Колко Ви е сметката за ток на месец?- тема №3

• 15 855
  • 269
  •   2
Отговори
# 105
Нашият бойлер също е от Елдом купен. Но е неръждаем водосъдържател, хром-никелов и беше около 400 лв. Монтираха го от фирмата, от която го купихме. След 5 години от същата фирма извикахме с/у заплащане от 40 лв. електротехник, за проверка и почистване на котления камък. Не го спираме вечер, но стои на намалени градуси, особено лятото не ми трябва да е много гореща водата. Когато ходим на почивка извън града за няколко дни, го спираме напълно. Вода не хабим много. Към 3 м³ на човек месечно.

# 106
Аз се озадачих на начина на къпане на потребителката по горе, не мога да си представя да спирам на всяко движение(сапунисване) водата. Бива бива икономисване ама чак пък толкова..

Ние и този месец имаме 200лв- къпем се 2ма човека по 2пъти на ден +малкия вечерта , пералнята работи всеки ден, готви се всеки ден, 2климатика се използват нонстоп. Като цяло откакто не използвам сушилнята сметките са по толкова, а преди това със сушилня 3пъти седмично беше над 300лв..

# 107
Сушилня харчи 100лв на месец? Ужас, хвърляй я. Mr. Green

# 108
Със спирането на използването и намаляха точно със 100тина лева. А е модел на 3години, клас А.. така де, и на терасата си съхнат добре😂

# 109
Намаляла е сметката и от по топлото време,каква ще да е тази сушилня 100 лева на месец?!Нашата не съм я засичала,от тази зима когато я имаме,но едва ли е такава фрапантна разлика.

# 110
  • Varna
Невъзможно ми изглежда на мен. Миналото лято я ползвахме през цялото време нашата и най-високата ни сметка беше 55-56лв с всички уреди.

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 17:20 от Valentina Dragancheva-Encheva

# 111
И аз спирам водата (и при миене на чинии, и при къпане, душ).  И в хотел като съм, пак не пилея нон-стоп вода. Спирам я дори при четкане на зъбите и пускам при плакнене. Никога излишно не разхищавам вода.

# 112
Аз се озадачих на начина на къпане на потребителката по горе, не мога да си представя да спирам на всяко движение(сапунисване) водата. Бива бива икономисване ама чак пък толкова..

Ние и този месец имаме 200лв- къпем се 2ма човека по 2пъти на ден +малкия вечерта , пералнята работи всеки ден, готви се всеки ден, 2климатика се използват нонстоп. Като цяло откакто не използвам сушилнята сметките са по толкова, а преди това със сушилня 3пъти седмично беше над 300лв..
И аз това не мога да си го представя.То повече време ще ми отнеме да си нагласям водата на всяка минута.Явно ние не можем да пестим изобщо.Имаме по 10-12 кубика вода (поне по 10 дни всеки месец и ни няма у дома).Двама души сме.

# 113
  • оттам, откъдето започва България
Нещо ми идва в повече коментираното за съфорумката. При нейните обстоятелства така действа.
Защо трябва всеки да коментира толкова подробно и задълбочено без да е навътре в нещата?

Въпрос извън темата: А без вода 2 месеца с 2 малки деца живели ли сте? (вода само от чешми в града и на опашка - за готвене, за миене, за пране, за къпане) Като визирам най-дългия период без вода, а иначе животът в този безводен ритъм е 23 години. Очаквам мненията ви за къпане, пране и други ежедневни дейности. Simple Smile

Уточнявам, че от 2012 г. не съм в този филм.

Очаквам да се спрете, защото има и такава действителност в ХХІ-ви век.

# 114
  • до най-прекрасния мъж
Не виждам какво странно има в това да си спира човек водата, когато се сапунисва, епилира, мие чинии, търка зъби. Съвсем нормални неща са. И не е нужно да си нагласяш по 5 минути водата после. Никога не съм търкала чинии, докато водата тече, зъби също. С къпането също съм бърза, освен зимата, когато се напарвам, ако навън е кучи студ. Не е голяма философия да натиснеш и вдигнеш една ръкохватка на батерията.
И не го правя, защото не мога да си платя водата, а защото така считам, че е редно. Водата е ценен ресурс и трябва да се пести.

# 115
И аз от такава гледна точка го правя. Водата не е неизчерпаемо природно богатство.

# 116
И да си дойдем на думата:за март-156лв.Две домакинства,в къща.Стандартни електроуреди,плюс конвектор, два климатика(първия почти денонощно,втория от време на време),сушилня и миялна.Честно казано,очаквах по-малко.Но като сравних със същия период,от миналата година,останах доволна.Тогава е била 190,без сушилнята и втория климатик.Тааа,едва ли има три годишна сушилня,изразходваща 100 лв ток 🙄.
Споменавала съм в предната тема,как се опитваме да икономисваме ние от бойлера.Ефект има.

# 117
Въьможно е да не е изцяло от сушилнята, защото в този период имахме съмнения , че някой се закача вечер към нас, потреблението на нощна тарифа беше по-високо от дневната. А вечер работеха само климатиците и светеше в коридора. След изкоментиране с няколко съседа сметките се оправиха. Така, че не е сигурно от нея ли е било .

# 118
Добре,бойлера го спирате и сметката намаля.Интересно ми е как водата Ви намаля-излиза,че просто се къпете по-рядко и съответно не си пускате бойлера.
Нали се къпят за по 5мин вместо за по 15, и понеже са 4 човека по спомен абсолютно нормално е и водата да падне.
Не виждам какво странно има в това да си спира човек водата, когато се сапунисва И не е нужно да си нагласяш по 5 минути водата после.
Опитах аз това със спирането на душа, замръзнах за 2-те минути, в които опитах, и не 5 мин, а около 1мин отнема нагласянето на водата. Отказах се.
__MM’s   сигурно и нещо друго сте изключили този месец, отопление?! Абсурд е сушилня да харчи толкова. Аз особена разлика в сметките тази зима не видях, при положение, че има и сушилня ежедневно.

# 119
Като си купите смесители с термостат ще спрете и да си нагласяте водата по 100 часа Wink

Общи условия

Активация на акаунт