Любители на Котки - Тема 131

• 30 837
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
# 256
Честит Рожден Ден нa Топче.
Жив, здрaв и игрив дa ви е, много дa ви рaдвa и обичa.

Мaя окaзвa известнa съпротивa при рязaнето нa нокти. Особено нa зaдните лaпки. С предните нямa проблем, но зaдните ги пaзи кaто нaй милото си. Хем имa сaмо по две нокътчетa нa всякa от зaдните лaпки. Сигурно зaтовa ги брaни тaкa сaмоотвержено. Мяучи, дрaщи, хaпе, чaк ръмжи. Aмa нa мен не ми минaвaт тия и успявaм дa се спрaвя. Е, с ценaтa нa някоя дрaскотинa и понякогa с помощ от приятел - мъжa ми. Grinning

Ох, рaзгонвaнето отшумявa и се нaдявaм нaй нaкрaя дa могa дa я кaстрирaм.

С хрaнaтa въпросa стои тaкa - Кaрни не, не ще и не ще. Кaк ли не опитaх, с тристa зорa успях дa и я пробутaм, но беше нaистинa голям зор. Последнaтa порция обaче не я изяде. Ей, от глaд щеше дa умре, но не я близнa.
Свaрих пилешки бульон, дaдох и, подуши и не. И него не го щя.
От зоомaгaзинa бях взелa котешки пaстет някaкъв Персео, състaвa приличен ми се видя, е не кaто нa Кaрнито, aмa не и съвсем боклучaв. Ей, брaтче, твa коте подлуде, излaпa порциятa зa нормaтив. Aз и го рaзмих с мaлко водичкa изцокa си го шумно и лaкомо и почнaх дa и купувaм тaкъв, кaкво дa прaвя кaто не искa по кaчественa хрaнa. Оплaкaх се в мaгaзинa, a момичетaтa ми викaт - кaто не искa, не я нaсилвaйте, дaвaйте и товa което и хaресвa. И aз дaвaм. Кaзaхa ми, че Кaрнито стaвaло и зa човешкa консумaция, просто било безсолно. Викaм, то нa мен тaкa вкусно ми миришеше тaя консервa, дa бях я хaпнaлa aз, моятa нaзлaнджийкa кaто не ще, тa се посмяхме.
И тaкa.

# 257
Джаста Праста, наистина е голяма мъка с анимонда, уж са много качествени, а не ги харесват. Понеже съм купила доста от квадратните кутийки, които ядяха супер много преди, се опитвам да намеря начин да я изпапат. Започнах да редувам храните - едното хранене с nature's protection, после Animonda...но като отворя консервата я слагам в бурканче. Ами изяжда се вече, е не както налитаха на РК... В youtube гледах, че бульон правят по особен начин - вари се дълго на бавен огън. Ако сваря обикновен бульон не се яде, ще пробвам по новият начин и ще видим.
Ей Маичка, ама много е красива Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  каква пухена опашка има Heart Eyes
Да я цункааааш много от мен

# 258
Да е жив и здрав Топчо! Дълги години да се радвате взаимно!  newsm59 ura Tada

Той и без това го мързи да ги наостря.
Това е характерно за възрастните котки и затова искам да те предупредя да не ги изпуснеш. Ако не се режат редовно, в един момент се завиват и се забиват във възглавничките на лапичката. Много е болезнено, а в оформеното кръгче от нокът много трудно влиза ножицата. Sad
Благодаря, Таня! Ще внимавам.

Раната зараства, той яде като Тасманийски дявол в сравнение с преди. Даже преди малко ме посрещна на вратата, а на мен рядко ми оказва тази чест.
Подмлади се дядото.

# 259
  • Шумен
Не харесват качествената храна, защото има по-малко боклуци в нея - точно, както с натриевия глутамат и подобни овкусители в човешката храна. Освен това може да имат претенции за консистенцията на самата мокра храна -някои харесват парченца, други по-смляна, има значение  - сос, желе или без. Но като цяло - и при тях боклуците, добре замазани, се харчат.

# 260
  • Варна
Кaзaхa ми, че Кaрнито стaвaло и зa човешкa консумaция, просто било безсолно.
Така е, аз нали ви казах, че я опитах. С колежката това коментирахме, че със сигурност съставът ѝ е доста по-годен за човешка консумация от кренвирши, евтини салами и пастети.

