било на баща ти. Той си има причина да е съгласен с това положение и вероятно с нея се е съобразявал, предполагам не е стоял в този брак с пистолет на челото. Ти имаш глава на раменете си и наблюдения с години, за да решиш за себе си кое от модела да приемеш и кое да отхвърлиш. Така, че всичко е наред

# 422
В чуждата къща да се меся не ми е редно. Ако една жена иска съпругът ѝ да е до нея - то това се е тяхна работа.
Това, че някъде не е като у нас, не ми дава право да мисля, че не са наред хората.
И това още преди да имат дете и някаква дори и малка причина да не я остави.
Може да сме прекрасници, но е хубаво да не сме зли и тесногръди.
Оооо още по назад го казах, че не ме бъркат- дадох го като пример за необяснимо от околните. Плюс тогава и тогава не се месех, въпреки че пряко ни засягаше, когато не си плати квартирата и напусна без да каже парите търсиха от нас. И не, не се съгласихме да платим, стигна се обаче до съд и  ни задължиха понеже са братя, а той не беше в страната по това време. Не беше голяма сума, ама ей така заради принципа, върна ни ги след това, обаче всичко е ей така безотговорно и има последици. И няма как да кажем че не се влияе, понеже сме заедно в чужбина 3г преди да дойде етървата (отделни жилища де) и за това време нямаше нито един проблем нито между него и брат му, нито работа, нито квартира...
Сега вече с нищо не ме бърка, понеже свекърите дойдоха и те, та за всичко занимават тях, ама се дразня на отношенито и това че всички трябва да са им задължени

П.с. мако, не видях че си писала. Решението си е било негово но винаги съм се чудела. Вече не е сред живите, а когато веднъж го питах, каза че е търпял за да не живеем лишени ние 😯 (логика 0 за мен). Да иначе съм си изградила представи за взаимоотношенията в едно семейство на база преживявания, не че нямам трески за дялане де, ама това 'опита' ще го промени предполагам ✌

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 00:31 от Kaya

# 423
Какво общо има майка й? Аз с очите си прочетох току що няколко съвета за миене със сода каустик, и неутрализиране после с оцет. Във форума. Това е разпространен съвет и се пише често.
Майката химик можеше и да се заяде, че верото е отровно и че ще си мие със сода каустик, която ще неутрализира. Де да знам вече....наистина тук става въпрос за неща отвъд препарата. Не е това основата на кофти отношенията в този класически триъгълник.
[

Ех, най сетне стигнахме до истината....ами да, то през цялото време ства дума за нещо отвъд препарата, но трябва да имаш душа и очи да го видиш! Как от 10 човека, само вие разбрахте, че не става изобщо дума за тенджери и препарати!

# 424
Колкото до грешните избори. Ами на млади години може и да целунеш някоя жаба преди принца. Да го уцелиш от първия път си е печалба от лотарията.

# 425
До този момент добрите отношения започват да се обострят, защото Иванчо споделя с приятелката си майчините притеснения. Реална конфронтация между двете няма. В един прекрасен ден Марийка отива в апартамента на Иванчо за да се видят и намира целия си багаж, който е оставила с идеята, че пак ще заживеят заедно при налична възможност, опакован в найлонови торбички. Тук говорим не само за някоя и друга дреха, а за книги, посуда, която тя е купувала, козметика и какво ли още не. При въпрос какво е това и дали Иванчо има да й казва нещо, той отговаря, че “мама така е решила и е събрала всичко и го е оставила в коридора за да си го вземе Марийка като идва-да не пречело”. Иванчо обяснява, че всъщност той не искал да се разделят и искал пак да заживеят заедно като имат възможност.

