Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 54

• 44 823
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Може да е бил и ин ситу, ама и това не се знае и не знам как ще го разберат.
Това се разбира от материала по някакъв начин.Когато Поповска ми гледа стъклата ,каза че вижда и ин ситу части и провери дали това е отбелязано в епикризата.
От Проф. Христова имам само този лист. И аз си мислех като нормален човек, че ще ми напише какво е ... но не. Днес си го взех листото и това е. Както и да е ...  момичетата от лабораторията ми помогнаха и тайно  извикаха друг  патолог- Диков и той е от Александровска (млад човек) той тогава поръча  някакви допълнителни неща .. утре може би ще са готови. Дано да имам повече яснота поне от него Simple Smile
Всичко е страшно лутане, все едно не е достатъчно,че проклетото животно те е налазило.

# 196
  • Варна
Може да е бил и ин ситу, ама и това не се знае и не знам как ще го разберат.
Това се разбира от материала по някакъв начин.Когато Поповска ми гледа стъклата ,каза че вижда и ин ситу части и провери дали това е отбелязано в епикризата.
От Проф. Христова имам само този лист. И аз си мислех като нормален човек, че ще ми напише какво е ... но не. Днес си го взех листото и това е. Както и да е ...  момичетата от лабораторията ми помогнаха и тайно  извикаха друг  патолог- Диков и той е от Александровска (млад човек) той тогава поръча  някакви допълнителни неща .. утре може би ще са готови. Дано да имам повече яснота поне от него Simple Smile
Всичко е страшно лутане, все едно не е достатъчно,че проклетото животно те е налазило.

Бони, надявай хладнокръвната маска и право напред. Прави каквото трябва, пък да става каквото ще. Има край и това лутане. Знам колко е неприятно и не само аз, тука всички са ни правили на маймуни по една или друга причина. Иди там, иди онам, изчакай седмица, изчакай месец, единия иска да реже, другия иска на пластичен хирург да се изявява, единия иска образна картина, другия не му трябвала... изнервящи фактори безброй... Ти само запази спокойствие, и за теб лично повече не я мисли тая 2013. Сега е важно с теб какво се случва.

Цитат
Според докторите 2013 ще даде отговор за 2019. Знам ли вече какво виждат и на кой да вярвам.

Е баш те докторите да го мъдрят какво е било и да си правят изводите, за теб аз виждам просто един излишен стрес около това дълбаене, не го приемай като обида, не те наричам невежа, но е много сложна материя това, дори и да ти обяснят какво е било, защо така, а не иначе е лекувано, правилната стратегия самичка няма да можеш да изградиш. Иначе това, което постна като резултати от имунохистологията или не знам и аз как се нарича са повече от добри. Моят е нещо подобно, само ХЕР-а ми е една идейка по-малко негативен - не е 0, а е 1+, но все пак се води негативен и всички онколози много ми се радват. Както обичат с тяхното си типично чувство за хумор да се изказват все ми викат "Вашият рак е от хубавите", "С един шамар ще го вкараме в кома" и други подобни бисери...

# 197
Spirit Crusher, гуш и цун както се казва. Позитивно ми действат думите ти. Не знам какво му мъдрят толкова на 2013... но нали знаете как е. Като има грешка, много не им се замесва май на "колегите"..... така ми се струва. А аз докато не разбера си действам по поговорката "Умно куче в мъгла не лае",  но вдигне ли се мъглата ще видят скоро една много бясна кучка!

# 198
  • София /Абсурдистан
Аз имам екстри след днешната вливка - мнооого високо кръвно и убийствено главоболие. За капак - червена и подута като домат със започващ обрив. Чудничко. Като всеки друг път, празно няма...
Тепърва ще го мисля какво да правя с високата кръвна захар, която се явява като чисто нова екстра. Дано да е било нещо моментно, другата седмица ще разбера. За сега спирам шоколада.

