Колко Ви е сметката за ток на месец?- тема №3

• 15 852
  • 269
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте! Тъй като не съм на ясно бихте ли ми обяснили как да си смятам консумацията на електроенергия . Аз засякох електромера но не разбирам как да разчета цифрите и как да ги изчисля ? 
Т1 - 003634.5
Т2 - 019079.3
Това са данните от електромера. Благодаря предварително!
Сега тези данни си ги запиши някъде и след месец пак ги виж. Гледаш преди десетичната точка, например Т1 е било при теб 3634, после е станало примерно 3834, ..3834 - 3634 = 200 кв ти е Т1 това ти е нощната енергия, Т2 е дневната, по същият начин я правиш. Ако сте на ЧЕЗ, в сайта им има приложение "ЧЕЗ калкулатор", където въвеждаш киловати дневна и нощна и той автоматично ти дава крайната цена.
 Знам това, защото съм на ток, имах ел.котле първо, сега климатици. В момента са два, единият е настроен на 24 гр., другият повечето време е на 21-22 гр. Сметката последната беше 130 лв, има и бойлер който работи само на нощна енергия, малко бойлерче 5л в кухнята, непрекъснато включено. Перални 1-2 седмично, два лаптопа и два телевизора почти непрекъснато, готвене не особено често.

# 91
Защо приехте, че се заяждам, аз питам каква марка е бойлера? Какво толкова?! А как така ви е гръмнал бойлер  Shocked в смисъл има ли разрушения по сградата. Направо се плаша, като чета 2 гръмнали бойлера, ужас #Crazy

# 92
  • Варна
Защо приехте, че се заяждам, аз питам каква марка е бойлера? Какво толкова?! А как така ви е гръмнал бойлер  Shocked в смисъл има ли разрушения по сградата. Направо се плаша, като чета 2 гръмнали бойлера, ужас #Crazy

Едва ли е гръмнал по-скоро е протекъл.
На едни комшии в съседния вход гръмна бойлера, двете стени и цялата тераса я нямаше.

# 93
При сестра ми се беше спукал мисля и протекъл върху кабелите,дал на късо,запушил и паднали бушоните.После бяха разбрали че бил 5 годишен и нечистен,а водата в Банско била варовита.
Помня един репортаж от гръмнал бойлер във Варна след това,още ми настръхва косата като се сетя какво е можело да стане както са си били и двамата вкъщи.
Нашата сметка се надявам да падне,единия климатик не го пускаме вече,сушилнята също не ползвам вече винаги,но другите уреди си работят все пак.Миналото лято около 100 лв. се въртяхме.

# 94
  • Варна
При сестра ми се беше спукал мисля и протекъл върху кабелите,дал на късо,запушил и паднали бушоните.После бяха разбрали че бил 5 годишен и нечистен,а водата в Банско била варовита.
Помня един репортаж от гръмнал бойлер във Варна след това,още ми настръхва косата като се сетя какво е можело да стане както са си били и двамата вкъщи.
Нашата сметка се надявам да падне,единия климатик не го пускаме вече,сушилнята също не ползвам вече винаги,но другите уреди си работят все пак.Миналото лято около 100 лв. се въртяхме.

Репортажа сигурно е бил баш за моите комшии. Само, че не доуточняват, че бойлера е бил кръщисан нещо, много стар и вързан директно, щото често им бил падал бушона. То имало за какво да пада, ама щото сме много умни. Имаше и един  смъртен случай в тази случка.
Ако е изправен бойлера си има защити.
Преди месец ни протече бойлера, отворихме го, чудо. Един леген  пълен с варовик.

# 95
  • оттам, откъдето започва България
Във Варна варовик, в Шумен и тиня очаквам, като му дойде времето. Confounded

# 96
Като ги чета тези неща за бойлерите.....дето гърмят (не говоря за протичане) В момента сме на ТЕЦ за топлата вода, но преди това бяхме с бойлер. Лично ние с ММ не се притеснявахме от нашия а от тези в комшиите. ММ е наплашен от баща си след като у тях бойлера преди години не е изключил и са започнали да се чуват удари по тръбите в къщата и в крайна сметка отваря предпазния вентил и после те веднага сменят повредения бойлер. И затова когато бяхме с бойлер ММ много внимаваше. Почистваше го веднъж годишно от накип. Все пробва предпазния вентил да не би да се запуши, обаче знаем ли как са свързани и дали са подържани бойлерите на комшиите в един блок..... Като знам че при взрив на бойлер падат чак стени и панели.....Божа работа малко.....

# 97

Плюса ми все пак е ,че сметката за тока ми е паднала с 20 лв.
20 лв. повече за в къщи ,по- малко на държавата!
Водата ни от 14 кубика ,падна на 7!!!
Още пари ,който ще влязат в къщи!!!

