Любители на Котки - Тема 131

• 30 738
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Дядо Бегсчо е по-добре, браво!
Котката с нуждите веднага да ги свърши! Стискам палци!
Днес беше ред на Мила за профилактичния преглед. Много трудно мина-мисля, че направо изпадна в нервна криза. Съжалих даже, че я водих.
Но за първи път се проявява така-много плака, буквално се бореше все едно за живота си. Добре, че зъбите и венците са в много добро състояние и няма да ходи на почистване на зъбен камък. Кръвните ѝ изследвания ще ги взема в понеделник. Тогава и ще говоря с доктора за нея, че днес се изнесохме по спешност. Сега спи, гушкахме се вече и ги няма истеричните нотки.
Женето от обяд не е излизала от апартамента ѝ-откакто извадих транспортната чанта.
Взех изследването на Маги-има малко завишени лимфоцити, но малко. Като цяло-добри резултати.

# 631
  • на брега на морето
Зуки Су, питай в 101 любимци, имат рентген, дали правят зъбни снимки. Мисля, че са на две тарифи - дневна и нощна, нощната е с десетина лева по-скъпа, преди две години ни взеха 35 лв за Рафаела. Клиниката е денонощна и има паркинг.

# 632
  • Варна
А днес на Добри му вадиха кърлеж от брадичката. Оказа се, че кърлежът е умрял от препарата, но не е паднал, та напразно съм се притеснявала. Пак мазаха вратлето с капки, че аман. Бълхи нямат, но току се презентира някой кърлеж.
Та нашата докторка каза, че за първи път вижда някой пациент доброволно да излезе от клетката си и да се кефи на докторката си, както нашия. Аз само го извиках ии той си изприпка навън, милото глупаче. Сега спи доволен с омазана с йод брадичка Simple Smile

Ако раната на Бегинс е добре и не набере отново в следващите дни, аз не бих го водила на рентгенография. Дано проблемът е излекуван. Бях се притеснила заради сепсиса, но и на снимката отпреди малко изглежда добре.

Радвам се, че и Мила е добре, ако и нейното пътешествие да не е било така лежерно като нашето Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 19:14 от NoProblems

# 633
  • София
В "Добро хрумване"-Изток също има рентген, но не знам цената. Беше част от общата сума.

Ако изобщо някой се съгласи да снима котка на човешки рентген, панорамната снимка е от порядъка на 35-40 лв. Според мен не си струват разправиите. По-добре там, където знаят как да се справят с котка, за да я снимат. Но да предупредя за съмненията си, че понякога упояват животното, за да го снимат. След снимка в ЦВК ми върнаха Наско с много лошо дишане и неадекватно държане. И никой не ни каза нищо. Можеха да го уморят. Sad  

# 634
  • на брега на морето
В 101 любимци снимахме плъхчето и Рафа и двата пъти ние си ги държахме. Дадоха ни една предпазна престилка и готово. В 5-та градска съм правила панорамна снимка на плака за 27 лв.

# 635
Топче са го снимали на рентген, аз бях с него вътре, вързаха го буквално за една маса и го държах, за да не мърда.
Радвам се, че дядо Бегинс е по-добре.

welcometoheaven, ветеринар, ако не свърши работата. Ушко веднага пишка след като го прибрахме от доктора, пи даже и вода и се молеше за храна, имахме проблеми с голямата работа ние, но днес се е представил по-добре, размина му се ходенето утре до клиниката. Тук момичетата споделиха, че е възможно да е от упойката, ти най-добре си познаваш котката и навиците ѝ, при съмнение по-добре специалист да се погрижи за него, дръж ни в течение.
Браво на Мила! Милото пухче.Heart

# 636
Еврика! Свърши по-важната работа (малката) и то веднага след като свалих яката. Не знам дали е съвпадение, но важното е, че всичко е наред. Още веднъж ви благодаря. Hug
Ъпдейт: Готова е и другата, но на изхода имаше малко кръв. Сигурно изпитва страшен дискомфорт. Pensive Днес и позите за сядане му бяха едни странни. Надявам се да му мине бързо ... Като на коте Grin

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 21:31 от welcometoheaven

# 637
Браво! И на голямата ще дойде ред. Joy

# 638
Тъй като съм си правила зъбни снимки, не виждам никакъв начин на такова място да снимат зъби на котка. Да не говорим, че няма как тя да стои без да мърда. За панорамна е просто невъзможно - нали ти заклещват брадичката в специално приспособление.
Зи непишкането на оперираното котаче - дано всичко да е на ред и вече да го е свършил.
Но се сещам за единствения път, когато заведох Мъри на вилата. Тя е невероятно страхлива. Два дни не излезна изпод двойното легло, не яде нищо, не пи и капка вода и естествено не стигна до тоалетната. Така че може и да е от стрес, но ако продължава, трябвя непременно да го види ветеринар.

# 639
Уелкъм То Хевън, от стрес не ака. При нас беше заради ходене до доктора. Чаках 3 - 4 дни, пишкаше редовно. Накрая по съвет от темата дадох масло еднократно. Бързо се появи произведение и от там нататък се отчита поне веднъж дневно.

Засега само събирам инфо за рентген. Ако окото се възпали трети път - тогава ще го направя.
При първа възможност ще пусна ПКК и ще пиша какви са резултатите.

Днес изяде сварената кайма и за пръв път видях празна чиния. Свиква.

Знам, че сладкото е забранено за котки, но макар и рядко не спазваме правилото. Преди малко стопанката му тръгна да яде обикновена вафла от кутия, без шоколад отгоре. Той се метна в скута й за проверка какво яде. Тя му подаде вафлата, той тръгна да яде като да не е ял седмица. Въпреки фунията си извърта главата и с кучешките зъби къса лакомо, яде та чак ушите му плющят. Вафлата се рони и пълни фунията, той си яде. Приличаше на пеликан който си пълни шията с храна за после. Много смешен беше, но докато го снимам и той се наяде. Сега очаквам среднощно пеене.
Само се чудя: Кой, него ли, го болят зъбите? За любима храна - не.
Одъртя и стана претенция - подбира храна, обича да яде ако господарката му е до него. Съобразяваме се с желанията му, как иначе.

Преди около час стопанката му даде хапче за вътрешни паразити и наградата беше вафла.
Сега е ред на витамин Ц и Магне Б6. Тя сама ще го направи и той ще й позволи. Утре аз сама ще е епична битка.

Преди време в темата говорехте, че ние, двукраките, сме роби на техни височество. Днес осъзнах, че е истина.

# 640
# 641
  • Варна
Показваха се новодомците значи Simple Smile доста стресната изглежда котинка, ама е една благичка, загладена...
Как се казват двете момичета?

# 642
  • Варна
Аз пак недоумявам защо след такава лека операция като кастрация на мъжки котарак му нахлузват яка. Нищо не може да направи толкоз опасно, тая яка ужасно стресира и пречи. На женски котки не слагат яки, дето действително си има разрези и шевове, че на мъжки... Добре, че е свършил работите.

# 643
И аз питах за яка в интерес на истината, докторите казаха, че е излишно.
Ушатото ме побърка докато не яде месо....Dizzy Face

# 644
Нашата пухла трябваше да носи 2 седмици боди след кастрацията. Много смешна беше.

Общи условия

Активация на акаунт