С какво ви дразнят свекървите - тема 107

• 34 268
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
Опасни са тефлоните, особено надраните, естествено е да иска Хепи да ги хвърлят. Не е ок да се готви в тях.

Molive, още се хиля, макар, че не е за смях изобщо, съжалявам за плота.

# 151
Сега разбрах срещу кое рита,да ,  бях се вторачила във влаченето.

# 152
  • София
Вярно е,че не съм скачала на мъжа си и съм го послушала. Не защото майка ми не ме е научила, а защото вярвам,че мога да науча още и да чуя чуждия опит, пък после да преценя за себе си.

Откъде да знае майката, че след години в къщата ѝ ще дойде момиче, на което майка му е била също толкова скарана с елементарната химия,

В къщата й...ама не. Нали апартаментът е на сина й вече. Сори. Ако му го е преписала вече, няма къщата й, а къщата му. Много грозно изказване за момичето и за майка й. Вместо да гледа в момичето, да си гледа маминия златен, ненаучил се на нищо полезно, включително да си измие тенджерата, след като я ползвал. Звучи ми като разглезен мъж, получил всичко наготово. Дано момичето се освести, че цял живот ще е трън в очите на майката.

Ставаш все по- парадоксална с изводите си, но пък твое право е.
Аз само наблюдавам докъде можеш да стигнеш, само и само да обслужиш тезата си за винаги и за всичко виновна свекърва.

Да, грешно се изразих- откъде да знае майката, че години след като е напуснала къщата,  ще дойде момиче, толкова силно скарано с отровите, ненаучено от майка си какво да не ползва, за да не се трови, та да остави разпореждания.

Какво има да гледа жената на маминия си златен- научила го е да застава зад гърба на жената до себе си, няма да тръгне да го придърпва към полата си, само защото ѝ се е наложило да съжителства с момичето в този отрязък от време?
Както обясних няколко пъти- питала е момичето с какво да тръкне тенджерата и то е казало, че го прави със сода каустик.

И къде е казано, че като преспиваш по няколко дни в седмицата някъде, и като готвиш и се храниш там, трябва домакинът- момчето, при което си, е длъжно да ти прислугва във поддържането на кухнята и къщата?
Не е тръгнала жената да му набива канчето кое е правилно и кое- грешно, просто е купила това, което може да употреби и е щяла да го направи на другия ден,но зоркото око е засекло престъплението и е издало декрет да бъде спряно.
Принуждавам се да повтарям едно и също под всеки пост, който умишлено изкривява фактите, които съм дала, с надеждата да престанем да си играем на развален телефон.

За какво да се усвести момичето, че не се сещам?
Че момчето застава зад нея и при ситуации, които го поставят в идиотско положение?
И че жената се извинява за неудобството, което е създала с "нетактичната си постъпка"?
Явно, за теб скандалите с елементи на екшън са нормалния начин да се разреши кой води бащина дружина.

# 153
  • Fort Worth, TX
Сискоо, той е.Много добра работа върши.

# 154
Свекървата ли да си избера за причина за развод с нейното поведение или сина й с неговото научено от майка си поведение...? Да разбера, че синът й е мамино синче, след като му родих дете е бахти тъпата история... И все свекървата ми е виновна в очите. Ако си беше научила сина да се сеща да изхвърля поне боклука всеки ден... А, тя гордо ми заяви, че у тях само тя изхвърляла боклука... Усещам, че ми писва... Grinning Много ми писва от нея и от маминото й синче вече!
Супер... Оплаках се. Simple Smile ...Отивам да си взема детето от градина.

# 155
Истината е, че реши ли жена да прави драма ще го направи и за тъпотия. Аз живях в чужда къща няколко месеца и броих дните да си дойда у дома.
Ставаше въпрос за една кола в пластмасова бутилка. Останала на дъното, ама един пръст няма.Оставена на плота при мръсните чинии. Аз взех че я хвърлих. След един час иде силна вилна въпросната персона и започва да вика къде и е колата. Кой си позволил да пие от чужди ? Как може така ? Потънах от срам, обясних че съм аз, предложих да купя .Та много пъти след това в разговори на други теми в мое присъствие се е натяквало, че чуждите неща не се пипат.
Ах, ако това не е опит да те привокират. Минава и заминава. Здраве да е.

На мен така ми прибират чашите с една глътка кафе. Може вечерта чак да искам да го изпия. Не се пипат, да😀

# 156
Изобщо не ми пречи, напротив, лично купувам подаръци- посуда, книги и какво ли не ново, предлагам и стари, но здрави и запазени неща, които са ми излишни, както и приемам от нея. Просто тефлона е опасен като е надран и е вредно. На нея не й пречи, ок, но аз не желая да ги ползвам. Карали сме се със синът й и според мен трябва да е загрижен и за майка си, ако трябва да й купи един нов тиган и да й даде, вместо отровен. Но те така си смятат и аз съм ги оставила на мира

# 157
  • София
Свекървата ли да си избера за причина за развод с нейното поведение или сина й с неговото научено от майка си поведение...? Да разбера, че синът й е мамино синче, след като му родих дете е бахти тъпата история... И все свекървата ми е виновна в очите. Ако си беше научила сина да се сеща да изхвърля поне боклука всеки ден... А, тя гордо ми заяви, че у тях само тя изхвърляла боклука... Усещам, че ми писва... Grinning Много ми писва от нея и от маминото й синче вече!
Предупреди го, че така няма да стигнете далеч. А изхвърлянето на боклука го правят дори и най-големите мачовци, които друга домашна работа не пипат
♥ HAPPY ♥ , в един момент ти омръзва. Мъжът ти ще купи нов, а те ще се скарат защо им е, като си имат стар и хубав и ще заврат новия надълбоко.
Надрасканият тефлон едва ли убива моментално, важното е да не се ползва с години. С възрастни споровете са трудни.

