С какво ви дразнят свекървите - тема 107

• 34 205
  • 758
  •   1
Отговори
# 315
Амфибия не си го слагай грам на сърце. Моята баба беше същата, едва се договаряхме за къси панталони през лятото, при това бях на 10г+. Когато се роди брат ми до към 3г той не беше обличал къси панталонки и тениска (майка ми го заряза на баба да го гледат). През лятото върху блуза с дълъг ръкав му обличаше елече/грейка и казваше 'на едно дете никога не му е топло' Една година се кара на майка ми защо ми е купила тениска с един ръкав, пари ли нямала за нормална. Докато бях там не позволи да я облека и дори не знам къде отиде тая тениска, май повече не я видях
Има ги и такива хора.  

Последна редакция: сб, 23 мар 2019, 19:29 от Kaya

# 316
Не се ядосвай- бабите обичат внучетата да са навлечени и преяли Grinning
Пак като не ти намила,че е недохранено и го държите голо,босо и недохранено Grinning

# 317
  • Варна
Птица, сушилня или сушилник имаш предвид? Че не схванах това с влагоабсорбатора.

# 318
Амфибия не си го слага грам на сърце. Моята баба беше същата, едва се договаряхме за къси панталони през лятото, при това бях на 10г+. Когато се роди брат ми до към 3г той не беше обличал къси панталонки и тениска (майка ми го заряза на баба да го гледат). През лятото върху блуза с дълъг ръкав му обличаше елече/грейка и казваше 'на едно дете никога не му е топло' Една година се кара на майка ми защо ми е купила тениска с един ръкав, пари ли нямала за нормална. Докато бях там не позволи да я облека и дори не знам къде отиде тая тениска, май повече не я видях
Има ги и такива хора. 
Е то има ли баба,която да одобри накъсани дънки,блузи с един ръкав или недай си боже гол гръб.
Моята баба веднъж ме накара да си обуя чорапи под джапанките и отгоре суитчера да си сложа една нейна жилетка. Бях на гости на село,но се наложи да ме води на зъболекар в града и тази лятна сутрин й се стори прекалено студена,та бях като от висшата мода Grinning  (имаше снимки в нета на едни навлечени с по 200 ката дрехи по подиума)

# 319
  • София
Е и какво, ако са хаотично намятани? Няма да изсъхнат ли?
Пенка клюкарката няма да одобри. В случай че те интересува. Мен не ме интересува, мъжът ми също като гледам, така че простираме както ни падне.

# 320
Уау, какво ще кажат хората ???
И аз се радвам на сушилнята основно през зимата  Simple Smile
Мм, да. Според баба детето винаги е недохранено и голо. И на 40 градуса се спи с чорапи....

# 321
Това не са ли едновремешните баби? Днешните вече не са така. Когато и ако се интересуват от внучето, надали го навличат с по 10 ката.

# 322
Не съвсем. Имаме една такава. При 23 градуса, детето е с шапка.

# 323
  • София

Не е до това- да казват каквото искат.
Просто, като ги нахвърляш на въже омачкани и така изсъхнат, трябва да проявиш чудеса от храброст да ги изгладиш.
А, като чета как все по- малко сме тези, които го правят, си представям на какво прилича този, облякъл се в тях. Joy

И друго има- няма как да си представя, че при така нахвърлени дрехи, в жилището всичко блести и е опънато по конец, както се опитват някои да го изкарат.

# 324
Внучкаат се събува ,обувкии  чорапи не търпи независимо сезона.Брат и гледа и копира. Единственото учудване ми е как са копирали дядо си ,мъжа ми.Той  в снега ходеше бос.Та съм свикнала на  събуването.И все пак тук има камъчета ,стъкла и какво ли не ,не е много удачно  да си бос.За сега не ходят на непозволени места, дето може да има поблеми.Аз обичам боса ,но си позволявам само като копая в пръста и по пътеките у дома.Има голям наклон  и при дъжд през двора минава силна вода от улицата.От една улица до другата през двора ни.Преди години не беше така.Ми  хвърлят хората  какво ли не...
За прането ,първата ми хазайка ме е учила как се простира.И лека и пръст ,права е била, трябва да си изпъне и изтръска да е  лесно после за сгъване и гладене.

# 325

Не е до това- да казват каквото искат.
Просто, като ги нахвърляш на въже омачкани и така изсъхнат, трябва да проявиш чудеса от храброст да ги изгладиш.
А, като чета как все по- малко сме тези, които го правят, си представям на какво прилича този, облякъл се в тях. Joy

И друго има- няма как да си представя, че при така нахвърлени дрехи, в жилището всичко блести и е опънато по конец, както се опитват някои да го изкарат.
Ами пак не е така. Мразя крайности. Това, че не подреждам пране по цветове и щипки не значи, че го джаскам едно към гьотере.

# 326
  • София

Ами пак не е така. Мразя крайности. Това, че не подреждам пране по цветове и щипки не значи, че го джаскам едно към гьотере.

Не съм визирала теб, ти не си написала, че ги хвърляш както ти падне.
Просто обясних защо не винаги е свързано с "какво ще кажат хората". Hug

# 327
  • София
Скрит текст:
Аз простирам винаги УМИШЛЕНО с РАЗЛИЧЕН цвят щипки. Просто се побърквам от идеята една дреха да е простяна с еднакъв цвят щипки. Даже, ако хвана 2 розови щипки се връщам да взема синя или бяла за да я сложа на дрехата. Съвсем сериозно. Случвало ми се е даже да ми останат 2 щипки с еднакъв цвят (в повечето случи различни и по вид Simple Smile, примерно две зелени. Е, ще махна една червена от дрехата, която е с червена и синя щипка, за да сложа зелената при синята, а червената да си стане с другата зелена. След малко ще снимам дрехите от простора за визуализация Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Всеки луд с номера си!

Е, така простряна тениската, защипана  в рамената и клиновете, защипани на ластика, щяха да ти докарат едноседмично овикване от майка ми. Joy
И поне десетократно повече обяснения защо не е правилно+ цветен чертеж на правилния метод. Mr. Green
[/quote]

Охххх, не мога да спра да се смея на цветния чертеж на правилния метод Simple Smile
Но за свое оправдание ще кажа, че това е другата ми мания - дрехите да се простират както се носят - горната част нагоре, а долната - надолу. Simple Smile
Но баща ми като дойде да простира (като живеех с нашите винаги той е простирал и само някой да е имал наблагоразумието да простре нещо настава мирова трагедия) го оставям да простре както иска. Все пак е свършил нещо, което иначе чака мен. Даже съм го молила да простре - ще преживея няколко дрехи, прострени наопаки и с еднакви щипки
Но ми е много забавно като започне да ми обяснява (по-скоро на майтап де, не да се кара) как съм "цвъкнала" прането с РАЗЛИЧНИ щипки Simple Smile

# 328
  • Северозапада
Свекърва ми пък лятото простира и се започва -  проверява през половин час доколко са изсъхнали дрехите, обръща, сваля сухите, прережда, абе изобщо целия ден с прането се занимава.

# 329
  • София
Всички ни пере сачмата, ама важното е да не се взимаме много насериозно! Joy

Общи условия

Активация на акаунт