С какво ви дразнят свекървите - тема 107

• 34 188
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Това е нормална ситуация и ще се наместят нещата. Жива класика. И на мен ми ги пробутваха тия Simple Smile Донякъде търпях, донякъде почнах да си правя каквото си знам и така. Разказвала съм. Ми бяхме в един град, та милата нямаше как да се премести у нас Joy
Спорадичните посещения на свеки бяха достойни за скрита камера или някое комедийно шоу. По-натам почна да идва с тънки токчета и рокля на площадката и да се кара на децата и т.н. Издънките й са неизброими. Накрая почнахме да я каним само на маса, да си седи, да си яде и пие и да не се меша Simple Smile Така се търпи мъдростта й Simple Smile

# 601
Тона изобщо не е груб. Ето Боряна, а и другите са разбрали, че смисъла е "каквото сам си направиш, никой друг не може". Това няма как да го кажеш нито грубо, нито възпитано, просто си е такова - неутрално, но истина

Изобщо не е неутрално, това е victim blaming.
Ако е така това, което казвате, че й хлопа дъската едва ли не, за да стои в тази позиция, би следвало да се отнесете с малко повече емпатия.

Изобщо ясно си личи кой има проблем с майката.

# 602
  • при късмета
Къде точно съм написала, че ѝ хлопа дъската? Казах, че сама си е виновна за положението. С което между другото самата тя се е съгласила, няколко поста назад.
Повече от 9 години, тя самата никаква емпатия не е изпитвала към самата себе си, че някой друг да е длъжен да се отнася така.
За каква майка става въпрос, само мога да гадая, но дори труда няма да си направя

# 603
Емпатията не е по задължение.

# 604
  • София
Само са вметна, че военните имат право на квартира, която им се плаща от държавата...
Плащат се квартирни пари, ако нямаш жилище там, където служиш и ако си под наем или поне представиш договор (истински или фалшив). Но са макс. 150 лв., и то за София и други големи градове, разделени са по категории.
Друг вариант е служебно жилище под наем, ако разбира се, има в съответното населено място. Но те вече не се продават, дори да си живял 20 години там.

# 605
  • София
Имам усещането, че някои хора не си пият редовно хапченцата.

# 606
Amy_nka,

според мен - ако го обичаш този младеж, и държиш на него - вземи, че се съберете да живеете заедно. Не си глупава - ще намериш начин да го направиш.

Ако не държиш на него - знам, че не е лесно - от всякакви гледни точки не е лесно - но вземи, че подай молба за развод.

1. Ако си без ремарке по-лесно ще си намериш нов, свестен мъж в живота си.
2. Твоето детенце е малко, на възрастта на моето. И сега не са глупави, но с порастването си стават все по-умни. Само след 3-4 чодини ще съжаляваш безкрайно, загдето не си се разделила с мъжа си и за лошия пример, който даваш на сина си. А и отделно - историята е много нестандартна, и ще има да те разнася в училище.

И да се разведеш, детето пак ще се вижда с баща си, а може и с баба си - явно то я харесва и обича, без значение твоето мнение за нея.

Но се вземи в ръци, и си оправи живота. Не си нито първата, нито последната, която има дете от безхаберник и глупак. Бъди благодарна, че имаш детенце, обаче си продължи напред с живота.

# 607
Айде да не сравняваме децата с ремаркета само !!!

# 608
  • Варна
Тя имаше предвид, че мъжът е ремарке. Права е.

# 609
Имам усещането, че някои хора не си пият редовно хапченцата.

Имам усещането, че си платен спамер в този форум. Изказванията ти са нищо съществено по нито един въпрос. Въздържай се да коментираш, ако нямаш нищо съществено за казване, че се получава излишък.

Момичета, благодаря ви, че сте съпричастни към моята кауза, но нещата винаги са по-комплексни, от колкото си мислите. Писах в тази тема, за да дам пример за свекървище, не за да търся решение на проблемите си. Simple Smile Ако се наложи, ще си пусна отделна темичка, но за сега не се налага. При мен драми няма, защото изборът ми, да не живея със свекървата под един покрив е приоритетен, за мен.

# 610
  • при късмета
Много добро решение си взела да не живееш със свекървата. Ама нали виждаш, че това няма значение, като проблема е мъжа ти, а не тя. Като си се хванала точно за този мъж няма значение дали върви със свекърва или без нея. Ако не беше тя, щеше нещо друго да е избрал, вместо теб

# 611
Поставяш ударението на грешното място, свекървата е най-малкия ти проблем, още повече, че живеете в различни градове.

# 612
Само са вметна, че военните имат право на квартира, която им се плаща от държавата...
Правилно. Държавата поема определена сума, в която той трябва да се впише и именно идеята беше да се възползва. Защо обаче никога преди това не се възползва? Визирам, преди да се види в чудо с майка си, заради скандала с мен. Още като започна работа като военен, можеше да се възползва, а не да ходя аз у тях да се набивам на око на майка му и на сестра му. Защото му е по-удобно да живее с майка си. Да му готви, да му пазарува, да му изхвърля боклука, да му пуска бойлера... Оо, чакайте, имаше оправдание - нали майка му е социално слаба с две деца. Ако той се изнесе, тя ще остане с едно дете и ще трябва да освободи жилището. Това има логика, но дали това е истината? Ето аз винаги съм искала да живея самостоятелно от семейството си. А, той - страх го е да остави майка си сама? Защо? Защото му е втълпила, че й е длъжен, че й е виновен...? От друга страна, майка му даде под наем апартамента от баща си и праща парите на сестра му. 60-годишна жена не й ли стига акъла да каже, при положение, че вижда, че живеем отделно, сина ми се ожени, чакай аз да се преместя в моя (при положение, че този вече го дадох на сина ми) апартамент. Ето това на какво прилича? Т*** свекървище! Но имате право, тя се възползва, но мм не остава назад. Мм е за бой!
Чакай малко! Какви деца? Те отдавна са били пълнолетни и работещи. Дори да живеят под един покрив и 3мата, то се взема в предвид дохода и на 3мата. Нещо или са те метнали здраво или ти искаш да метнеш нас.

# 613
Ейми, наистина, фокусът в тази тема отдавна е върху това, че жена, която има проблем със свекърва си, всъщност има проблем с мъжа/приятеля си /ако нямат брак де/. Така че съветите към теб изобщо не са лични и насочени точно към твоя конкретен казус и биха били такива за всяка списваща тук или новодошла. От доста много години имаме консенсус в тази тема.

Т.е. най-добронамерено те съветваме да не се фокусираш върху свекърва си, ако имаш работа за вършене/ако трябва да се отървеш и да стоиш далеч от някого - ако това считаш за твоя приоритетна задача/ - това най-вероятно не е тази жена.

То направо "пришки" ни излязоха на езиците да повтаряме тук на всяка, която дойде да се оплаква нещо, едно и също. Разчети назад по темите и ще видиш, че всъщност не е лично и че не можеш да очакваш друго от тази тема. Топлата вода отдавна е открита!

# 614
Точно. Само да е посмяла някоя да се оплаче "с какво я дразни свекървата"(заглавие на темата) и веднага се почва с " ами вината е в мъжа ти, че не може да сложи майка си на място" и точка.
Или пък е виновна снахата, че не знае кога и как да си отваря устата и "да сложи свекървата на място".
Свекървата няма вина за нищо в никакъв случай.
Темата се изчерпа.

Общи условия

Активация на акаунт