Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 54

• 44 833
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Марита, имам си. От години ги пия, ама след вливка проблема се изостря силно.

Как си днес?

# 211
  • София
Marittaa, лъчетерапията се прави след операцията.

Lady, бързо възстановяване ти желая Hug

И аз от няколко дни закъсах с кръвното- отдавам го на стреса от смяна на времето (часовото)- седмици ми трябват докато се адаптирам.

# 212
Marittaa, лъчетерапията се прави след операцията.

Знам😊 Но не всички имат лъче и се питахме защо. Вчера споделих просто според прочетеното (в сайт на болница) от мен защо на някои да, а на други не и съвсем ясно пишеше, че от вида операция зависи. Сега незнам дали точно във всяка болница и всеки хирург действа точно така. И аз се питам защо нямам назначена лъче и ме занимава и този въпрос. Или ти имаш предвид, че ми е рано да го знам? Не, не е. Почти всичко е ясно и промени ще има само, ако се случи нещо специално, което е извън прогнозите.

Детето ми стартира деня супер "криво". Снощи кашлЯ два часа без прекъсване. По-скоро се дра. Суха, екстремна кашлица. Побърка ме. Сега пак се дере и мрънка, че съм го нервела. Какво ще го правя незнам като ме дрогират днес🙄 Поне се наспах.

# 213
  • София
Добро утро! Лонквекс ще ми слагат за растежен фактор, сега чакам за инжекцията.

Как се свиква с перуката??? Ужасно много ме дразни!!! Хем стяга, хем имам чувството, че ще се изхлузи... И ме сърби, постоянно искам да се почесвам Sad

# 214
Добро утро!
Свиква се....На мен ми трябваше доста време, ама посвикнах. Вчера даже се усетих, че съм откарала сума време без да се сетя, че съм с нея вкъщи......а принципно я махам още с влизането.
Имам едно парене по хранопровода, ей.......ще ме умори. Каквото и да хапна, все едно запалено го ям. Иначе другото се понатъмани, ама това ще ме съсипе ooooh!

# 215
Добро утро!
Свиква се....На мен ми трябваше доста време, ама посвикнах. Вчера даже се усетих, че съм откарала сума време без да се сетя, че съм с нея вкъщи......а принципно я махам още с влизането.
Имам едно парене по хранопровода, ей.......ще ме умори. Каквото и да хапна, все едно запалено го ям. Иначе другото се понатъмани, ама това ще ме съсипе ooooh!
И аз съм така.. Доктора ми изписа Ранитидин. 3по1 по време на цялата терапия каза да го пия.. На мен ми помага.

# 216
Свиква се с перуката Sad
Оф, исками се да я махна ама не ми стиска 😂

# 217
  • София
Аз пия Нексиум и Фамотудин.

От тази сутрин съм без коса и аз ,мъж ми ме мина с машинката,че не се траеше.

# 218
  • Варна
Свиква се с перуката Sad
Оф, исками се да я махна ама не ми стиска 😂

Ама ти още ли си с перуката!?!?!! Ей!! Пляс, пляс шамарчета! Grinning Скоро беше на маникюр и толкова да ти личеше, че красива си се почувствала и доволна щом чак снимка сподели. Същото ще е и с косата. Като я барне професионалист друго си казва вече. Иди просто на фризьор, в тези студиа и салони за красота знаеш задръжки падат всякакви. Там няма да се притесняваш, че си без перуката, около теб ще са едни нацапани с бои, овити във фолиа, с навити ролки, смешни шапки, щипки, шноли - светът на извънземните, знаеш как е, ти ще си най-хубавата даже докато трае процеса на фризиране. Той/тя стилистът ще ти даде идеи, ще те оформи, ще се заиграе с наличното по главата ти, което вече бая трябва да е станало, ще ти обясни как да я поддържаш и фризираш и ще се харесаш много, даже няма да помислиш да я слагаш повече тази перука. А на колегите и случайните минувачи, с които се разминаваш и погледите им... теглиш им една майна. Просто го направи, поглези се с един стилист, не просто бръснар, дори и още да не можеш да се възприемеш поне маска някаква може да ти направи, ампулка серум да ти втрие, не губиш нищо. Предполагам заради децата, с които работиш ти е малко по-сложно, те като всички деца са толкова искрени и импулсивни и като нищо да те разстрелят с куп въпроси, ама като педагог все ще успееш да ги тушираш. Няма да забравя колко се смях на един приятел малкият му син в периода на опознаване на света как въпрос след въпрос хвърляше, тате отговаря, обяснява търпеливо, рисува, чертае, докато не дойде въпросът "Тате, защо има луна на небето?", тук безсилен вече тате отговаря: "Дизайнерско решение при създаването на небето". Та и ти така ако мислиш, че много ще тормозят с въпроси: Дизайнерско решение и ТОЛКОЗ.

