С какво ви дразнят свекървите - тема 107

• 34 270
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
Нелия, така прекрасно си обяснила, че ти удрям още хиляда лайка.

# 451
  • MI
Мерси, Луна, аз вече се чудя като чета бг-мама дали не може в училище да правят някакви курсове за момичета как да разпознават насилници и прости плазмодии. Ужасно е положението просто.

# 452
Как Сийка, имаме брак от почти две години, явно за нейно съжаление 😀😀😀. Подкрепям мнението за лельо напълно! По име й беше добре, но сигурно намеква, че не иска да ми е никаква 😀. Няма значение, да е жива и здрава.

# 453
Хм, странно тогава... А мъжът ти защо не я пита какво има предвид? Или някой друг от присъстващите?
Всички ли ѝ мълчите?

# 454
  • при късмета
Защото ми звучи доста простовато... Както свекървата не ѝ е майка, по точно същия начин не е и леля.
Има по-съвременни и интелигентни начини за обръщение към майката на половинката – на име например.

Ха-ха, а ако държи на дистанцията – може и на Вие и Госпожо...  Laughing
Не им се получи на име, защото много време преди да се оженят младите, така си бяха свикнали. Все пак "лельо еди коя си" е обръщение към по-възрастни жени, с които не е задължително да имаш роднинска връзка. И като се ожениха, някак нямаше как от днес за утре снахата да ѝ казва "майко".
На теб не ти ле се е случвало гаджета на сина ти да се обръщат към теб с "лельо".
Нели, предположения много могат да се направят, ама коментираме конкретен казус. Иначе не е хубаво да попаднеш нито на единия, нито на другия, казах го вече. И още по-важно е, ако случайно попаднеш да знаеш кое е правилното решение.
Ива, нека се тръшка за глупости колкото си иска. До вчера не се съобразяваше със здравословното ти състояние, днес за обръщението се хванала. Все ще си намира за нещо, игнорирай я. Доколкото помня мъжа ти е в твоя подкрепа, така, че не се ядосвай

# 455
На теб не ти ле се е случвало гаджета на сина ти да се обръщат към теб с "лельо".

Не. И пази боже...
Като се замисля, то и приятелите му не ме наричат „лельо“.

# 456
  • MI
Нели, предположения много могат да се направят, ама коментираме конкретен казус. Иначе не е хубаво да попаднеш нито на единия, нито на другия, казах го вече. И още по-важно е, ако случайно попаднеш да знаеш кое е правилното решение.
Именно, в конкретния казус нямаме директен сблъсък снаха-свекърва,а само препредавано от муньо. Откъде да знам, че не си измива само ръцете с майка си, а просто го е страх да не се наложи да издържа жена? Няма как да знаем, но и няма особено значение, просто не й трябва такъв мъж защото днес ще е мама, утре ще е лошото време, вдругиден ще е станал с левия крак и т.н.

Лельо е сравнимо само с бабо като мило обръщение. Sweat Smile

# 457
Как Сийка, попитахме я какво иска да каже 😀. Тя не отговори и смени темата. Мъжът ми после вкъщи каза да не ги мисля глупостите й 😀. Иначе, на мен ми правиха отново абразио преди два месеца, та  все покрай такива моменти се виждаме 😀.  Лельо са ми викали само малките "ромчета" по улиците и не бих го ползвала 😀

# 458
  • при късмета
Нели, пропускаш факта, че той си е осигурил това да не я издържа, докато е без работа, защото е била тяхна уговорка тя да отиде при техните, докато е без работа. Както за това решение е имал мнение и са се разбрали помежду си, така, ако е имал планове тя да се изнася, какъвто и да е плазмодии, то би дал индикации още тогава. Заради това съм склонна да приема, че събирането на багажа е инициатива и изпълнение на майка му, както го е описала авторката

# 459
  • София
Опитът и мъдростта, които би трябвало да ги има в повечко у свекървите, някак не го виждам да се прилага с блага дума, както би следвало да е от наличието им. Някакви дрязги, някакви премервания все, налагане. Докато на младостта й приемам глупостта, то на зрелостта и старостта не.
В днешно време снахите:
1. са далеч от 20-годишни
2. декларират, че са образовани, изучени, видели много в живота, избрали внимателно мъжа си.

