Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 54

• 44 799
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте, банда!
Изкарах прекрасен уикенд, бяхме на вилата на приятели, вечерта малко на селска кръчма, днес чист въздух и пробуждаща се природа... Определено съм заредена с енергия. Като се прибрахме съпружеството ми тегли машинката и се простих окончателно с косата. Реших, че не мога повече да си причинявам тая гадост с окапването. Та утре нахлузвам перуката за пръв път и отивам за втора вливка. Стискайте палци да не е по-зле от първата. Лека вечер!

# 136
  • Враца
Мидко, какво е това neulasta?  Аз не лежа в отделението.

# 137
  • София
Здравейте, банда!
Изкарах прекрасен уикенд, бяхме на вилата на приятели, вечерта малко на селска кръчма, днес чист въздух и пробуждаща се природа... Определено съм заредена с енергия. Като се прибрахме съпружеството ми тегли машинката и се простих окончателно с косата. Реших, че не мога повече да си причинявам тая гадост с окапването. Та утре нахлузвам перуката за пръв път и отивам за втора вливка. Стискайте палци да не е по-зле от първата. Лека вечер!

По темата за косата: най-олеква, когато косата наистина падне, поне при мен беше така, а процесът ми с подготовката беше дълъг - първо ме минаха с тройката, седмица по-късно минах с двойката, а когато усетих, че почва да пада на 17-тия ден след първата вливка, свалих приставката и сама се минах. Да, ама не, то пак си остана коса, а когато започна да пада, станах като краставо куче - цялата на петна, най-стабилно се беше захванала косата отгоре и ходех като рейнджър, ужасно изглеждах! Истински добре се почувствах няколко дни след втората вливка, когато падна НАИСТИНА всичко, а колко търкане и зор, докато го махна! Обаче няма справедливост на тоя свят, ходя с голото кубе, а в оная, интимната област, където първо опада, квото имаше, сега си расте с пълна сила...
Недей да ходиш на вливак с перука, сложи си нещо, с което да се чувстваш ОК. Перуката не е най-сгодното нещо на света....Моето киче само го подръпвам ту наляво, ту надясно...И! Да добавя грешката, която допуснах при втората и имах мноого свински дни - не пих вода! Моля те, пий, ама наистина пий много вода! Аз от непиене си докарах зверско главоболие и нещо като цистит!

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 22:47 от angel5

# 138
  • SHOOT ME 10 $
Мидко, какво е това neulasta?  Аз не лежа в отделението.
Писах по-горе, защо болят тазовите кости. Това се случва след прилагането на неуласта, която стимулира производството на бели кръвни телца в кръвта(левкоцити). А жлезите които ги произвеждат се намират в областта на таза.
Болднатото е отговор на въпроса ти.

# 139
  • Враца
На мен са ми слагали мисля само веднъж такава инжекция, н мойте левкоцити са в рамките на нормалното. Дори в началото бяха малко високи, че ми правиха диференциално броене.
За червеното цвекло съм чула преди около 25+ години, че морело ракови клетки. Ядеше го една колежка на салата. Сега чувам, че са от малкото неща които се използват по време на химиотерапия. Използва се като сок с ябълки и моркови.

# 140
  • Варна
На мен са ми слагали мисля само веднъж такава инжекция, н мойте левкоцити са в рамките на нормалното. Дори в началото бяха малко високи, че ми правиха диференциално броене.
За червеното цвекло съм чула преди около 25+ години, че морело ракови клетки. Ядеше го една колежка на салата. Сега чувам, че са от малкото неща които се използват по време на химиотерапия. Използва се като сок с ябълки и моркови.

Да, по време на химията помага и не само по това време. Полезно го водят при химията за вдигане на хемоглобина, който наистина си се топи от процедура на процедура. Хемоглобинът е нужен и жизнено важен за пренасянето на кислород от дробовете до тъканите и органите, заражда се в "младите" еритроцити и се разпада пак в еритроцитите, които са към края на жизнения си път, друга функция на хемоглобина е да се свързва с въглеродния диоксид и да отвежда до белите дробове, където го издишаме. т.е. колкото по-висок е хемоглобина, толкова по-"млади" и бързовъзобновяващи са ви еритроцитите, където е складиран, от което следва, че цвеклото е полезно и подпомага функцията на органа, който ги произвежда - костния мозък ако не се лъжа и ако наистина е така излиза, че подобрява и нивото на тробмоцити, и лимфоцити и другите му там "-цити", които от костния мозък се образуват. Та полезно си е с думи кратки казано за кръвта... то и такъв цвят има пустото му цвекло, като развъртя рендето и белачките и цялата кухня става все едно животно съм колила. Grinning На мен ми препоръчваха химиотерапевтите на сок да го пия. Ама е гадно на вкус неовкусено и сурово. Измислих, по-скоро подобрих познатата витаминозна салата и така си го ядях:
Настъргано цвекло, настърган морков, зелена ябълка на кубчета, краставичка също си режех за още свежест и сочност, свежи листа целина или магданоз в изобилие (тези и те са едни бая полезнички, не ги гледайте, че само за декорация и свежест ги ползват в кулинарията, съдържат и желязо, и витамин С и други още хубусти), овкусявах с малко сол, зехтин, малко мед, изцеден лимон, на абсолютно сух, чугунен тиган пуквах около лъжица сусамово семе и поръзвах с него салатата. Така по се преглъща.

