Любители на Котки - Тема 131

• 30 885
  • 763
  •   1
Отговори
# 390
00404,
Тоалетната е със счупено казанче и той пие от него, не от самата чиния. Веднъж го хванах да пие вода от съда, където е тоалетната четка за почистване и щях да повърна.
Не знам защо го прави.

В темите назад пишеше чинията за вода да не е до храната. Опитахме го, не става.
Вода пие от счупеното казанче, ако някой запуши мивката в банята, от пода на банята, от легените в банята.

# 391
  • In the land of Never Never
Лежи върху тоалетната чинея със счупеното казанче. Не разбирам защо. Основно от там пие вода. Тоалетната е малка и тиха, за усамотение.
Дали раната зараства и го сърби та се нуждае от студ да го успокоява?

Душичка мила, все пак настрадал се е бедничкият Бегинс с тези процедури около раната. Дано да се справи организма му. Може би някакви витамини или пробиотици, би било добре да се възстанови.
Моето наблюдение е, че котките предпочитат да пият вода от голям източник, и често, ако има къде, от течаща вода. Моят предишен котарак се качваше на чешмата и ближеше от струята. Ако има в банята кофа пълна с вода от чешмата, в доста неудобна поза, повдигаше се и лочеше от нея. Колкото по-голям съда за вода, толкова повече им харесва.
Също не им харесва и храната и водата да са близко, трябва да са на разстояние една от друга.

# 392
  • София
Пробвали ли сте да му сложите съд с вода в банята, щом там е склонен да пие?

# 393
Някои не искат, на една позната котарака прави същото, вече е на преклонна възраст, но от малък си е така, само оттам пие вода.
Много ми е жал за Бегинс, дано по-бързо мине всичко, много е миличък.

00404, осиновен е.
Ушатото си е старата котка днес, спа много добре снощи, търчи като лудо сега, ще го оставя да прави каквото ще, то най-добре си знае, яде малко сутринта, искаше още, но няма. Joy Вчера мъжът ми ходи да го вземе, казали са му, че са му сложили антибиотик с отложено действие, аз си мислех, че ще ни дадат някакви болкоуспокояващи... Всички играчки съм махнала, че да не се заиграва и да търчи, но това нашето е лудо. Joy
Наистина мина сравнително добре, очаквах да е по-лошо, нито е повръщал, нито е пишкал извън тоалетничката.
Сега се надявам като се нормализират хормоните и да не маркира повече, ако стане ще чистя, то се е видяло, два-три пъти го направи, дано не му е станало навик. JoyAstonished Имаше доста котки за кастрация, било бума сега за тези процедури казаха докторите.

# 394
По повод яйцата...
Каква игра пада с яйцевидният ми апликатор за грим...много по-здрави са от дунапренените топчици.
Бягане, подскачане, подхвърляне, даже и в тоалетната си го носи... Joy Joy
Пробвайте (ако не сте, все още де)

Ивекс, и аз се бях шашнала много. Много правилно си направила за играчките, но те така или иначе сами си усещат какво да правят. Тя на другият ден искаше да скача и да играе вече... Калпазанката ми яде още вечерта и то добре си хапна (от яденето на пантерата) не е повръщала след това.

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 10:43 от venydreh

# 395
Топче имаше афинитет към залепващата лепенка на носните кърпички, как ровех из съкровищата, за да се уверя, че са "излязли", милият ни той, докторите тогава го обявиха за наркоман, знаете колко често посещавахме клиниката, вече бяхме на "ти" с тях и се шегувахме....
Ушко пък обожава клечките за уши, колко мило, нали? Joy Предвид името му.Joy Докопа ли ги и започва да ги дъвче, едвам му ги взимам, интересното е, че съска и хъска докато се опитвам да му ги взема, но докато се храни съм пробвала да му ровичкам в купата и никаква реакция, явно клечките са по-важни.

# 396
  • София
И у нас е така с клечките за уши (приличат му на кости ли?) . Но корковите тапи!!! Специално идва и ми я пуска в шепата -  да му я хвърлям.

# 397
хахаха много са забавни... просто трябва да им се отделя време. Всеки казва, че котките се гледат сами, ами моите и двамата като ме зяпнат сутрин докато си пия кафето, носят си играчките на терасата, слагат ми ги точно пред краката и ако не обръщам внимание лекичко побутват с лапичките да се сетя да си играем хихихихи
ах, аз да чукна на дърво, малката не хъска въобще. Освен само един път на ММ, чак се учудих какво толкова й е направил хихихи

# 398
Ооо, Мaя обожaвa дунaпренени топчетa. Стрaшнa игрa пaдa с тях.

Пък зa водaтa и купите, беше още бебе, a дa видите кaк нaпaдaше купите с водa и хрaнa нa кучето нa зълвaтa. Големи, големи купи, кaто зa голямо, голямо куче.
A той пък изпивaше нейнaтa водa, a купичкaтa и е мaлкa и зa него е нещо което може дa глътне с едно щрaквaне нa челюсти. Кaк успявaше с тоз голям език дa пие от тaзи мaлкa купичкa, не знaм. Дебнехa се един друг и взaимно си нaпaдaхa купите. Хaхa, голямa веселбa беше.
A кaк се скaрaхa зa едно кълбенце. Aз съм писaлa, де - той лaе, ръмжи, тя хъскa и се ежи, еднa космaтa шепичкa живот срещу куче с рaзмер нa мaлко теле. Чудо, чудо беше. Joy

Ивекс, мн се рaдвaм, че всичко минa и зaминa. И Ушко е добре, a вие вече по спокойни.

Ох, дaно Бегинс по бързо се опрaви. Юнaк е и той, ще се спрaви.

# 399
Ивекс,много се радвам за Ушатото Hug
Сложих да варя пилешко на Тути, колко време да поври?

# 400
Вари го както обикновено. Ушатото предпочита печено, слагам и много малко оризче и морковче, но то яде само месото.
ПС: Много трудно намирам охладени дреболии, замразени не искам да му купувам. Дробче и сърца яде, но воденички - не! Топче беше същият.

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 11:26 от Ивекс

# 401
Тиква, печена или сварена също била много полезна. Пробвал ли е някой да добави към храната?

# 402
Благодаря, Ивекс Hug

# 403
  • София
Вари го както обикновено. Ушатото предпочита печено, слагам и много малко оризче и морковче, но то яде само месото.
ПС: Много трудно намирам охладени дреболии, замразени не искам да му купувам. Дробче и сърца яде, но воденички - не! Топче беше същият.

Герой е Ушко!
Ивекс, нали препоръчват месата да са замразявани (ако се дават сурови, де).
Охладени винаги има в Лидл.
Аз сварих патешки дреболии миналата седмица и мойте ги душиха и сумтяха, душиха и сумтяха и накрая близнаха от немай къде. А така хубаво миришеха...

# 404

Не съм шеф Ангелов..но ..Joy

Общи условия

Активация на акаунт