# 199
Спирит, страшна си! Ще го мачкаме рака като Пулев оня забравихмуимето🤣

Елифанта, и аз като теб правя. Цялата истина на детето и да свиква с превратностите на живота. То разбра, че явно не съм на смъртен одър точно благодарение на цялата истина и е спокойно. Драма вече няма!

Зори, добре се е справил чичо ти доктор😁

Тинтири, не се плаши от инжекцията. Както много пъти писах си я слагам след всяка вливка. При мен подейства на обратно. Първия път доста ме болеше, но следващите беше по-добре. В четвъртък пак ще си я сложа за 4- ти път и ще видим как е.

Лейди, стискам палци да се подобриш скоро! И аз утре съм на вливка. Последна червена. Да я премуртвам и тая и да видим нататък. Дано белите са по- леки за мен.....пък и за всички де.

Момичета, какво е "ин ситу"?

Знаете ли какво разбрах за операциите? Четох днес доста. Всъщност всичко разбрах за тях подробно, че чак колко часа траят и колко време се лежи в болница. Абе ВСИ - ЧКО (сигурно почти), но друго исках да кажа във връзка с тях. Нали оня ден се чудеха някои от вас тук, а и аз се чудя защо някои имат лъчетерапия, а други не. Ми то зависело от типа операция. Пълна мастектомия не изисква лъче, но частична да. Това било значи. А операциите....божке! Има 10- ина начина. Доста са напреднали хората в това. Но много зависи колко красив ще е крайния резултат и от самото положение и големина на тумора....

Angel, задължително се обади да ти вдигнат левкоцитите. При нас мисля, че с такива левкоцити ще ми откажат вливката.

# 200
  • Варна
Spirit Crusher, гуш и цун както се казва. Позитивно ми действат думите ти. Не знам какво му мъдрят толкова на 2013... но нали знаете как е. Като има грешка, много не им се замесва май на "колегите"..... така ми се струва. А аз докато не разбера си действам по поговорката "Умно куче в мъгла не лае",  но вдигне ли се мъглата ще видят скоро една много бясна кучка!

Олелеее... Както съм с една педя къдрава косичка, която все приглаждам, заглаждам, вчесвам, укротявам с пяни, лакове, зализвам и въпреки това така настъхнах, че на Джими Хендрикс заприличах в главата като ти прочетох завършека на коментара ти! Grinning Ако позволиш ще го ползвам като подпис, все едно едно далечно и непознато още аз го е изказало. Точно такава трябва да ти е нагласата, миличка! Като на уж дремещ хищник, като на бясно куче държано на къс синджир. Дай ми само обсег, дай ми само яснота и ела ме виж кво мога! (devil)
А какво наистина толкова му мъдрят на миналото - това е просто задължителна процедура така да го кажем в онкологията. Дълбаят не само в твоята история, но и в историята на всичките ти близки. Разпитваха ме и мен на дъъъъълго и на широооооко за какви ли не неща - по женска линия какви заболявания имало, по мъжка линия какви, кой какви имунизации имал, хронични заболявания, алергии, противозачатъчни вземала ли съм, кога, колко, какви... сърбежи зад ушите имала ли съм в пубертета... и куп още дребни детайлчета. Може и да значат всички тези подробности нещо за тях, кой да ти каже... Важното е ти самичка да се усетиш в правилните ръце, да се изгради доверието между пациент и лекуващи и заедно не само мъглата ще вдигнете, синджира ще скъсате, ще се разлаете, но и злокачествена плът ще разкъсвате като бясни.

# 201
  • София
Марита, аз съм с мастектомия, но ще имам и лъчетерапия. И не само аз, от жените, с които ни оперираха, всички като мен ще имат също.

# 202
Олеква ми като си пишем. Добри хора сте тук. ❤Пожелавам си да бъдем здрави.

# 203
  • София
Аз имам екстри след днешната вливка - мнооого високо кръвно и убийствено главоболие. За капак - червена и подута като домат със започващ обрив. Чудничко. Като всеки друг път, празно няма...
Тепърва ще го мисля какво да правя с високата кръвна захар, която се явява като чисто нова екстра. Дано да е било нещо моментно, другата седмица ще разбера. За сега спирам шоколада.

