Любители на Котки - Тема 131

• 30 883
  • 763
  •   1
Отговори
# 375
Сега отворих пилешката, дадох и като я смесих с малко от пауча, който беше останал в купичката и. Супата се одобри, омете я, обаче парченцата от пауча си стоят. Еееей малка гадинка, голяма хитруша се извъди. Но супата определено и хареса.

Welcometoheaven, благодаря за разяснението. Мисля да пробвам и тези т.нар. сосчета, да видим как ще е.
Супичката наистина мирише вкусно, леко е желеподобна, ама като втечнено желе. Голямо обяснение дръпнах. Grinning

# 376
Те май всички са такива хитруши като Майчето хихихи Моите са същите калпазани, ММ даже ме бъзга вече Joy

# 377
Ех, явно сме се объркали и всъщност котките ни си имат домашни покорни любимци. Grinning Аз вече се уморих в опитите си да го надхитря. Другият вариант на сосовете е този
Скрит текст:
Сещам се и за още две неща, които се харесаха вкъщи от храните на ДМ и са с много приличен състав. Пастетът от био серията с пиле,морков и масло от рапица (зелена опаковка) и консерва Hoflanden (месото е от ферма в Северна Германия), ако не се лъжа с пиле и дроб. Пробвайте ги Hug

# 378
Ммм, даваш ми надежда, че и моята злоядка ще ги яде. Аз купих такава консерва Hoflanden, само, че с телешко и пиле. Ще я пробвам довечера. Най много бяха намалели консервите с говеждо и се зачудих, но реших да е телешко и пиле. Ще пробвам и тази с пиле и дроб. Иначе тя като цяло харесва храната на ДМ - гранулите за бебета и консервичките правоъгълните пак за бебета. Сега одобри и супата. Ще пробвам сосчетата и този био пастет, днес имаше от него на рафта.

# 379
  • София
Снимката на Таня за последния кашон ми напомня на час пик сутрин в софийския ГТ, когато крясъците: 'Айде малко по - навътре! Има мЕсто за всички! е обичайна случка.
Преброих седем парчета.
Ако не ви е срам, вземете изхвърлени кашони от някой хранителен магазин.
Те защо се бутат така? Снимката е истинска/реална, нали?
А мъничето в долния ляв ъгъл ме грабна защото прилича на моя дядо.

Снимката изглежда съвсем реална, но не е моя. Взех я от фейсбук. Предполагам, че се гушкат едно в друго заради студ и дъжд. Но са много сладки!  Heart Eyes

Ивекс, има ли новини?

# 380
Вкъщи сме, всичко е минало нормално, котката е малко неадекватна, преплита си краката като върви. Казаха само вода, пи и даже пишка, храна утре сутринта чак, но малко, да не товарим стомахчето. Котарака е доста гальовен откакто го взехме само се гуши и радва, ще се смеете, но мисля, че то е помислило, че за пореден път ще бъде изоставено.... Отивам да го гушкам.

# 381
  • София
Ивекс, радвам се, че писа и че Ушаткото е добре.

В Котарака е доста гальовен откакто го взехме само се гуши и радва, ще се смеете, но мисля, че то е помислило, че за пореден път ще бъде изоставено.... Отивам да го гушкам.

Няма да се смеем. Нищо чудно точно това да си е помислило милото котенце. Горката душица, какво ли е изживяло, ако си е помислило, че е изоставено?! Сега със сигурност е много щастлив, че си е при вас. Гушкайте  се на воля! Blue Heart

# 382
ах колко се радвам, че е добре миличкото
Да си го нагушкаш и цункаш многоооо, милото сега ще има нужда от малко повече внимание и нежност
Благодаря, че писа Ивекс
Много целувки и от мен

# 383
Благодаря Ви, вие сте ми опора във всичко, никога няма да забравя това, което прочетох когато почина Топченце и то от напълно непознати.
Ушко е добре, дава индикации, че иска храна, а на нас сърцето ни се къса, лошото е, че се поокопити и започна да тичка и да скача да се катери по маси и дивани, а аз търча след него и само го нося.

# 384
Днес, ден 5, беше докторка - млада и обяснителна, с друг подход от доктора.
Проверка на теглото - 3, 450 кг. Преди около половин година беше 4 кг.
Проверка на температурата- 38,1 градуса, което е нормално. Вероятно ако инфекцията не беше спряна щеше да е висока.
Три пъти му гледа зъбите- проблем няма.
Раната зараства чисто.
Дръпна една лекция колко са вредни паучовете и препоръча човешка храна. Какво да му давам?

За да не се разорим финансово по нейн съвет минаваме на антибиотик хапчета, строго наблюдение вкъщи дали яде, пика и ака и контролни прегледи през 2 - 3 дни, промивки с риванол като по нейн съвет трябва със спринцовка да се разтваря колкото може раната и да се слага и вътре, капки Торбадекс в очите няколко пъти на ден.

Питахме я, върнахме пясъка, твърди произведения един - два пъти на ден има.

Едно нещо не разбирам:
Тя препоръчва Цикатридина маз за по - бързо зарастване на раната защото заради възрастта ще е по - бавно. А трябва да я промиваме вътре доколкото можем.

Получихме похвали Какво добро котенце! И колко послушно!
Кой, тая ли гад? Я елате да видите пикльото с характер как ръмжи ако не иска да го гушкам. Шегувам се! Той е като кукла - послушен и малко страхлив.

Според докторката е добре като можем да дадем 30 лв за пълна кръвна картина. Притеснява се, че на тази възраст мъжките получават уринарни инфекции. Ако е така - минаваме на диета.

Днес излизам, стопанката му закъсня за работа заради него, но и тя изчезна, другите домашни също. Той върви след мен и ме гледа, аз му говоря: Чакай ме! Ще се върна!
И стоим и се гледаме. Тръгнах да викна асансьора, но оставих вратата отворена. Той излезе на площадката. Преди не го правеше от страх - излизал до сега навън е само веднъж като бебе. Стопанката му объркала поставянето на ампула срещу бълхи, облизал се, натровил се. Било е много отдавна.
Излезе на площадката, подуши другите врати, седна, подуши миризмата на стълбите за надолу, души и стълбите за нагоре и сам се прибра. Викнах асансьора, шума не го уплаши.
Явно е решил че е Сам Смелчагата.

Днес пациентите освен нас бяха три кучета:
- онова на двора, на което му махнаха пирона от крака, още с фуния;
- бебето пуделче, пак с фуния в клетка. То все скимти;
- нов пациент - средно голямо куче на което някакъв изрод прегазил нарочно с мотор предното му краче. То беше на пода, около него - локвичка.
Ние изчакахме докторката, беше ходила за постелки. Тя изчисти написаното търпеливо, грижливо постла подложка в голяма клетка и го положи внимателно вътре. То лежи и не мърда, горкото. Тя го сложи вътре, то задряма. Малко преди да си тръгнем ние, то отвори очи, гледаше и нас, и докторката. Дано се оправи!

Докато Бегинс беше на масата в ръцете на стопанката си, докторката на няколко пъти си ми ръцете, докато приготви инжекцията антибиотик, Бегинс стоя спокойно, даже с две широко отворени очи и мърдащ нос оглежда къде е.
Като си влезе в клетката я взех и я доближих до клетката с малкото кученце. То спря да скимти. Допряха муцуни доколкото е възможно и махнах дядото.
Изведнъж на дърти години проявява интерес към околния свят.

Ваня, фунията остава докато раната не зарасне и доктора позволи да я махнем. Той посвикна, пък и ние. Понякога фунията забърква някоя стена. Ние му чешем главата, особено врата, ушите - навсякъде без раната. Той много се кефи.
Вие защо сте били с фуния?

Ивекс, хората в тази тема са невероятни, с много големи души и сърца, благородни. Всички пожелания за бързо оздравяване топлеха моето сърце, а вярвам, че на него му помогнаха. Благодаря ви!

Последна редакция: пт, 05 апр 2019, 21:22 от Зуки Су

# 385
  • Варна
На нас не са ни казвали да не даваме храна, даже още същата вечер Кетя яде. Щом се е окопитил не му треперѝ толкова, това не е коремна операция като при женските, нищо няма да му стане и да скокне.

# 386
  • на брега на морето
Котарака е доста гальовен откакто го взехме само се гуши и радва, ще се смеете, но мисля, че то е помислило, че за пореден път ще бъде изоставено....

Помислил си го е, бъди сигурна.
Радвам се, че всичко е наред.

# 387
Моментен данък:

Лежи върху тоалетната чинея със счупеното казанче. Не разбирам защо. Основно от там пие вода. Тоалетната е малка и тиха, за усамотение.
Дали раната зараства и го сърби та се нуждае от студ да го успокоява?

# 388
  • София
Това с пиенето на вода от тоалетната ме вбесява мен! Само гледаме да е затворен капака.. какво и е на водата в паничката, всеки ден я сменявам..
Милият Бегинс, много ми е мъчно за него така като го гледам.. Но, явно се оправя, има хъс за живот и скорошно глезене без фунията.
Не зная защо седи там, но предполагам по навик и желание за пиене на вода от там. Вижте дали не е жаден, но, реално вкъщи, и 10 пъти да сменя водата, тази от тоалетната явно е със захар вътре, защото и нашият седи отгоре на капака по същият начин. Милее си за тоалетната вода.. Grinning

# 389
  • София
Вкъщи сме, всичко е минало нормално, котката е малко неадекватна, преплита си краката като върви. Казаха само вода, пи и даже пишка, храна утре сутринта чак, но малко, да не товарим стомахчето. Котарака е доста гальовен откакто го взехме само се гуши и радва, ще се смеете, но мисля, че то е помислило, че за пореден път ще бъде изоставено.... Отивам да го гушкам.

Котето осиновено ли е? Толкова са ми мили такива хора, които си осиновяват котета.. пожелавам ви на всички тук един ден да имаме много пари и общество с приют за котки, ще ходя всеки ден с удоволствие на работа там! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт