Любители на Котки - Тема 131

• 30 857
  • 763
  •   1
Отговори
# 270
Когато 5-минутната дрямка се превърне в 5-часов сън и не знаеш къде се намираш:
Скрит текст:

# 271
  • Варна
Рязането на нокти е еднакво.  Клъцва се връхчето. Внимава се да не се засегне живеца. Не разбирам какво значи да се изреже целия нокът.
Причините, различни, да.

Взех килимче за пред тоалетна, да обира камъчетата, ако сме с бенто.
Втори ден, мисля, че никаква работа не върши.

# 272
.... и хората решават да изрежат целият нокът.
Как така целия нокът. При рязането знам, че изобщо не трябва да се достига живеца. Реже се върха и най много близо до живеца, но не съвсем. Той е розовичък и се вижда. Ако се засегне живеца може да причини болка, дискомфорт и доста по-големи бели. Не съм чувала някой да реже "цял нокът".
Да не говориш за изтръгване изцяло на ноктите, което става доколкото знам оперативно, под упойка. Тогава премахват нокътя и той не расте повече. За собственика - меки лапки, за животното - осакатяване. Това е жестоко и безотговорно. Обикновено знам, че ги махат най-вече на предните лапки и въпреки това така оставяш животното абсолютно беззащитно и безпомощно. Как ще се катери, как ще се чеше, как ще се защитава. Не одобрявам този метод.

# 273
Ще използвам момента да похваля това килимче за тоалетна и да задам въпрос. Ние сме със силиконова и на излизане всичко остава по нея. Препоръчах на позната, която купува бентонит и каза, че е доволна от него.

Дойде време за обезпаразитяване и този път искам да взема различен препарат, защото знам, че е добре да се редуват и да няма привикване. Досега котката е обезпаразитявана с Procox и Broadline. Удачно ли е да взема Vitaminthe? На 9 месеца е и тежи 4 кг. Честно казано малко ме е страх да му давам хапче, въпреки че гледах доста такива видеа, а ми се искаше да му спестя ходенето до ветеринаря.

# 274
Подрязването на връхчетата е едно, редново се практикува, съвсем безболезнено е и не оказва никакъв ефекът върху способността да си точат ноктите, да се катерят и т.н.

А ваденето на целия нокът е перманентно състояние, прави се под упойка, равностойно с отрязването на пръсти при първата фаланга и е НАСИЛИЕ над животните. Ужасно нещо, което никога, никога не трябва да бъде причинявано на една котка!

00404, постовете Ви ме объркват, моля не казвайте, че сте премахнали ноктите на котката си???

# 275
Окото пак се затваря и подува

В петък нямаше кой - всички на работа, а и пари нямаше. Доктора тогава искаше.
В понеделник стопанката му ще закъснее за работа и ще го заведе.

Явно го боли защото често е агресиран и ръмжи при гушкане. Иначе си е любвеобилен и гальовен. 

# 276
  • Варна
Добро утро от нас и космаляв данък, напече шкембето  сега дойде да спи върху мен Simple Smile

# 277
Знaчи днес Мaя ме изпрaви нa нокти. Незнaйно кaк по подa е имaло едно нaстъпaно и смaчкaно стaниолче от товa фолио зa печене и ... нaяде се нaшaтa, тичa нaпред- нaзaд, aз си пия спокойно кaфето и по едно време чувaм стрaнен и особен звук. И кво дa видя, Мaя се търкулнaлa връз килимa и зaелa позa зa повръщaне издaвaйки един особен звук и aз си мисля, че може дa сa косми и дa искa дa ги изхвърли. Но звукa беше някaк нетипичен. Повърнa тя и кaкво дa видя - в повърнaтото пaрче смaчкaн стaниол, не голямо, но не и мaлко. Поне не толковa мaлко колкото сa о обичaйните и хaпки. Изтръпнaх, кaзвaм ви. Досегa не е прaвилa тaкивa рaботи и не е повръщaлa никогa. Гaд ниеднa, кaчественa хрaнa не ще, тръгнaлa стaниол дa яде. Нaпрaво подлудях. Нaблюдaвaм я, игрaе си, все едно не е ялa стaниол. Ох.
После реши дa помaгa зa сaксиите. С мъжa ми взехме дa си зaсaдим зa новия сезон подпрaвки(билки) - мaгдaноз, босилек, тaкивa рaботи, aми не можем дa опaзим пръсттa и сaксиите от помaгaчкaтa.
A, ей тaкa се спи съботa следобед, че ги опъвa, че ги мятa тия лaпи, цялa фотосесия и спретнaх, aмa дa не досaждaм пускaм сaмо едно фото:

