С какво ви дразнят свекървите - тема 107

• 34 296
  • 758
  •   1
Отговори
# 435
Браво! Но ако си риби, не таи надежди Joy
Ай ся, да не се обиждаме на зодии. Laughing

# 436
Тогава защо пишеш изобщо тук?
Моята заяви, че не ми е свекърва, а някаква си там жена- цитирам. Simple Smile
Да изясня, че вижда редовно внучка си и не са ставали скандали, но така си е решила. 🤷♀🤦♂

# 437
Браво! Но ако си риби, не таи надежди Joy
Ай ся, да не се обиждаме на зодии. Laughing
Трета декада обърна Христовата възраст преди броени дни Wink
На момичето ѝ е необходимо време да преосмисли думите си Joy

# 438
  • MI
Разбира се, че проблемът не е че Марийка е сбъркала в избора си - на много хора се случва. Проблемът е, че Марийка все още не осъзнава че основният виновник не е майката на Иванчо, а самия Иванчо и грешните критерии за избор на партньор на самата Марийка. Докато обвинява проекто-свекърва си, може да допусне пак подобна грешка, защото ще гледа само майката на Иванчо 2 да не се меси, а Иванчо 2 може и сирак да е и пак при първата трудност да си намери оправдание да изчезне като дим.

# 439
Тогава защо пишеш изобщо тук?
Моята заяви, че не ми е свекърва, а някаква си там жена- цитирам. Simple Smile
Да изясня, че вижда редовно внучка си и не са ставали скандали, но така си е решила. 🤷♀🤦♂

Свекърва е доста обидна дума. Ама ти пък си я искаш.

# 440
  • при късмета
Не се случва рядко мъж да изчезне при някаква трудност. Поне сам е преценил и взел решението. Вярно, много хора няма да одобрят такава черта в характера, но не е кой знае какво изключение. В пъти по-често срещано е от това на мъж на възраст, майка му да взима решения за жена му, а по всички личи и изобщо всякакви решения. Чак такива плазмодии са си изключения.
И е хубаво да погледнат темата, та дано на някой от двамата мама и син им светне, че ако нещата не се променят, сина ще си отгледа майката и нейния рахат е осигурен, но той ще си остане сам като куче. Още преди да опре до нужда от физическа подкрепа, самотата ще го е довършила психически

# 441
Трещи, аз свекърва не я наричам, че и на мен ми звучи сериозно.  Бабо или по име. Ама, щом тя не ми е такава, детето няма да го виждат някакви си там жени, както каза тя Wink.
Никога не съм й казвала свекървО и всякакви такива отживелици, просто бяхме се събрали родителите на двете семейства и без да става изобщо въпрос тя така си заяви на всички Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 11:12 от Ива Кръстева

# 442
  • MI
Аз наистина не виждам какво я грее Марийка като Иванчо я е изритал моментално от общото жилище след като е изгубила работа, че виждаш ли си е взел сам решението, а не го е накарал друг. Все плазмодий си остава.

# 443
  • при късмета
Практически не я изритал муньо, а маминка му. Много е различно. Той иска да си живеят заедно, ама като има възможност. В конкретния казус, даже си мисля, че той изобщо нямаше да иска тя да се изнася, ако майка му не е събрала багажа ѝ.
Иначе "мъжете" и от двата примера са един дол дренки, ясно е. Но като знаеш, че някой е напълно неспособен да вземе решение, трябва да бягаш с 200. Виж да се събереш с някой, чиито решения не ти харесват е съвсем друго. Никой не е застрахован

# 444
  • Варна
Е, както прочетох назад, на Марийка отдавна й е светнало и го е изритала.

# 445

Никога не съм й казвала свекървО и всякакви такива отживелици, просто бяхме се събрали родителите на двете семейства и без да става изобщо въпрос тя така си заяви на всички Simple Smile

Намекнала ти е нещо. Или че нямате брак, или че не ѝ казваш „майко“, или и двете.
Надявам се, че не се обръщаш към нея на „лельо“, че тогава и аз бих яхнала метлата.  Laughing

# 446
Да кажа на Вени ,че и аз смятам че един мъж трябва да може да издържа семейство ,независимо работи ли жена му или не работи.Няма връзка с женитба или друго ,само с достойнството му на мъж.

# 447
  • при късмета

Намекнала ти е нещо. Или че нямате брак, или че не ѝ казваш „майко“, или и двете.
Надявам се, че не се обръщаш към нея на „лельо“, че тогава и аз бих яхнала метлата.  Laughing
Защо би те ядосало, толкова да ти казва лельо?
Аз имам позната свекърва, която сама така предпочете, поради изясняването, че снахата никога няма да ѝ казва "майко", а по име и на двете им беше неудобно.

# 448
Защото ми звучи доста простовато... Както свекървата не ѝ е майка, по точно същия начин не е и леля.
Има по-съвременни и интелигентни начини за обръщение към майката на половинката – на име например.

Ха-ха, а ако държи на дистанцията – може и на Вие и Госпожо...  Laughing

# 449
  • MI
Така е казал Иванчо, но фактически само Иванчо е бил там като си е взела опакованите вещи Марийка. Просто му е удобно да си измие ръцете с мама, ако беше на място щеше чудо да направи и да не допусне да се разделят, камо ли да дава на който и да е да събира на приятелката му багажа. Не е точно като маминка да е изхвърлила багажа пред Марийка със скандал, което у мен оставя някои съмнения дали Иванчо не е помагал с огромна радост маминка в събирането например, защото нали да не се гърби за двама горканчо. Пък и като има лош в картинката да обере пешкира и бял като англе излиза - класически плазмодий.

Скъсали са, да, проблемът е че такъв анализ на причините за ситуацията спокойно може да доведе до Иванчо2, сирак или скаран с мама, но двоен плазмодий. Защото тук по-голям проблем от маминка е липсата на гръбнак на Иванчо, доколкото помня Жоро май е със същата мама пък жена му май моловете обикаля. Wink

Ива, и според мен ти намеква нещо, най-вероятно за брак ако нямате сключен такъв.

Общи условия

Активация на акаунт