# 158
И тази идиотска ситуация предизвика десет страници полемика.

# 159
Истината е, че реши ли жена да прави драма ще го направи и за тъпотия. Аз живях в чужда къща няколко месеца и броих дните да си дойда у дома.
Ставаше въпрос за една кола в пластмасова бутилка. Останала на дъното, ама един пръст няма.Оставена на плота при мръсните чинии. Аз взех че я хвърлих. След един час иде силна вилна въпросната персона и започва да вика къде и е колата. Кой си позволил да пие от чужди ? Как може така ? Потънах от срам, обясних че съм аз, предложих да купя .Та много пъти след това в разговори на други теми в мое присъствие се е натяквало, че чуждите неща не се пипат.
Ах, ако това не е опит да те привокират. Минава и заминава. Здраве да е.

На мен така ми прибират чашите с една глътка кафе. Може вечерта чак да искам да го изпия. Не се пипат, да😀

Като се замисля и аз обичам да го правя с кафето и си оставям една глътка. Ама няма няма да убия някой за един път Simple Smile Нито да правя сцени Simple Smile

# 160
  • София
Е, как собствена? Нали е дала апартамента с всичко в него на сина, а сега изведнъж – собствена.
Щом е дала, негова си е. Ако ще да я поддържа, ако ще да я изхвърли, каквото си иска да я прави. Ако е толкова ценна за майка му, да си я прибере в собствения дом.
Ей-това не мога да го разбера. Даването трябва да е безусловно.
То, като се замисли човек, и синът си е неин – явно затова ѝ се свиди и не ѝ се ще да го дава на друга жена.
Тоест – хем го дава, ама не съвсем...
Ами, "собствена" в смисъл, че са ѝ я дали да я ползва само за себе си.
Ако, но не са я изхвърлили, просто са ѝ я дали да я ползва.
И какво предлагаш да направи жената
- да си я ползва с наслагванията вътре, за да няма засегната домакиня?
- да я почисти със содата каустик, че да е доволна домакинята, че всичките ѝ правила са спазени?
- да си купи нова, рискувайки да се окаже, че прави демонстрации?

Къде въобще вида да се говори за ценност на вещта, като говорим за отношения? newsm78
Как твърдиш че даването трябва да е безусловно, но това, да го измиеш нещото с каквото решиш че е добре за теб, да не е ок?
Как реши, че ѝ свиди да "даде сина си", след като дума не обели, когато той я поучаваше кое как се прави, изпълнявайки заръката на момичето?
Че и се извини, задето е предизвикала проблем? newsm78

absurT, явно не разбираш, че ако изобщо е имало някакъв умисъл в действията на момичето, то те са били реакция на демонстрацията на свекървата. Едната иска да ѝ натрие носа, че знае по-добре как се чисти, намеквайки дебело за мърлявщината ѝ, другата пък използва сина, за да се наложи и да си маркира терена, тоест кухнята.
Не мога да повярвам до каква степен може да паднат някои жени в желанието си да се наложат над „врагинята“.
Нещо за любимия сервиз на свекървата няма ли да има? Много хляб има в тези двете, много. Да са живи и здрави, години наред ще пълнят темата.

На каква демонстрация, сериозно питам?
На тази- че не може и не иска да използва отровата, за да почисти тенджерата, която са ѝ дали да си готви?
Защо да е натъртване за мърлявщина- не може ли самата жена да е дозагорила тенджерата?
Дори да е била кристално чиста преди това, какво значение има?
Колко пъти да повторя, че не иде реч за това някой да е мърляв или чистофайник.

# 161
  • при късмета
Ще се оправиш с положението, само ако не търсиш вината у свекърва си. Никоя свекърва не е длъжна да учи сина си по нечии чужди виждания, та евентуално да попадне на такава снаха. Проблема ти е мъжа ти. Двама души като се съберат само от тях двамата зависи как ще я карат заедно и от никой друг. Когато търсиш причините за проблемите, не в партньора, а в трето лице, до никъде няма да я докараш

# 162
Силно се съмнявам да ползват само "отрова" за миене не чинии. Никакъв Медикс, Феъри, Тест...? Да бе, да.

Ама, моля ви се, кажете, че снахата е гаднярката, че подмокряйки се е изманипулирала синчето да злепостави майка си. Не виждате ли какви усилия се хвърлят, оценето го? 😂

# 163
  • В полите на Пирин планина
Ох, отдавна не бях чела в темата!
Не виждам от какъв зор свекървата е решила да мие тенджерите, честно. Но щом има желание, от нивото на сегашния ми опит, просто не бих се впечатлила. Щом иска - да мие. Simple Smile

Моята свекърва вече не ме дразни с подобни неща, а пък и си готви в нейните тигани и тенджери, нищо, че живее при нас с ММ и децата. Моите ги неще, но и аз не ѝ ги бутам.

В крайна сметка не виждам причина да се меси в домакинството на сина си, щом е там на гости.

# 164
Аз от началото но този казус, особено впечатлена от подсилващата част с оставените дори вилици, се чудя тая жена само въпросната тенджера ли е оставила.... Други няма ли, че да се спести тая демонстрация на глупост....

Последна редакция: пт, 22 мар 2019, 20:07 от luna

Общи условия

Активация на акаунт