А, така...
Махай се от този Мунчо – не ти трябва такъв плужек.
Първата му и основна грешка е, че ти е казал какво е говорила майка му. Тя може да си говори каквото си ще, даже да изтърси някоя глупост в момент на афект, но това си остава между майка и син.
Все едно ти ако измрънкаш нещо против майка му, той да изтърчи да ѝ доложи. И ето ти го разривът.
Второ, не разбрах той самостоятелно жилище ли има, или живее при родителите си? Ако е самостоятелен и допуска мама да събира вещите на гаджето... А и изобщо да му се меси в живота...
Къде ги намирате такива, просто се чудя.
Ама защо ли се чудя, като баш Муньото на Муньовците от една друга тема събира многобройно стадо от фенки, готови сигурно и деца да му раждат.
Та на въпроса – нямаш бъдеще с този и по-добре. Следващия път си подбирай по-добре партньорите и търси такива с повече отговорност към връзката ви и към самата теб.

# 426
  • някъде в орбита...
...бях малка и влюбена и позволих да ме тъпчат...
Почти всеки е бил в такова положение, все пак опита не му пада на човек от небето. Хубавото е че си осъзнала тъпотията на ситуацията и си си направила изводите Wink

# 427
  • София
Свекърва ти виновна, че си се хванала с муньо.
Точно.

# 428
  • Най-красивата страна
Grahchee,свекървата е много виновна,но и Иванчо е виновен.
Иванчо е позволил майка му да се държи с него като с малоумен.
Все едно той сам не може да прецени ситуацията . Иванчо е позволил на майка си да гони Марийка ,защото къщата е на майка му,а на него не му стиска да се изнесе на квартира и да заживее самостоятелно.

Що за безобразие е това да изгониш снахата,защото я съкратили от работа?И какъв е тоя мъж дето не е способен да издържа жена си 1 месец?А най-потресаващото е,че Иванчо очаква след всичко това тя да се върне.
Марийка би трябвало да се радва,че се е отървала и от Иванчо и от мама му.

На времето като казахме на свекърите,че ще се женим и свекър ми пита мъжа ми ,,Ти сигурен ли си,че ще можеш да издържаш семейство?.
Аз се опитах да кажа,че също работя.
Обаче свекъра каза,,Няма значение,че жена ти работи.Ти като мъж трябва да си способен да издържаш семейството си.

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 10:11 от -veni-

# 429
  • при късмета
Грахче, че муньо е в пъти по-виновен от майка си това е ясно. Обаче, ако искаш именно на свекървата да вдигнеш кръвното, се обади да ѝ благодариш, че те е отървала от тях. После с най-любезния тон ѝ съобщи, че всичките ви общи приятели и познати, ще разберат причината за раздялата, защото не можеш да лъжеш. По този начин обаче, ще изложиш сина ѝ и ще го скъсат от подигравки, че уж сам живеещ мъж, не е способен на решения и мама още го води за ръчичка. И всичко тона е благодарение на нея и сина ѝ свястна жена няма да намери никога. Никоя с ума си няма да се жени за свекърва, вместо за мъж, а това мнение за него ще остане за години напред след случилото се. Може и на муньо да го съобщиш, но през майка му със сигурност ще стигне до него Joy
Ох, и аз се чудя от къде ги намирате тези "мъже", само по лична карта да се водят такива

# 430
Значи, докато носиш пари, може да живеете заедно, щото не си му в тежест, да ползва хубавото демек, пък като изпаднеш зад борда, аут, че да не му тежи... Добре че е приключило!
За майката дори не виждам смисъл да правя разбор, то и преди нейното включване е имало звънци да звънят.

# 431
Здравейте,

Не съм омъжена, но си имам сериозен приятел и живеем на семейни начала.
С неговата майка засега се разбирам много добре, 1 зодия сме.
Той нито веднъж не си е позволявал да ми прави забележка пред хората, нито пък аз него.

Забележките се правят насаме ако има нещо Simple Smile

# 432
Браво! Но ако си риби, не таи надежди Joy

# 433
  • Варна

Ако на това разчиташ...

# 434

Продължавай да четеш темата и съвсем скоро вече няма да се разбирате добре.
А, на бас!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт