Любители на Котки - Тема 131

• 30 880
  • 763
  •   1
Отговори
# 315
Мaя фигуристкaтa изпълнявa съчетaние нa пaркет:

Пп Дaно дядо Бегинс бързо се възстaнови. Милото котенце.

# 316
Милият Бегинс, бързо да оздравява.

# 317
  • Варна
Ох и на мен ми стана едно чоглаво като гледам Бегимс, милият котак, дано се оправи скоро и да не го боли...
Мая изпълнява волна програма по фигурно.лежане Joy

Последна редакция: вт, 02 апр 2019, 19:25 от Мира Иванова

# 318
  • Плевен
Здравейте и от Морадо.
Скоро не се е появявал, но нямам много време напоследък.
Може да сте го коментирали и ако е така се извинявам за повторението, но да питам някой може ли да каже нешо за отблъскващото спрейове. Моето момче постоянно си точи ноктите на фотьойлите, а си има катеричка до която почти не приближава.
Та решила съм да пробвам с отблъскващ спрей против прибиране, хапване и драскане.
Как мислите дали ще има ефект и някой ползвал ли е подобен?

# 319
  • София
Нашето коте явно не може да чете и не схваща целта на спрея (направо си прескача напръсканото и продължава натам, накъдето е тръгнал). Единствено маслото от чаено дърво настина го отблъсква; продава се в аптеките, някъде към 5-7 лв. е.  

# 320
  • на брега на морето
Скрит текст:

За тези, които дават хормонални таблетки!!! Искам да ви покажа какво се случва след години с едно животно, дори и само веднъж да са давани хормонални препарати против разгонване. Образуват се тумори. В случая тук е на котка. Ако не желаете да развъждате любимците си, най-удобно и радикално е кастрацията. Това,че ви е жал не решава проблемите в напреднала възраст, свързани с половата система. Д-р.Virjinia Vlihemova

# 321
О, мили Боже! Никога не бих причинила съзнателно такова нещо на животното си.
Едно време нямаше инфо за тези проклети хапове против разгонване и знам, че хората са давали на животинките си такива. Без да са наясно какви са последиците. Но сега има достатъчно информация по въпроса и ако някой за собственото си удобство причини такава вреда на животно, което отглежда, то това е... нямам думи.

Навреме се осведомих аз за вредите от подобни "ползи" и никога не бих давала такива отрови на котката си.
На моя приятелка едва спасиха котето преди известно време точно от вреди нанесени от такива хапове.

Иначе, да, страх ме е от тази пуста кастрация. Знам, че е рутинно и ще я направим, но ме е страх да не се обърка нещо. Страх ме е, защото при женските котета това си е вид коремна операция и не е съвсем проста манипулация и ако нещо се случи цял живот ще се обвинявам, но ... ако не я направим пак ще е лошо. Горе-долу нямам избор и така или иначе ще поема риска. Но това не ми пречи да се тревожа. То пък и за проклетията все нещо отлага във времето тази манипулация при нас, та да видим. Когато стане, значи тогава е трябвало да стане. Нито по рано, нито по късно. Но ще стане, де. Че с тези серии на разгонване дето влиза направо се побърквам. Тъкмо реша да е дадена седмица и тя - мау, мау, айде пак навирва опашка. После пък работа, пътувания, после пак разгонване и направо се отчаях кога ще го хвана тоз момент. Скоро ще е, надявам се, ама да не се каня предварително, че колкото пъти се наканя и ... греда.

# 322
  • Стара Загора
За последно показвам Драган и днес се прибирам да видя Чумито какво е правила без мен.

# 323
  • София
LaughingSmirkАз, нали се хваля, че Клео не се качва по маси, ами ... опровергаха ме. ...Stuck Out Tongue

# 324
Днес (ден 2) стапанката на Бегинс го е водила пеша за раната.
По пътя се опитвал да се измъкне на по - оживените и шумни места. При доктора е бил агресивен - боляло го е. Доктора не е го е рязал днес. Бил е във врата две инжекции - антибиотик и обезболяващо. В раната също е бил инжекция антибиотик.

Като се прибрах следобеда, дойде да ме посрещне. Докато се събувах леко го наблюдавах. На клетката има две стърчащи пластини за закрепяне на решетката. Той се опитва да бута разранената буза в тях за да я почеше. Не успява заради фунията.

В момента пак се бори да я свали и битката е епична, но не става. Даже и реве жално жално манипулатора.

Сега гледа и с двете очи. Пак капваме капки и промиваме раната с риванол.

Тук е от днес, преди около час.
Като бях дете така завивах кукли.

# 325
  • София
И аз живея в района на Бест Вет и се чудех тях ли да изберем за ваксини и обезпаразитяващи продукти при Елза, или други, които са ни по-близо (но не помня името на клиниката, но също са на Нишава, обаче в частта й в Белите брези). Вече нямам колебания, че ще се спра на тях щом  и в темата ги препоръчвате. Остава проблема с напъхването на Елза в транспортната чанта, за да отидем на ваксина. Както и друг път съм ви споделяла тя много се гали и гушка, но не позволява да я вземем на ръце. Опитвала съм с помощ от баща ми да я хвана и напъхам в чантата, но не става - захваща се на "входа" на чантата и няма напъхване. Това, че ме издира цялата не го броя. Както и че после дни наред ме заобикаля и гледа страхливо. Напъхам ли я веднъж вътре е лесно - звънях в Бест Вет да питам и не искат предварително да й запиша час за ваксинация - така че директо им я нося. (Там как ще се справяме не знам, разчитам на професионализма на докторите, че ще успеят да я измъкнат и напъхат отново, иначе ще трябва да им я оставя да си я гледат.Laughing)
Веднъж вече я обезпаразитявах с препарат, който слагах върху вратлето, но го купих от другата клиника. Обаче минаха вече 3-4 месеца от тогава. Май е време за нов?

Защо не вземете от тези, които отварят по средата?
Нещо ей такова - https://petsandyou.bg/shop/media/catalog/product/cache/1/image/8 … last-atlas-30.jpg

Слагаш котето вътре и после само похлупака отгоре.

Доста често и в olx пускат такива нови за по 15-20лв., от затварящи зоомагазини, които си разпродават стоката.

# 326
Нашата е точно такава като горната. Дадена ни е за временно ползване и не знам цената. Удобна е за носене. Понякога проблем е влизането, но с малко сила влиза.

В Кауфланд тяхната марка пастети са намалени на 50 стотинки. По 100 грама са. Взех по едно от 4те вида - Говеждо и черен дроб, Със сьомга и пъстърва, С патешко и пилешко, С пуешко и пилешко. Първите три са Adult, последната е Senior.
От първото, което дадох - Говеждо и черен дроб, изяде половината.
Малко му бяга чинийката ако не е натрошено на парченца.

Adult е възрастни, а Senior Гугъл го превежда като старши. На Фрискис и Уискас има паучове Junior/Дете.
Каква е разликата? Някой ми каза да купувам Джуниър защото е на по - малки късчета и има витамини. Така ли е?
Паучове Джуниър съм взимала На Фрискас и Уискас. Яде ги като останалите, не са му любими.

# 327
  • София
Джуниър са за малки котенца. Дава повече енергия и е уж за нуждите на подрастващ пух. Уж, щом е на уискъс. Другите от Кауфланд са същата работа, но и аз давах на моя пенсионер основно Феликс, защото само това ядеше. На 20 години те си избират.

При отворена рана и възпаление слагам Сулфатиацол аз. Това е антибиотик на прах.
Но при вас е твърде близо до окото и е опасно да не попадне в него, докато слагате. Питайте все пак доктора, ако се сетите.

# 328
При нас диагнозата е запушен слъзен канал, но не е 100 % сигурно. Той е апартаментна котка, без досег с външния свят.

Ще питам доктора за Сулфатициола ако не забравя.

Разреза е права черта на бузата, между окото и мустаците му.
Сега хваща тъмночервена кора, а и той се опитва да го чеша. Това означава, че зараства, нали?

Днес не съм била на прегледа, но доктора е казал на стопанката, че се образува  джоб. Тя не е разбрала това добро или лошо е.

Ох ...

# 329
Зуки Су, стискам палци бързо да се възстанови котенцето. Моля те, като имаш време, пиши в темата как е господин Бегинс, че много ми е легнал на сърце. Heart
Ето и един пух, който прекалено сериозно е приел, че съм му роб и дори си ме ползва за легло:
(Оченцето му лявото не е мръсно, държа да отбележа Joy Просто си му е такава козинката там)
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт