С какво ви дразнят свекървите - тема 107

• 34 179
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
Тирамису, давай.
Ще правим кастинг за най- главната баба Joy
Изпълзяват постоянно някакви форми на живот, кога с червени рокли, кога с ножове и швепс.

А на предишната авторка може и така да и е по-добре. Гледа си детето , има си мъж от време на време, няма си свека . Ко пък толкоз да и е зле. Пък и нали от Одрин и носят неща. Всеки си е намерил комфорта, няма драми.

# 586
  • при късмета
Тирамису, давай.
Ще правим кастинг за най- главната баба Joy
Изпълзяват постоянно някакви форми на живот, кога с червени рокли, кога с ножове и швепс.

А на предишната авторка може и така да и е по-добре. Гледа си детето , има си мъж от време на време, няма си свека . Ко пък толкоз да и е зле. Пък и нали от Одрин и носят неща. Всеки си е намерил комфорта, няма драми.
Обърка се. Чака се конкретно изневяра, че да има основание да се разведе Joy На фона на всичко това, разбираш ли

Тирамису, не насмитаме всички, по домова книга, не бой се

# 587
Пфу, ами от съседната тема за лампите ми се изправи косата, тука свекървата от ада. ... определено има ужасни хора!

# 588
Само са вметна, че военните имат право на квартира, която им се плаща от държавата...

# 589
Е, той нали искал с майка си. Значи до живот ще е така. Не знам, ако има такива хора и ситуации ми е жал за тях.

# 590
Моята свекърва си е класика, само дето го разбрях чак като се роди детето...преди 2 месеца. Понеже живее в друг град ни помоли да остане няколко дена, които се превърнаха в няколко седмици, които аз няма да и простя. Омрънка ми живота и то за абсолютни тъпотии, ама просто трябваше да се покаже като лошата свекърва. Най- много се карахме относно как и колко да обличаме бебето. Живеем в топъл апартамент. Свеки настояваше всичко вкъщи да е пуснато на макс. Като станеше време да къпем бебчо климатикът се включваше на максимална температура+ духалка. Вярвайте ми, идеше ми да излизам да крещя гола на балкона...А, бебчо облечен в дълго боди, дълга блуза, чорапогащник,  ританки, повит в пелена, завит в одеало...гледах го и се потях.
Постоянно се опитваше да си налага мнението като ме сравняваше с другата си снаха. Тя как била правела, колко хубаво било, дрешките на нейното бебе какви хубави били, колко удобни и т.н. Просто моите дрешки си ги бях накупила аз, както имах и доста от родителите ми. Насоли ме и за количката, а тя си ми е една от най- хубавите покупки. Стотинка за нищо не е дала, ама и безценните си съвети пък не звънна да даде предварително.
Да не седя с телефона в една стая с бебето да не му стане нещо. Може да го накарам и да не диша, щото въздухът много мръсен... Да не пия там един чай,щото последната съставка и се струвало, че не била подходяща за бебета. Чаят е лактогенен, за кърмачки...и изобщо защо ми бърка в чайовете!? И така...родих едно дете на сина й и тя взе че си помисли, че съм нейна собственост. Ама той и мм едва я изтърпя. Като си замина се чукнахме с по чашка бира, да полеем събитието.

# 591
  • при късмета
Не трябва и мъжа ти да търпи и да чака да си тръгне. Просто трябва да ѝ обясни, че ако искате съвет за детето, сами ще се обадите и това колко да се облича, кога и с какво ще се храни са ваши решения. Обаче сега, че колкото повече време минава, толкова повече ще стане статукво и никога няма да се промени. Ако ще променяте нещо, трябва да е сега

# 592
Последното изречение  казва всичко.Немай грижи , не допускай  посещения в повече от нужното, никакви  намеси.Твърдо отстоявай  и няма  да имаш проблеми.Ама пък и облекчение и  чукане на чаши няма да има с такъв кеф.
Мъжът ми бе гаден на моменти,  третираше ме по мое виждане яко като господар ,но  може и да съм била   недорасла, та ме научи да се подчинявам и да не питам.Обяснения после.И до сега е така.Когато се прави нещо един води ,другите следват , политика има във всичко и  е различна от  другата, но по-важна.Може и  свека ти да е  объркана , но се ежи и  не признава.Това че си приказва не значи да изпълнявате.
За всички четящи , идват , виждат бебето и си заминават всякакви роднини.Който иска да командва да си роди и  гледа  , пък и сега има приемна грижа ,да си избива там  каквото има за избиване. И да се налага да  се грижи за внуче ,да знае , че не е негово дете ,това ясно и разбрано са казва при първи опит.Който схваща не чака и  да му кажат.
Чукнете се пак , с нещо хубаво за пиене и   това е .Може и по друг начин, по-хубаво ще ви стане.

# 593
О, тя се замина и си го гледаме както си искаме. Мъжът ми и говореше, не си мълчеше, но и скандали не сме вдигали. Пак си държеше на нейното.
Имах гадно раждане и престоят в болницата беше ужасен, не ми даваха бебето, беше ми мъчно, не спях и нямах търпение да ни изпишат и дй си ходим вкъщи, да си знам че сме си у дома. Е, да ама свеки просто искаше да си покаже цялата простотия и кривотия за да ми вкисне живота. Постоянно мрънкаше за нещо.

# 594
  • някъде в орбита...
Tiramisu29, пускайте си приказките й покрай ушите си. Кимаш с глава, казваш "Да, да, точно така", и си правите каквото знаете. С времето ще свикне, че не става както тя си го мисли. Правилно избягвате конфликти, няма нито смисъл, нито полза. Просто игнор Hands Plus1

# 595
А си в това положение само и единствено заради собствени избори.

Съгласна съм с това твърдение и го подкрепям с две ръце.
Само са вметна, че военните имат право на квартира, която им се плаща от държавата...
Правилно. Държавата поема определена сума, в която той трябва да се впише и именно идеята беше да се възползва. Защо обаче никога преди това не се възползва? Визирам, преди да се види в чудо с майка си, заради скандала с мен. Още като започна работа като военен, можеше да се възползва, а не да ходя аз у тях да се набивам на око на майка му и на сестра му. Защото му е по-удобно да живее с майка си. Да му готви, да му пазарува, да му изхвърля боклука, да му пуска бойлера... Оо, чакайте, имаше оправдание - нали майка му е социално слаба с две деца. Ако той се изнесе, тя ще остане с едно дете и ще трябва да освободи жилището. Това има логика, но дали това е истината? Ето аз винаги съм искала да живея самостоятелно от семейството си. А, той - страх го е да остави майка си сама? Защо? Защото му е втълпила, че й е длъжен, че й е виновен...? От друга страна, майка му даде под наем апартамента от баща си и праща парите на сестра му. 60-годишна жена не й ли стига акъла да каже, при положение, че вижда, че живеем отделно, сина ми се ожени, чакай аз да се преместя в моя (при положение, че този вече го дадох на сина ми) апартамент. Ето това на какво прилича? Т*** свекървище! Но имате право, тя се възползва, но мм не остава назад. Мм е за бой!

Dark_Chocolate, подозирам, че си била с друг ник, в темата където споменах за финансите. Grinning Нещо с Moon, може би? Simple Smile

Ми, да, това е моята политика: няма свеки вкъщи - гледам си комфорта и да няма драми. Joy

Последна редакция: ср, 27 мар 2019, 02:09 от amy_nka

# 596
Детето е дете до 18 годишна възраст, след това е възрастен, какви са тия глупости за социално слаба майка с две деца, тинтири минтири. Лошото от тая безумна история е, че детето е потърпевш. Няма нищо срамно в развода, по-добре разведени родители, отколкото някаква пародия на семейство, казвам го с най-мил тон. Развод и си дай шанс да си щастлива с друг човек, какви са тия оправдания чакам да изневери. Все едно нямаш предостатъчно причини да прекратиш взаимотношенията. Колко още години ще си загубиш с тоя твой отсъстващ мъж? Свекървещицата е ясна, ама синчето й е по-зле от нея, тя поне си гони интересите.

# 597
Социално слаба майка с деца, дето ходят по мисии и с други апартаменти няма. Но едва ли е нужно да го казвам. Вероятно тогава си била ок, защото ви в устройвала връзка от разстояние и не си го мислила много. После идва детето и жената както винаги прави компромиси. Според мен ако срещнеш нормален мъж, бързо ще му биеш шута на този Simple Smile Важното е да си дадеш шанс да срещнеш нормален човек Simple Smile Останалото ще се нареди лесно.

# 598
  • София
А, бебчо облечен в дълго боди, дълга блуза, чорапогащник,  ританки, повит в пелена, завит в одеало...гледах го и се потях.

Само един въпрос имам - защо го гледа?

# 599
  • Най-красивата страна
Amy_nka,ако не живеете заедно три години ,това е достатъчна причина за развод.
При това положение разбирам детето да се вижда с баща си.Но защо позволяваш да се вижда с ненормалната баба,която те псува и плюе?

Tiramisy,ти защо оставяш свеки да прави каквото си иска?
Ти си майката.И трябва да и дадеш да разбере,че бебето ще бъде облечено така,както ти си преценила и ще се вози в количката,която сте избрали.Точка.
Тя като иска нека да си играе с него,да го разхожда,да го приспива.
Обаче ти си тази ,която решава как и с какво ще бъде облечено,кога и какво ще яде бебето,кога ще се къпе ....
И вместо да гледаш как бебето се поти,защото е навлечено,другия път просто няма да и позволяваш тя да го облича.Или ще му смениш дрехите.Защото от претопляне бебето може да се изрине например....
И защото ,ако не си отстояваш позициите,тя ще ти се качи на главата.
Аз на моята свеки и обясних,че  бебето ще се гледа така,както е казал педиатъра .Обаче мъжа ми ме подкрепяше и ми помагаше.

Последна редакция: ср, 27 мар 2019, 08:44 от -veni-

Общи условия

Активация на акаунт