Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 54

• 44 762
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • Враца
Много неща са възможни, но малко са правило, а и има изключения. Хубаво е да не се притесняваш излишно.
Моята коса не падна, но малко оредя. Можеш като начало да си направиш къса прическа.

# 106
  • Стара Загора
Подстригах се драстично -за мен много късо. Сега имам 30 см плитка в кутия.Всички много ми харесват  новата прическа.

# 107
  • Враца
Вземи си с протокол една перука за да си спокойна, пък каквото това.

# 108
  • Стара Загора
Вече имам перука .Изкуствена е, но е хубава. С протокол е от социалните. Утре мисля да търся шампоан с пласента.

# 109
Ида и аз, че не съм се отчитала тия дни....
Минах я пустата червена гадост и засега нямам дата за следваща- ще ходя при хирурга да ме види и  да казва кога ще ме оперира. А, дано да не ме върне за още химии, че нещо ми идват вече в повече. Тая последната ми я пуснаха ударно още първия ден и с някакви бонуси към нея, дето ме държаха будна и повръщаща 48 часа....днес успях да се наспя, обаче умирам от студ- мъжете наокло обикалят по тениски, аз съм се завила с три одеала и  треперя...Отделно, че днес установих, че ми ги няма килцата дето бях трупнала. Та тъпча насила каквото мога да прекарам, че нещо не ми харесва тая работа. Иначе на Ива и аз бих препоръчала- ядки, чисто месо, много плодове(наблягам на бананите и авокадото) и зеленчуци(всичко що е червено и зелено рупам като невидяла), ям и доста зърнени- варя си жито, спелта, елда, амарант и всякакви други семки и  сламки.....кисна овесени ядки с кисело мляко и чия...но гледам на два-три часа да ям нещо. И не мога си помисля за фитнес, а съм бивша спортистка и съм свикнала да се натоварвам....но сили- нямам излишни. Най- много да потичам или походя.
Да не забравя да приветствам новозаписалите се с пожеланието да не се задържат много в тая тема...
И на Нели- да пожелая да не й окапе косата, но като гледам май при РМЖ капе наред. Добре е да се подготви. Тия дни в болницата колежките коментираха някаква организация в Казанлък- фризьорски салон който събира коса и правят перуки- която подарява перуки на онкоболни. Казвам го просто като опция, ако някой няма възможност да си купи или да се занимава с протоколи.

# 110
Подстригах се драстично -за мен много късо. Сега имам 30 см плитка в кутия.Всички много ми харесват  новата прическа.

Защо си подстрига косата предварително, след като дори ще се опитваш да я задържиш? Ми ако наистина не падне? Но и аз мисля, че за съжаление ще падне. Тук при нас съм писала и преди, че има шапки дето им слагат на жените в опит да падне по-малко от косата, но не и никак. Даже въпреки шапката падала много и не било и гаранция. Аз направо отказах шапката, защото е дпълнителен тормоз. Но на 10% не им пада и без шапка😊 Ако си от тях язък за плитката! Чак мен ме хвана яд😁

Люба, много те разбирам😔

Последна редакция: пт, 29 мар 2019, 20:45 от marittaa

# 111
  • Стара Загора
Четох за апарата който е в Сердика в София . В  Стара Загора в онкото не предлагат такава екстра.

# 112
  • София
Това падане на косата дълго ли продължава? Аз мислех, че като почне, ще пада на цели кичури и толкоз. Обаче моята коса не пада така. И се чудя да я бръсна ли от сега или да продължа да ръся косми, с надеждата, че само ще оредее.

# 113
  • София
И моята не пада на кичури,а малко по малко.Сутринта 3 пъти махнах от четката топки с косми,отделно цял ден махам от дрехите.Бях си купила един шампоан на Дюкре против косопад и за засилване на растежа ,от който бях много доволна. Реших да не си купувам друг,докато не го изхабя,та още го ползвам - е пада си и това е.Не мисля,че има как да спрем това,та колкото по-рано се примирим,по-добре.

Онколога иска утре сутрин да ми бие растежен фактор Confused.Не знам ,какво да очаквам като странични действия .

# 114
Здравейте момичета и момчета.Да се включа и аз.Пиех Малко по време на ХТ,да ви кажа честно,никакъв ефект нямаше.Онкологът,който ме лекуваше,още като го попитах ми каза,че няма смисъл,но аз искам та искам.Тц.Ефект нямаше.И до ден днешен все още (1година)след последната химия левкоцитите са ми в долната граница.Та имам 1 цяла опаковка Малко,ако някой все пак иска да пробва да пише на лични,ще я изпратя,безплатно разбира се.Като четох отзивите в интернет мнооого хора бяха доволни.При мен нямаше ефект.

# 115
  • Враца
От всичко което изчетох и пробвах установих, че всяко нещо е строго специфично. Единственото което поемам и възприема организма ми е сок от червено цвекло. С лежане 1 час сутрин и сироп от черен бъз.

# 116
  • Plovdiv
На мен ми слагаха растежен фактор след всяка химия, защото ми бяха паднали левкоцитите, мисля бяха 2,9 на 10 тия ден. От Неоластата, която се слага на 24тия час от вливането не съм имала някакви оплаквания. Имаше обаче едни инжекции, които ми слагаха в продължение на 3 дни по две, Нивимистин или нещо такова, с бързо действие били.......ейййй пих аулин, такива болки в кръста имах, че не можех да се движа. Но беше една нощ и един ден. Наложи се само след първата химия да се реагира с тях. Следващите с Неоластата никакви оплаквания.
От Маолото ефект никакъв.

# 117
На мен ми слагаха растежен фактор след всяка химия, защото ми бяха паднали левкоцитите, мисля бяха 2,9 на 10 тия ден. От Неоластата, която се слага на 24тия час от вливането не съм имала някакви оплаквания. Имаше обаче едни инжекции, които ми слагаха в продължение на 3 дни по две, Нивимистин или нещо такова, с бързо действие били.......ейййй пих аулин, такива болки в кръста имах, че не можех да се движа. Но беше една нощ и един ден. Наложи се само след първата химия да се реагира с тях. Следващите с Неоластата никакви оплаквания.
От Маолото ефект никакъв.

А мен ме боли от Neulasta и ме обездвижва.

# 118
  • SHOOT ME 10 $
Ми нормални са тия странични действия бе девойки. Не ви ли ги казват предварително? Не ви ли потготвят да не се тревожите и чудите от къде и защо са тия болки? Те с Неоласта и онова другото просто бият един камшик(стимулират) жлезите които произвеждат левкоцити и които се намират в тазовите кости. За това там боли известно време.
Аре, сега ше се опитам да дремна и след няколко часа и кафето.
Когато се събудите, ей ви кайвенцето. Днес е събота. Поизлежавайте се!

Последна редакция: сб, 30 мар 2019, 08:24 от midkoо

# 119
  • Враца
На мен нищо не ми обясняват. Вероятно причината е, че като ми видят годините решават или, че съм осведомена или, че няма смисъл.
Сега търся болкоуспокояващи. Освен аналгин, асперин и парацетамол нищо друго не съм използвала през живота си. Взеха ми няколко Оки, но уви това въобще не ми действа.

Общи условия

Активация на акаунт