Муце, ти чу ли ме, когато ти казах да пиеш мнооого вода???? Това главоболие, което имах аз, не съм го имала никога, а вярвай ми, бая махмурлук съм прекарала в годините Wink. Пий, пий, и пак пий! Знам, че ти се гади от водата, знам, че само като я видиш, ти се драйфа! Ама това нещо трябва да го изкараш от тялото си!

# 204
  • София
Първата ми операция беше през 1992 година. Преди това имах предоперативна химиотерапия. Резултатите били добри и ме оставиха само на лъчетерапия и хормонотерапия..
Да, ама след една година направих рецидив и в двете гърди. Последва двустранна мастектомия и после химия и пак лъчетерапия и хормони. Междувременно ми направиха още две операции на рецидиви.
Последваха 13 години ремисия.
И отново рецидив. И отново се започна сагата.
Защо ви разказвам всичко това ?
След последния рец. излязоха резултатите от хистологията. ХЕР ++
На границата. Направих контролно изследване при Светла Петрова. Тя каза три плюса.
Върнах се в Онкологията и поисках да намерят блокчетата от първите операции.  И представяте ли си ? Тавана, дето съхранявали блокчетата изгорял. И сега се подсмихвам, ха ха ха.
Останах си без сравнение от преди и сега.
Естествено останах без Херцептин, не че го исках.
Ама пък си мисля, че ако рака ми наистина беше толкова агресивен ??? Има го и другия момент, че не съм чакала и ден без да се консултирам, ако има проблем.
Е, минаха 26 години от първата операция.
Днес малката ми дъщеря беше при проф. Александрова. Добре, че проблема е малък. Но пък професорката и казала, че ми е сърдита, защото не ме е виждала отдавна. Аз пък не искам да я виждам в тази връзка. Някой ден ще отида да се видим,просто така.
Няма да и правя реклама, но тази жена за мен е истински лекар.
Тя ми даде всичките тези 26 години живот.

Последна редакция: вт, 02 апр 2019, 22:03 от Хули

# 205
  • Враца
Хули, Хули, ти за мен си истински борец. Има такива хора.

# 206
  • София /Абсурдистан
Хули е войводата на бойците Simple Smile
Аз пия много вода, но главоболието е от много високото кръвно. Сега пак го мерих - 175/115, което за мен е много и ще ми се пръсне главата. Това ми е част от алергичната реакция към Херцептина. Пия си хаповете за това и ми бият Дексаметазон. Ама ще търпя де.

# 207
  • София
Лейди,дано се оправят бързо нещата.То от кортикостероидите допълнително задържаш вода ,освен това и те повишават кръвното и кръвната захар повлиява.

Хули ,а рецидивите на шевовете ли са били,щом са махнати гърдите?Дано с дъщеря ти всичко е наред!

Последна редакция: вт, 02 апр 2019, 22:52 от zori_g_n

# 208
Цитат на: zori_g_n link=topic=

Хули ,а рецидивите на шевовете ли са били,щом са махнати гърдите?
[/quote

Очаквам отговорът с нетърпение😁

Тинтири, видях, че и Хули е имала мастектомия и лъче, освен ти. Незнам. Може да е заради различните държави. Ще се види. Факт е, че на мен още такова не ми е назначено, а иначе целият ми лечебен план е написан и определен. Без каква точно ще е операцията и лъчевото.

Лейди, и аз вдигам кръвно първия и втория ден. Ужасно е! И мен ме боли глава. Не са ли ти дали хапченца някакви? На мен не са. Аз спрях и да го правя на въпрос, но май трябва. Че утре ме почва и мен същия проблем бррррр

# 209
  • София /Абсурдистан
Марита, имам си. От години ги пия, ама след вливка проблема се изостря силно.

Общи условия

Активация на акаунт