# 278
  • на брега на морето
Джаста Праста, сега я наблюдавайте много внимателно и при първия нетипичен признак я заведете на доктор, може да се наложи рентген. Дано е повърнала цялото парче. Следете и изпражненията.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 15:04 от Котьо

# 279
Нaблюдaвaм я Котьо. Но тя го повърнa цялото, опитaлa се е дa го изяде, но явно и е приседнaло и го повърнa, глупендерa му с глупендер. Никогa досегa не е проявявaлa интерес към пaднaли нещa по подa, освен, aко не е хрaнa или нещо зa игрa, кaмо ли дa го яде. Aмa aйде де, тaкa и е дошло този път. Ще я следя, дaно всичко е нaред.

# 280
  • София
И aз със сесия- пантерича се бухна в леглото ми и голямо глезотене, лигавотене и гушкотене падна  Heart

Скрит текст:

Их, бе, мамооо, стига ме снима....

# 281
  • София
Изпуснала съм ви нещо последните почти две седмици и голямо четене падна.
Данъците са уникални! Blue Heart Ех, защо не е толкова приятно да си плаща човек и данъците към Државата колкото приятно е да ги плаща в тази тема... Innocent

Джаста Праста, предишният ни кот обичаше да си похапва от наелоновото фолио. Установихме го по същия начин - паднало парченце, той го налапал и повърна. (Знам какво си почувствала в момента , в който си го видяла. Ужасно е! Радвам се че няма проблеми, но наистина я наблюдавайте тези дни. ) Послесе научихме да крием от него и наелоновите торбички, защото ги разкъсваше и джвакаше. Изпадаше в абстиненция когато му отмъкнем някоя торбичка от лапите.

И така както говоря за приятно плащане на данъци ... ще платя моите по-късно или утре. Smile

# 282
  • София
Ауууу, на пантерката се виждат гащите! ❤

# 283
  • In the land of Never Never
За рязането на ноктите съм чела, че не е добре, защото котките разчитат на тях, за да се захващат и задържат, и ако  ги нямат, могат да паднат при скок на високо място. Може би това се отнася повече, ако ходят и навън.
Старият ми котарак, вече като нямаше зъби, нямаше как да си ги люспи - изглежда, те някак със зъбите свалят горната част. Тогава ноктите започнаха да растат и да му се завиват обратно, и го водех на ветеринар да ги реже - страх ме беше сама да му ги режа, да не му причиня болка.
Сега Дуся има проблем с ноктите, като ходи по мебелите, често се закачва. Като че ли не може да отдели горния пласт на ноктите, има и проблеми със зъбите, и не може да ги точи вертикално на дървото, не знам защо. Точи само на хоризонталните точилки, от пресован картон. Доста боклук правят те, но няма как, харесват ги, и тя и Васко. Но тя е много плашлива, и не бих я водила на лекар само за рязане на ноктите, за сега като че ли не е такъв сериозен проблем.

# 284
  • Стара Загора
Да ви запозная с Дракон, на галено Драган, котката на родителите ми.
На година и половина, за съжаление не кастриран все още, много мил, много добър, много гушлив, изключително възпитан и.... Вчера нападнал баща ми. Според мен е ревност към майка ми, но няма как да сме сигурни. Раните са доста сериозни, много кръв е имало, дълбоки рани по цялата ръка, непредизивкано.
Пристигнах малко след случката, Драган знаеше че е виновен и беше под дивана. Когато излезе при вида на тати се наежи целия. Вече са в добри отношения отново, но всички си имаме едно на ум. Много дълго стана, извинявам се!  Ей го на котака.

Общи условия

Активация на акаунт