С какво ви дразнят свекървите - тема 107

• 34 213
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
Свекървата е класика, ясно ми е
Но синът живее при нея, а не при жена си и детето
Това вече не е нормално
Макар че с такъв простак, е по добре че не живее с теб
Или не знам. Животът е шарен, акъл нямам право да давам. Ако ви устройва, защо не. Но... всяка жена заслужава повече от така описаното подобие на мъж и баща

# 541
  • при късмета
Значи първо казва, че била млада и глупава и затова не могла да прецени какво я чака със свекървата. После казва, че ѝ направил бебе чак на деветата година от как са били гаджета. Че след тези 9 години не е останала толкова млада ясно, но колко по-глупава е била. Сериозно ли това противоречие не ви вади очите? В стремежа си да очерни свекървата, едно с едно не се връзват логически всичките "факти" които е дала. Но иначе не е лошо човек да се попързаля от скука

# 542
Той искал да дойде при нея, тя казала - върви при мама.

# 543
Съгласна съм с Мако, че е пързалка.

# 544
Не сме се разделили, все още. Развод няма, все още. Но, да, мм е мамино синче, живее с майка си, на 34 години е. Имаме една година разлика. Аз се отделих от моето семейство на 26, а той е завързан за майка си, защото му е промит мозъка с подаръци и дълг. Сестра му е от друг баща, който свекито уж е изгонила, когато бил посегнал да бие сина й. Нито сестра му е виждала баща си, нито той неговия. Неговия е починал, докато е бил в корема на майка си. Свекито, баща й щял да я жени за някакъв по уговорка и тя избягала от къщи, за да не се жени, и се запознала и събрала с бащата на мм. Имат брак. Баща му паднал болен след като първото им дете починало. Мм имал брат, който не знам от какво починал. Та, след 7 години самота свекито взела у тях някакъв друг мъж, да й помага, от който има дъщерята. Няма брак с него. Мм нищо не ми е споделял за този мъж - уж не си го спомня. Но аз бях свидетел на репликата "ти си виновен, за това, че сестра ти остана без баща". Мен ме заболя от тия думи, представям си мм как се е почувствал. Такава вина да прехвърлиш на детето си е престъпление... И аз може би за това го обичах, защото виждах в каква обстановка живее. Жално ми беше за него...

Но времето минава, вода се лее, и я докарахме до тук, че нямаме семейно жилище. Свекито наследи апартамента на баща си след като почина и преписа общинския апартамент, който купи с 1/2 капитал от мм, преди да сключи брак с мен. Аз разбрах, че апартамента бил негов, чак след като детето ни навърши годинка, т.е., една година след сватбата ни. Последния път като се карахме по темата за семейството и семейното жилище (преди месец), той взе, че рече "защо да се изнася майка ми, като може да ни помага?". Wtf? След 13 години заедно той още таи надежди, че аз ще заживея с майка му под един покрив. Това и аз не можах да го повярвам. Мислех, че му е пределно ясно, че я ненавиждам. Не мисля, че имаме оправия. Заради детето си тъпчем така на едно място.
Това, което ви разказах, за съжаление не е пързалка. Grinning Но е само частта, която има общо със свекървата. Отделно си имаме и други проблеми.
Трещи, не бе, човек ... Той искаше да излезе на квартира, заради скандала с майка му. Спря да й говори, докато си търсеше къде да се изнесе. Но понеже трябваше да ходи на мисия в Афганистан и не се знаеше колко е страшно там, дали ще се върне жив и здрав, аз просто не исках да съм "тази, която е застанала между майка и син", ако недай си боже, нещо му се случеше там. Военен е мм.

# 545
Е те може от 16 годишни да са били гаджета. Според мен историята е реална, но не разбирам какво прави с този мъж, че и брак с него, безумно е.

П.С. писала съм едновременно с  Amy, това вашето наистина не е семейство, развеждай се. Как ще обясниш на детето, защо татко не живее с него като почне да пита или вече е питало? Безумна е цялата история. И не се занимавай повече с мъже, за които ти е жал...

Последна редакция: вт, 26 мар 2019, 20:51 от LittleCactus

# 546
Е те може от 16 годишни да са били гаджета. Според мен историята е реална, но не разбирам какво прави с този мъж, че и брак с него, безумно е.

От 20-годишни. Чакам да ми изневери и да му тегля шута... Grinning В смисъл, чакам да си намеря основателна причина за развод. Не че всичко останало не е основателно. Малкия много обича баща си - не знам как мога да му причиня един развод с баща му. Не знам какво ще се промени, ако се разведем. Май нищо... Simple Smile

За детето - тати отива на работа. Като му свърши работата, в петък вечерта идва при нас. После в неделя вечерта отново заминава на работа. Приема се абсолютно нормално. По-интересното е, че и за детето апартамента, където се прибира тати през седмицата е дома на баба му. Кога ще ходим у баба, пита, а не кога ще ходим у тати.

Последна редакция: вт, 26 мар 2019, 21:00 от amy_nka

# 547
  • при късмета
Ако всичко това изобщо е вярно, в което се съмнявам де, но да речем, че е, твоя акъл е точно толкова колкото на свекърва ти. Да не кажа и по-малко

# 548
Ма ко, хайде по-кротко, че ставаш лееееко груба!

# 549
Момиче, или си прибирай мъжа или се развеждай.....
Свекървата може и да е простакеса, но не е виновна за вашите простотии.

# 550
Може и да изневерява
Тя би го прикрила
А ти си блокирана, хем с мъж, хем без. Сама ли пазаруваш, гледаш детето, чистиш и т.н. Работиш ли. Как се справяш. А секс правите ли? Много е странно, наистина. Не бих могла да живея така, ако не се налага мъжът да е командировки, да гледа болен човек, да е на път...но просто за да е с мама...странно е. Ясно е, че детето е удобно извинение.
Ако се разведете, едва ли много ще се промени. Пак ще го вижда уикенда, просто няма да имаш ангажимент към него

# 551
  • при късмета
Ма ко, хайде по-кротко, че ставаш лееееко груба!
Защо, ти намери някаква нейна адекватна и свястна постъпка ли? Аз не можах, трудно ми е да я аплодирам и да казвам "браво"

# 552
  • София
Момиче, или си прибирай мъжа или се развеждай.....
Свекървата може и да е простакеса, но не е виновна за вашите простотии.

Точно!

# 553
А, къде да го прибера мъжа? Grinning

Ма ко, зависи през коя призма погледнато, ако е през призмата на свекито, със сигурност съм с по-малко акъл от нея. Нямам ги и не ги разбирам нейните похвати.

Защо трябва да коментирате моите постъпки? Темата е за постъпките на свекървите.

# 554
А, къде да го прибера мъжа? Grinning

Тя нали живее при родителите си.

Общи условия

Активация на акаунт