Последна редакция: пн, 01 апр 2019, 08:43 от Spirit Crusher

# 141
Здравейте Simple Smile

А аз спрях да се стресирам с яденето. Лекарите още в началото ми казаха да не го правя и да ям,каквото до сега съм яла, защото така или иначе голяма файда няма, а само ще се стресирам допълнително с това. Ползите от диети са по-малко от вредите на психиката. Опитах се да ям и цвекло, да спра сладкото и т.н. но щом забелязах, че наистина се стресирам и спрях. Сега само гледам да ям БИО (това и извън рака би трябвало да го правим и смятам да го правя. И заради детето ми) и колкото може по-малко "лайна" в опаковки, но не изпадам в крайности. Това е. Мисля, че стреса трябва да се редуцира на равно с рака. Говорили сме го и с вас тук и твърдо го вярвам. Така, че яжте си и си пийте в разумни количества всичко и туй-то Simple Smile

Аз се уредих със слугинаж днес Smiling Imp Ще идват да ми чистят един път седмично в къщи и трябва да усвоя 30 часа като ще си оставя и за след операцията достатъчно, че тогава ще съм още по- некадърна. Поето от касата. Честно казано това ще е капка в морето, защото имам по един час на идване. Това с моите "домашни любимци" е твъъърде малко:sweat_smile: При нас, за да е винаги чисто трябва всеки ден да се чисти. Но кой ми го дава пък. По-добре от нищо.

Моята хрема май днес е леко по-добре. За това пък детето беше снощи със средно висока температура и днес не е на училище. Има слаба Т. Мисля, че някакъв стомашен вирус може да е, защото му беше лошо вчера,а днес нещо подпръдва ха ха хааа. Ох само аз да не вдигам Т, че наистина неискам да си обърквам съдбоносното лечение в момент, в който проклетия ми тумор се смалява. Искам да продължим да го атакуваме с тежката артилерия и да се маха завинаги!

Аз съм добре иначе. Психически също. Неразположенията ми от преди определено са въз основа на странични ефекти от отровите дето ме наливат. Значи може да поискам приспивателни и да поспивам повечко в тези няколко кошмарни дни, за да нямам толкова много преживявания и спомени. Кой ще ми гледа детето обаче тогава? Sweat Smile Гаджето е в предизпитна агония и го забравям като детегледачка. Само в най- акутните ми моменти след химия, когато наистина съм труп ще го карам да го прави. Ще го измисля.

Перуките. Как ги решите тия изкуственяци? Аз си нося гребенче и по тоалетните се реша периодично. То не стои сресано това чудо за дълго. А как се завърта на възли не е истина. А как ме боде във вратъ, а как се събира на топка на вратъ. Гадост. Аз започнах в нас само със шапка пак, а перуки слагам само ако излизам. Чакам още една, която преди три седмици поръчах и ще я чакам поне още две ми отговориха на имейла. Много се надявам да не дойде пак синтетична, а купена за естествена, че този път цената не е точно толкова евтина като тези дето сега имам. Поне не ми се повръща вече от миризмата им.....до други ден, когато ме отровят пак ха ха хаа

п.п. Как се членува врат?

# 142
  • София
Вратът.

# 143
  • SHOOT ME 10 $
Всички думи окончаващи на "т", завъшват на пълен член - ът

# 144
  • София /Абсурдистан
Перука се реши само с четка с косъм. С гребен няма сресване.

# 145
Всички думи окончаващи на "т", завъшват на пълен член - ът

Мерси, Мидко и Хули  Yellow Heart Тъкмо след Хули щях да питам, а с непълен член как се членува, но Мидко се е намесил Simple Smile

Лейди, мерси и на теб за гребените. Значи четка подобна на бебешките? Аз със четка без топчета ги реша, че така уж беше....ок ще видя....имам една четка за четкане на килими с косъм ха ха хаааа

# 146
Мерси Митко  Yellow Heart

Как се казва медикамента, който се дава 5 години? Хормоналното лечение, което вкарва в менопауза имам предвид. Аз сега прочетох листвоката на това, което явно аз ще гълтам и исках да ги сравня.

# 147
  • SHOOT ME 10 $
Мерси Митко  Yellow Heart

Как се казва медикамента, който се дава 5 години? Хормоналното лечение, което вкарва в менопауза имам предвид. Аз сега прочетох листвоката на това, което явно аз ще гълтам и исках да ги сравня.

въпроса не е към мен ...нали 

# 148
Мерси Митко  Yellow Heart

въпроса не е към мен ...нали 

Ха ха ха не Simple Smile Към жените е насочен Simple Smile

# 149
  • Плевен
Мерси Митко  Yellow Heart

Аз съм с Тамоксифен таблетки и Золадекс на 28дни, това е имплант.

Общи условия

Активация на акаунт