# 219
Хаха, това с дизайнерското решение на луната направо ме уби........
Не бих се сетила Joy Joy Joy
Ще изчакам до края на Май
Последната ми къса прическа беше  в 3 клас- коса до раменете.......
Винаги съм била с дълга коса . Колкото ме беше страх от падането на косата - сега толкова ме е страх от показването с къса коса.
В къщи вече ходя с диадема  Mr. Green че съм чичко тревичко - пълен  bowuu

# 220
  • Стара Загора
Здравейте отново .Минах първата химия. Не е толкова страшно. Имам един въпрос .Някой пие ли Саменто- на капки или капсули. Вашето мнение какво е?

# 221
Ох, ще взема и Ранитидин, че направо ми писна вече......направя си нещо за ядене с много старание и мерак, седна и още от първата хапка като почте това парене и  ми отива апетита по дяволите.
DZ, от моята гледна точка си мисля, че сигурно два сантиметра като стане и ще хвърля перуката.....ама ще видим догодина какво ще ми е на акъла.Аз, май писах- отсега съм решила, че ще я правя в някакъв ярък цвят......да се вижда от километър.Тамън основата ще е  лесна за боядисване- че преди химиите беше черна, дълга и къносвана и нямаше шанс да бъде изсветлена, никакъв. А, за теб съм сигурна, че като направиш промяната всички ще са очаровани от дизайнерското решение Peace Апропо, оня ден така ти завидях за маникюра- че моите нокти са с една дълбока бразда през средата, явно си смениха структората от терапията и сега ги замазвам с лак, че да не ме дразнят......много. Отделно, че се трошат и съм ги подкъсила сериозно. А, съм свикнала да са дълги, пък нарисувани........

# 222
Люба , от терапиите е .
Моите също бяха станали супер чупливи , неравни , жълти - абе красота..........
Трябваха им 6м да се възстановят.
Сега са си здрави и силни както преди. Peace

# 223
  • Плевен
Я кажете и нещо за мигли, че моите бая оредяха от химиите и сега ми се иска да се активизират...

# 224
  • София /Абсурдистан
Марита, имам си. От години ги пия, ама след вливка проблема се изостря силно.

Как си днес?
Здравейте всички! Уж съм на една идея по-добре с кръвното, но пак е високо. Поне главоболието намаля малко. Обрива е умерен, но не съм спирала Ериуса за алергията да го пия постоянно в двойна доза и няма да го спра. Червена съм още. Инжекциите дексаметазон също ще ми бият за алергията още 10 дни. Не знам колко кила ще стана, ама положението придобива вече застрашителност... Само където от Херцептина тежото му странично явление е безсъние и съм си легнала в 5 сутринта и спах 3 часа само. Сънотворните не помагат, въпреки че пих.
И при мен ноктите са меки и тънки като вестникарска хартия и хубав маникюр не може. Чупят се, белят се, не помагат нито втвърдители, нито нищо. Освен това, от гадната алергия се нацепиха пръстите в основата на ноктите, а това как боли само. Мазах с прополис, минава за кратко и пак се спукват. Та приемам идеи всякакви за рани от цепнатини по пръстите в основата на нокътя. Ако нищо не помогне, ще се мъкна и при дерматоложката ми в Токуда. Ако някой иска координати,ще дам,невероятен специалист е.
Питах онколожката, тя каза, че много жени имат същия проблем с ноктите от Херцептин, но такъв случай като моят вижда за първи път и затова ще ме следи само тя лично. Аз съм много доволна от нея де, д-р Ганчева е страхотна просто! И като специалист, и като човек. Тя ми каза също, че Херцептин също е химия, макар и по-различна от стандартната, та да се пазя както при другите химии. Съвместиммо е с лъчетерапията и след пет скенера другата седмица в петък, ще ходя и на лъче още веднъж. Кой като мен! Марко Тотев на квадрат. Ум патки пасе.
Миглите някои ги мажат с рициново масло, ама аз не съм го правила. От химиите ми резредяха горните, а долните окапаха напълно. Аз преди имах много дълги и гъсти мигли. Сега горните се възстановиха и са  както преди, а долните също, но наполовината по-къси от преди, иначе гъстотата е същата. Моят фризьор ми каза, като започнат да падат коса и мигли и вежди, нищо да не пипам и изобщо и да не слагам грим. Косменият фоликул се разтваря в този момент и ако пипнеш, ще изпаднат максимално косми, ако не пипаш - той пак си се затваря сам и не пада всичко. Така и правих и бях с минимум поражения.

Общи условия

Активация на акаунт