Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 54

• 44 820
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Мерси Митко  Yellow Heart

Как се казва медикамента, който се дава 5 години? Хормоналното лечение, което вкарва в менопауза имам предвид. Аз сега прочетох листвоката на това, което явно аз ще гълтам и исках да ги сравня.

Аз съм с Тамоксифен таблетки и Золадекс на 28дни, това е имплант.

А защо и двете?

# 151
  • София
Аз преди мразех цвеклото,но сега много го обичам на сок заедно с лимон,джинджифил,морков.Левкоцитите не ми се вдигат и ме почерпиха 2 дни със Зарзио,та ме боли таза сега ,но пък хемоглобина ми е по-висок от всякога.

Аз ще съм на Нолвадекс .Ако не ми спре цикъла след втората вливка ,ще започна Золадекс.

Моята коса капе зверски и помолих приятелка да ме подстриже .От коса до кръста почти,сега  е доста подъсена ,но пък се харесвам така.Жалко,че няма да е запове от седмица - всичко в нас е космите ми.Голямото дете доста се разстрои и плака,трябва някак да го подготвя за следващата стъпка.

Скрит текст:

# 152
  • Варна

Не разбирам много от медикаменти, но това, което дотук са ми обяснили е следното:

При двойно хормоно зависим рак, т.е. и естроген и прогестерон зависим се назначава такава комбинирана хормонална терапия.

Золадекс прави следното - контролира директно, но временно всички жлези и органи, които произвеждат женските хормони... и май не само тях, но понеже няма как на всички функията да им се спре... тооооо ако можеше един вид трябва да останеш само едни два крака, едни две ръце и един лишен от всякакъв смисъл торс, та поради тази причина Золадекс и подобните му е едно интелигентно лекарство, което "атакува" само онези органи и жлези, които могат да заспят за около 5 години без да има трайни последствия и Золадекс при повечето дами точно това прави - буквално замразява функцията на яйчници, млечна жлеза и т.н., че дори и върху Хипофизата влияе, НО временно, не е като безвъзвратна химическа кастрация.

Какво прави Тамоксифен? Ако случайно някъде някакво естрогенче се е промъкнало под зоркия поглед на Золадекса, Тамоксифенът го хваща, свързва се с него и го изхвърля от организма. Целта на тази терапия е да се докара тумора до агония и гладна смърт щом от тези точно хормони ми се бил влияел. Няма да ви лъжа не е все едно с кафенцата да си прекалил или махмурлук да имаш, има си едни гадни странични ефекти - като при менопаузата са, но нищо особено като цяло, лошото е, че някак си абсолютно всичко ти се стоварва като с багера още при първия имплант Золадекс и се чудиш откъде ти е дошло - грам нямаш време да се адаптираш. Повярвайте ми с времето се свиква обаче (E днес точно ми биха 15-тия Золадекс, свикнах вече, нищо ми няма, даже имам чувството, че не импланта ми биха, а амфетаминки ;P единствено и само първия път е гадно, докато се освести човек какво се случва с него). Не се плашете от дългите терапии, такъв вид вид тумори ги водят едни от най-успешно лечимите... трябва само да се изтърпят тия 5 години, в някои държави ги протакат и до 10 години дори хормоналните, между другото ми подхвърлиха последния път, че след като приключа с 5-те години Золадекс ако съм искала съм можела да си продължа Тамоксифена или Нолвадекса (което са едно и също да знаете. Теоретично, по съдържание, листовка, дозировка грам разлика няма, просто Тамоксифен се произвежда от Софарма, Нолвадекс от друга компания).

Последна редакция: пн, 01 апр 2019, 18:08 от Spirit Crusher

# 153
  • Враца
Някой от вас да е чул за премахване на гърда след удар и последваща лъчетерапия?
Зори, голям стрес е това за децата, но много добре изглеждаш.

# 154
Спирит, мерси за разяснението. Ще видя дали е двойна терапията и тук или е нещо друго, но звучи добре от страна на морене на тумора. От страна на всичко женско в мен обаче не. Пфууу дано не е 10 години, защото искам да поживея без менопауза някоя и друга година преди да настъпи биологичната ми менопауза. Не приемам и незнам как ще приема, че така рано ще се простя със сексуалния си живот. И не, не казвайте, че няма нищо. Има и го знам. Аз нямах обикновен сексуален живот. Беше приключение, което не всички хора правят. Както и да е.....явно няма да е същото. Ще вземам както викаш ти амфетамини да получавам желание за секс Sweat Smile Маани ми и тези вълни разни....предполагам няма д аимам пак душа да дишам, а камо ли фитнес и отново пълна възстановителна промяна. Абе да започвам да свиквам, че никога няма да бъда каквато бях май е по-добре. И да си наема една градина тука наоколо и да почвам да садя чушки, домати и да плета плетки  Sweat Smile Sweat Smile Sweat Smile

Зори, ти си много хубава, бре  Flowers Hibiscus И готини...ъъъ... очи май имаш Relaxed Пожелавам ти да останеш такава, каквато си. Не яж джинджифил обаче. В болницата ми казаха, че единствените храни, които доказано имат влияние на лечението са грейпфрут и джинджифил. По време на химиотерапия не трябва да се консумират.
Моето дете приема добре случващото се....вече. Спря да се стресира. И с косата свикна. Аз не с епоказвам без шапка де, но ме видя веднъж-дваж. Вика, че съм като бебе  Expressionless

# 155
Знам, че в тази тема съм го чела и пак не мога да го открия....
Кога трябва да се използва слънце защитен крем? При химиотерапия или лъчетерапия?
Съпругът ми мина първата ХТ и аз го карам да използва фактор 50. Сега се замислям дали съм права newsm78

# 156
Привет! Аз, след няколко дни в крайностите, се поосвастих вече- че ту се зачервявах,ту ставах бледа като платно, ту ми ставаше топло, ту студено.....ма днес вече приличам на човек и се трая даже  Mr. GreenДнес мислех да чистя, ама тамън се настроих и ни спряха водата, та реших да не вървя с/у съдбата и  излязох та се наразходих... В четвъртък ще ми се изясни датата за операцията, дотогава съм се заредила с оптимизъм и очаквания да става всичко по-бързо.
Марита, аз си взех четка за ресане на перуки и екстеншъни от Алиекспрес- ето такава:
и една джобна за дамската чанта, но да си призная не ги ползвам много. Най- ми помага да я разтръскам перуката и тя си се намества......и после си ходя рошавка. Но, определено ми е най- удобна късата, щото не ми запарва, не се заплита, не ми закача....Дългите така си седят, за красота. Иначе вкъщи си ходя с тюрбанчетата, пак от Али-то, едни си взех дето са мрежести и не запарват.....а и са шаренки и лъщят много- последния път в Онкото обрах овациите и  раздавах линкове, да се уредят и колежките с такива....
Цвекло ще рупам и тая вечер, с много лимон и магданоз....и едни ципурки съм наказала във фолио, та ще трябва да ги полея и с вино....Т.е. лекувам се интензивно.А, за дижинджифила, сега се объркАх newsm78 Нали уж беше полезен Thinking
Днес мислех да чистя, ама тамън се настроих и ни спряха водата, та реших да не вървя с/у съдбата и  излязох та се наразходих...
Мите, с тия кафета само ме дразниш- щото аз все още не мога си върна утвърдените с години навици и само при миризмата на кафе, ми става лошо.Та, ако може от време на време пускай и по едно винце, зарад мен  Wink
Зори, голяма сладурана си..,но не се коси за косата. Ще порасне. Моята сега е щръкнала почти половин сантиметър и  само мога да се радвам, че се посгъстява.Ма е бяла и усещам как като приключи всичко ще изпраскам някой ярък цвят  Laughing
За срещата, чакам отзиви.....и ако има желаещи от Пловдивския регион- да свиркат да направим тука, на местно ниво едно събиране.

# 157
  • Враца
Jhbd, не зная за слънцезащитен крем, но при лъчетерапия не е желателно да стой на слънце, а и някъде четох и повече от час и половина навън.

# 158
Здравейте на всички борбени хора тук! Моля за мнението ви за д-р Росен Панов, болница Токуда

# 159
Jhbd, не зная за слънцезащитен крем, но при лъчетерапия не е желателно да стой на слънце, а и някъде четох и повече от час и половина навън.
Благодаря, Ал! Пак съм объркала нещата. Значи за ХТ не важи.

# 160
Абе, пак е добре да не прекалява със седенето и напичането на слънце. Аз, поне така знам. А и като поседя и ми става лошо, та ща, не ща се прибирам на сянка.

# 161
Благодаря, Ал! Пак съм объркала нещата. Значи за ХТ не важи.

ВажИ! Изрично ми казаха да се мажа винаги с фактор 50+ по време на химия. Слънцето не е добре.

Люба, джинджифила и грейпфрута не са препоръчителни по време на химия само. Иначе джинжифила се води противораково, но след химията. Мисля, че влияят на лечението. Тя ми обясни нещо, но още там влизам в транс и спирам да запомням.

# 162
Зори , съчувствам ти за детенце .
И моето много плака милото 😓😓😓
Вчера бяхме на една крепост до Варна. Едвам се качих по стълбите нагоре. Наложи се да седнем,   че едвам си поемах въздух накрая.
Няколко пъти милинкото ме пита как съм и ме гушкаше с цел да мога да се подпра на него 🤗😍
6м след последната химия - още не съм си възстановила силите. Вярно , че то стълбите бяха от едно време.... тука има -тука няма ама....
От утре започвам да вземам една турска добавка за пречистване на организма с чесън , магданоз и лимон. Време е да сваля и някои и друг кг....

# 163
  • София /Абсурдистан
Марита, четката изглежда като четка за дрехи, само че с дръжка, зъбците са и на косъм, а не от тези с топчетата. Аз си купих такава от магазин на ДМ .

# 164
Марита, четката изглежда като четка за дрехи, само че с дръжка, зъбците са и на косъм, а не от тези с топчетата. Аз си купих такава от магазин на ДМ .

Сещам се кои са. Преди все се чудех за какво са тези четки. На мен ми се струва, че истинска коса ще я късат, особено, ако пък е изрусена.

DZ колко килограма си над идеалното ти тегло?

Общи условия

Активация на акаунт