Освен това, младостта и възпитанието не са в пряка връзка. Ако не си наясно, но имаш мнение - има начини да го изразиш, без да обидиш отсрещния. Важи и за двете страни

Е, какво тогава да се прощава?

# 460
  • MI
Mако, какво значение има всъщност кой физически й е събрал багажа? Тя е трябвало да се усети още като й е предложил да отиде при майка си че да не му тежи - утре ще започне да й натяква да се връща на работа от майчинство че ен носи достатъчно пари например. Пак казвам, същото чудовище свекърва има и друг син, който издържа жена си и тя нищо не може да направи. Кой е виновен тогава? Просто Марийка е хубаво да осъзнае тези неща за следващия път и да спре да обвинява свекървата, като прехвърли тези чувства към Иванчо и започне да избягва всякакви непоемащи отговорности индивиди.

# 461
  • Най-красивата страна
Мерси, Луна, аз вече се чудя като чета бг-мама дали не може в училище да правят някакви курсове за момичета как да разпознават насилници и прости плазмодии. Ужасно е положението просто.

Тези неща момичетата би трябвало да ги научават вкъщи от родителите си.
Че никой няма право да им посяга .
Че трябва да стоят далече от хора със зависимости-алкохол,хазарт,наркотици.
Че трябва да си подбират средата.
Че не трябва да бързат да се местят в чуждата къща.

# 462
  • при късмета
Mако, какво значение има всъщност кой физически й е събрал багажа? Тя е трябвало да се усети още като й е предложил да отиде при майка си че да не му тежи - утре ще започне да й натяква да се връща на работа от майчинство че ен носи достатъчно пари например. Пак казвам, същото чудовище свекърва има и друг син, който издържа жена си и тя нищо не може да направи. Кой е виновен тогава? Просто Марийка е хубаво да осъзнае тези неща за следващия път и да спре да обвинява свекървата, като прехвърли тези чувства към Иванчо и започне да избягва всякакви непоемащи отговорности индивиди.
Ама и аз това казвам. Просто сравних тези, които все пак сами си взимат решенията, а това дали ще харесат на партньора е друг въпрос, с тези, които дори това не могат да направят. Иначе и двата варианта не оставят на околните алтернатива, освен да им набият шутовете. Особено на жена

# 463
Опитът и мъдростта, които би трябвало да ги има в повечко у свекървите, някак не го виждам да се прилага с блага дума, както би следвало да е от наличието им. Някакви дрязги, някакви премервания все, налагане. Докато на младостта й приемам глупостта, то на зрелостта и старостта не.
В днешно време снахите:
1. са далеч от 20-годишни
2. декларират, че са образовани, изучени, видели много в живота, избрали внимателно мъжа си.

Освен това, младостта и възпитанието не са в пряка връзка. Ако не си наясно, но имаш мнение - има начини да го изразиш, без да обидиш отсрещния. Важи и за двете страни

Е, какво тогава да се прощава?
Кой не греши ? Не всички снахи са на  30+ и видели кой знае какво. Възпитанието е важно разбира се. Но по себе си съдя, че съм била далеч по-импулсивна на 24 , отколкото сега. Изобщо пък това не означава, че ще тръгнеш да  правиш фасони и номера.
Много по-разумно е с блага дума да се изрази мнение, например. Вместо с тон и порицание някой да се опита да закопае ентусиазма ти.

# 464
  • София
Разбира се, че импулсивността и младостта са свързани и това е хубаво - все пак някой да има желание да оправя света.
Тъй като имам голяма дъщеря все още вкъщи, първия и втория път съветвам, а след това засилвам епитетите и децибелите.
Но с чужд човек ще съм по-внимателна, за разлика от девойката с тенджерата (как хубаво звучи)

Общи условия

Активация на акаунт