Тук ме загуби... Thinking какви пари за държавата,  като доставчиците на ел енергия за частни дружества. Rolling Eyes
Не, че съм против държавата или нещо такова. Crazy
Добре,бойлера го спирате и сметката намаля.Интересно ми е как водата Ви намаля-излиза,че просто се къпете по-рядко и съответно не си пускате бойлера.

# 98
С двама тийн-а вкъщи последното от което ще икономисвам са тока и водата за къпане. Който има момчета във възрастта с бушуващите хормони, знае че точно тогава си трябва яко къпане. За 20 лв, не си струва.....
Вкъщи, ако изключим бойлера, още в 9 сутринта водата ще е ледено студена, но задължително и 4-мата минаваме през банята още след събуждането. Прибирайки се от училище и от работа- също. И ако няма топла вода, какво- ще чакаме да дойде нощната тарифа ли.....?!?

# 99
  • София
Има хора, за които 20 лева са изключителни важни. Ние също не пестим от вода вкъщи, но не всички са така.

# 100
  • Варна
Да, нека всеки сам си прави сметката. Не това е целта на темата, за съжаление на много хора им се налага да правят икономии. Аз от ток и вода не правя, но правя от друго. Всеки си нарежда приоритетите.

Моя тийн като влезе в банята и докато не текне студена вода не излиза.

# 101

Плюса ми все пак е ,че сметката за тока ми е паднала с 20 лв.
20 лв. повече за в къщи ,по- малко на държавата!
Водата ни от 14 кубика ,падна на 7!!!
Още пари ,който ще влязат в къщи!!!

Тук ме загуби... Thinking какви пари за държавата,  като доставчиците на ел енергия за частни дружества. Rolling Eyes
Не, че съм против държавата или нещо такова. Crazy
Добре,бойлера го спирате и сметката намаля.Интересно ми е как водата Ви намаля-излиза,че просто се къпете по-рядко и съответно не си пускате бойлера.
Както казах по-горе ,къпем се всеки ден!
Не по 40 Мин. а по 10-15 Мин.
Намокряш се ,спираш душа ,поливаш се.
Сапунисваш се пак на спрян душ ,после пускаш и пак се поливаш.
Абсолютно възможно е да има в бойлера вода после за още 3 човека след теб да влязат.
Мия си косата през ден!
Не всеки ден.
По този начин пада и сметката ти и за вода ,защото когато не се къпеш на непрекъснато пусната вода ,логично и водата да намалее.
Логично!!!
Не защото не се къпя!!!!

По горе някой хора споменаха ,че бойлера може да не е бил свързан като хората ,или преправян.
На такива хора ще кажа само ,че когато дойдат техници да видят какъв е проблема с бойлера , който е в гаранция ,няма да ти го сменят с нов ,ако е имало нещо такова!

А тези ,които толкова много се подиграват с това аз как се къпя и колко съм мизерна ,мога само да кажа ,че това да стоиш под течаща вода изобщо не означава качествено къпане!!!!
Това си е стоене под душа!!!

И с какво право се нахвърляте отгоре ми ,след като не сте пробвали може или не може човек качествено да се изкъпе за това време!

Никой не карам да се къпе ,както правя аз!!!!
Аз споделих как се къпя след премеждие с два бойлера!!!
Не налагам мнение!!!
Тук повечето им се отдава да се подиграват и присмиват!
Защо???
Защото живея по - различно от вас ли???
Или трябва всички да мислим еднакво???
Да живеем еднакво???
Благодаря за мненията ви!!!
Бъдете живи и здрави!
Явно тази тема не е за мен!
Ние с по-малките възможности нямаме право на мнение!
Сигурно тук повечето сте като мен!
Но тук трябва да покажем колко сме велики!
Аз ще продължавам да си се къпя така!
А вие се подигравайте колкото искате!!!!
Хубав ден от мен!!!

# 102
Жената се разстрои, аз няма да коментирам повече как се къпят 4ма с 1 изключен бойлер...явно има някак си начин.

# 103
  • Варна
Споко бре жена. Недей да се връзваш на всеки какво написал във виртуалното пространство. Кой каквото иска да си мисли, какво ти дреме?  Всеки живее според своите възможности и своите разбирания, да се вживяваме във всяко различно мнение в нета няма нужда.

# 104
След като не сте фенове на конвенционалните бойлери и те ви плашат (така описано с цели 2 гръмнали бойлера), защо не пробвате с проточен бойлер? Така хем ще имате неограничена топла вода, хем няма да се притеснявате, че има какво да гръмне. Е да, сметките ще са по-солени, но както вече някой спомена - въпрос на приоритети.

Общи условия

Активация на акаунт