Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е продължителността на раждането?
Какви са препоръките за контракции и болки при раждане?
Какви са препоръките за бременни жени преди, по време и след раждането?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е продължителността на раждането?
Продължителността на раждането може да включва периода на контракции, разкритието и самото раждане. При първо раждане тя може да продължи до 24 часа, включително времето за разкритие. Системите с окситоцин могат да съкратят този период, но са по-болезнени. Важно е да се подготвите с издръжливост и търпение.
-
Какви са препоръките за контракции и болки при раждане?
Ако контракциите са на всеки 7-10 минути, се препоръчва да седите в топла вана за облекчаване на болката. В случай на изтичане на водите не е препоръчително да седите във вана, за да се избегне риск от инфекция. По-късно може да бъде включена система с окситоцин и разходките могат да бъдат по-поносими в това време.
-
Какви са препоръките за бременни жени преди, по време и след раждането?
Преди раждането, бременните жени трябва да се съсредоточат върху поддържането на добро физическо и психическо здраве. По време на раждането е важно да останат спокойни, позитивни и подготвени за уникалните преживявания, които предстоят. След раждането е важно да се съсредоточите върху възстановяването и грижата за новороденото. Подкрепата и разбирането на близките са от съществено значение за майката и бебето. Осигуряването на спокойна и комфортна среда е от решаващо значение за тяхното благополучие.
-
Какви са препоръките за подготовка за раждане?
-
Какви са основните теми в дискусията?

Наде ще ми ги заемеш ли за малко.После ши ти ги върна 
Николас на мама Winnie the Pooh Ето че и още един юнак изкочи на бял свят
Да е жив и здрав малкия нетърпеливко!!!
. Разбира се че този период включва и времето за разкритие / то почти целия период се обхваща от правенето на разкритие/ При някои мами първите няколко часа минават в по-леки и търпими болки още вкъщи и затова казват родих за 3-4 или там колкото е часа, но това пожелавам на всяка от нас! А пък и точно за това са измислени системките с окситоцин, които съкращават този период на около 7-8 часа, което е по-човешко като времетраене, но ние пък се мръщим че не е напълно естествено, то на нас не се угажда
. Но най-добре е да ти сложат системата поне при наистина вече започнало раждане, а не при липса на признаци, което се води вече предизвикване. За съжаление аз вървя към последното, вече не се и надявам да родя до термин.

Към 5.30 пратих смс на тати, да ми се обади, като се събуди, за да му кажа, че ще се ражда, а той да прецени дали да тръгва, или да си свърши дежурството и тогава. Той миличкия, веднага звънна, и тръгна от Пловдив към Димитровград за кошчето, а после и за София. Към 6 часа, отидох да събудя приятелката ми. Опитах се да бъда максимално нежна и да не я стряскам, но реакцията й беше направо съсипваща. Седна в леглото, огледа се сънено и първото нещо, което каза- "Сака". Направо си умрях от смях
Предстои ви нещо уникално и вълнуващи, каквото и да ви стува.

ужас горкия ми мъж само му се карам без причина 
защото без вас незнам.....направо не ми се мисли
даже се наговарят вече срещу мен, страшна комбина станаха
Мъжа като му каже " ритай тате" и започва едно набиване на крака в бъбреците ми, че направо
роди в 9.00 сутринта, в Шейново, супер леко и бързо, при прекрасен случаен екип, малката красавица с нежен гласец Лора, 49 см, 3,150 кг.
Желая и на всички нас, които още сме в очакване, със същата самоувереност като Бо да можем да заявим впоследствие , че сме готови да родим още няколко пъти, щото е много лесно и не боли.
Ехааааааааа това се казва новина