Любители на Котки - Тема 131

• 30 860
  • 763
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Епона, Джаста Праста, Стейси Грей - абсолютно не говоря за изтръгване на нокти! Епона, да не говорим, че никога не бих го направила това на живо същество!

Пак ви казвам, че всеки си решава за себе си, както с децата е! Изобщо не се впрягайте! На моят веднъж са рязани и след дълъг разговор с вет-а, се оказа, че реално това РЯЗАНЕ, не ИЗТРЪГВАНЕ на ноктите не е Ок за тях.
Те ги усещат като техни пръсти, с които боравят, отделен е въпроса, че за всяко котаче си е индивидуално, но, аз отправих апел, да не се режат ноктите, защото за мен връхчето е на половината на това примерно -
http://static.baubau.bg/thumbs/12/kolko-se-reje-ot-koteshkite-nokti.jpg

Сега много от вас ще ме нападнат, ама то си е като да вземеш да си гледаш тигър вкъщи и да му изтръгнеш зъбите, за да не ти яде възглавниците.. или нещо по-сериозно:)))
Такава си им е природата:)))

# 286
  • София
BarbieDi, според мен това няма общо с кастрацията, нещо друго от околната среда най-вероятно дразни котака. А, те от година и половина го имат или от скоро и той просто е на година и половина?
Много е сладък! Heart Exl

# 287
  • София
A, и искам направо да си се оплача!
Сигурно вече спамя, обаче, онзи ден се събуждам за работа и каква ми е гледката..

Спят си те сладко, сладко, (аз трябва на работа да ходя, а те ще продължат така да си спят..) а котака се разбуди и ме изгледа с най-обвиняващият и същевременно заспал поглед, все едно - "Какво ме гледаш така, това тук си е мое и си спя, няма ли да ставаш, да си ходиш вече" Grinning

Много обичат да си спят двамата, даже понякога ревност ме хваща.. как ще спи, докато той е легнал на една страна, аз спя по гръб - при мен няма ли да му е по-удобно.. Frowning Голяма любов са:)))

# 288
А да попитам хората с пердета какво правят ,че след 3 дена ще ми слагат и не знам дали ще са изкушение за котарака🧐

# 289
  • София
Ауууу, на пантерката се виждат гащите! ❤

Това е 💓 на Блеко- между задните  крака е неговото. Joy

Вкъщи е голяма веселба- дъщеря ми замина на екскурзия и нейната маца е у нас за седмица.
Горката Писи се крие зад един матрак и е ужасена (идвала е много пъти).
Блеки го закъса с две мацки Joy

# 290
  • София
Baby165, сложихме преди около седмица и не е имало никакъв проблем. Не, че е особено буен, но не ги е закачал, а дори катерушката му е точно до тях.

# 291
  • София
А да попитам хората с пердета какво правят ,че след 3 дена ще ми слагат и не знам дали ще са изкушение за котарака🧐

Нищо не правя и се благодаря, че пердетата са ми от икеа, а не са “златни”.

Тя като реши да виси по тях - виси!

# 292

Нищо не правя и се благодаря, че пердетата са ми от икеа, а не са “златни”.

Тя като реши да виси по тях - виси!
При мен нямаше как готови (иначе аз много си харесах едни в икеа) и по поръчка и да ти кажа излезнаха между златни и сребърни 😂 Трябва да съм нащрек 🧐😵

# 293
  • на брега на морето
Рафаела когато беше пораснало бебе много  висеше по завесите и си точеше ноктите. Ами станаха на парцали. Сега не ги закача, на три годинки е. Предишният ми котарак, който живееше при родителите ми никога не закачи завеси, хем бяха дълги до земята. Той пък разцепи килима и съсипа дамаската на мебелите.

Последна редакция: пн, 01 апр 2019, 14:00 от Котьо

# 294
Здравейте,
Разгледах линковете в началото на темата, но не намирам препоръки.
Нашата малка котарана се разгони за първи път (на 10 месеца).
Търсим добър ветеринар в София, където да я заведем за кастрация. Проблема е , че нямаме кола - няма как да я водим много далече. Живеем в Иван Вазов - имате ли препоръки за клиники / лекари, при които да я кастрираме в близките квартали? Лозенец, Стрелбище, Гоце Делчев, Манастирски Ливади и т.н.?
Ако пък сте супер доволни от някъде другаде, ще мислим опции.

Мерси предварително за препоръките.

# 295
bloodsugar силно ти препоръчвам best vet - в Стрелбище е. Като напишеш в гугъл, ще ти излезе точния адрес

# 296
  • в обкръжаващия ме хаос
Момичета, хубавата котешка тоалетна в Кауфланд е на цена 4,99 лв. Тази имам предвид:

# 297
Ние се връщаме от доктора.
На 26ти, вторник, доктора го цепна за втори път и той се подмлади. В петък нещо се обърка - окото се затвори и поду много повече отколкото първия път. Пак започна да яде по малко.
Късно се усетихме - той го е чесал с лапа. Предната му лява лапа е кафява. Не е от най - миещите се котки, а и тоалетната му е пясък.
Доктора каза, че е сепсис и е опасно.
От днес пет дни всеки ден ходене и рязане. Взима по 19 лв за рязането и инжекциите антибиотик.
Да почистваме около раната с риванол и да капем  Торбадекс в очите 7 - 8 дни.
Проблем е, че е стар.

Сега е много смешен. Знае как да мине през вратата или по ъглите на мебелите, но забравя, че е с фуния. Тръгне на някъде, тя се удари в стената, той спре и се почуди накъде е тръгнал. После става, дава назад и тръгва.

Доктора каза да внимаваме да не свали яката. Котките ги сваляли със задните крака. Бегинс не знае и се опитва с предните.
За пръв път е с фуния.

# 298
Бързо да се оправи Бегинс!

# 299
Бързо възстановяване на Бегинс !

Общи условия

Активация на акаунт