# 261
  • Варна
Прибрах се аз и веднага ви прочетох. Честит котарак Топче Simple Smile
Минда я похвалвам никаква беля за три дни и половина Simple SmileМай се стррсна като влязох и и трябваше малко време да се сети коя съм. Сега е отгоре ми Simple Smile

# 262
Честит рожден ден на Топче и от мен, казва се като моето момче, усмихна ме...

Ушатото няма изпълнения, лошото е, че ще се местим в ново жилище, като прибавим и кастрацията, стреса ще е много голям за него.

# 263
  • Велико Търново
Честит рожден ден на Топче и от мен, казва се като моето момче, усмихна ме...

Ушатото няма изпълнения, лошото е, че ще се местим в ново жилище, като прибавим и кастрацията, стреса ще е много голям за него.
Ивекс, и там бързо ще разбере къде е купичката с храна 😏😁😁😘

# 264
  • In the land of Never Never
Гликоза, това не е ли твоя Васко?
Скрит текст:
Преди години не помня кой беше писал за един приятелски Василчо, който изгризвал по едно кашонче на седмица
Адаш явно, а и от най-популярната котешка окраска, вероятно защото е защитна и в природата е скривала хищника най-добре. Smirk
Иначе на Васко това също му е любимата поза. Simple Smile

# 265
  • София
Според мен ноктите са изключително важни за котките!
Веднъж ги изрязаха на моят и, когато си играехме, започна вместо с лапите да се закача, да ме хапе! И то при положение, че преди това, когато сме си играли, никога не ми е пускал нокти.. След което го обсъдих с ветеринаря и човека си призна, че наистина са много важни за тях, нещо като пръстите за нас.. от тогава съм решила, че нищо материално вкъщи не ми е по-скъпо от живото същество, към което съм поела ангажимент за грижи!
Разбира се, карам му се, когато започне да драска, където не трябва и съм сложила навсякъде драскала и има ефект:))))
Та, не мога да казвам на никой какво да прави с животинката си, но това е моят апел - недейте да им режете ноктите, точенето на ноктите са естествени техни навици..
Не съм опитвала, но на скоро гледах гумички за нокти - поставят се върху тях, за да не са толкова остри, без да се налага да се режат..

Последна редакция: сб, 30 мар 2019, 21:26 от 00404

# 266
  • Варна
При рязането на нокти у дома става въпрос за клъцването на връхчето. Идеята е да не се наранят ако се сбият, да не се закачат да висят на някаква тъкан, да не боде, като масажират. Simple Smile
Не съм забелязала специална реакция при моите след клъцването на ноктите.
Миналата година след няколко месеца забавяне с подрязването се наложи да клъцна почти забит нокът във възглавничката.

# 267
  • София
Ето я и Маци (опитах се да ѝ викам Мисти, ама тц), вече се гушка с тати (страхуваше се от него) Heart Eyes

Става все по- смела и по- доверчива. Вече свикна с новите звуци и места.
Яде като за световно, а не е гладувала никога.
Блеки хапва и си оставя половината "за после", но видя, че Маци му изяжда храната и го гледам, че вече не си оставя.
Весело е с две котки. Хубаво е, че се разбират. Heart
Тази седмица бях в отпуск по майчинство, от понеделник съм на работа- да видим как ще я караме.

# 268
На Топче му се беше забил така нокътят, тогава на милата ми душичка изкараха целият нокът, имаше и рана и кръв, що рев бях изревала....
И на Топче преди, сега и на Ушатото редовно се подкъсяват ноктенцата, т.е. както вие писахте - само връхчетата, иначе става лошо, драскалки  и двамата не признават, Ушатото по се залъгва, но Топче не можехме да го излъжем, той командореше нас, Ушатото е по-податлив на "дресировка".

Последна редакция: сб, 30 мар 2019, 21:55 от Ивекс

# 269
  • София
Стейси Грей, Ивекс, при вас случаите са доста различни, аз говоря за рязането на ноктите, защото примерно драскат нещо вкъщи и хората решават да изрежат целият нокът.
Това с връхчетата, за тяхно здраве, не мисля, че спада към тази категория:)))))

Общи условия

Активация на акаунт