Колко Ви е сметката за ток на месец?- тема №3

• 15 831
  • 269
  •   1
Отговори
# 75
  • Шумен
Мавина, щом за половин месец при новото ползване на бойлера сметката е 60 лв, за цял ще надхвърлиш 80 лв по този начин си мисля аз. Логично е да стои нонстоп включен, защото се включва по -  рядко и за малко при достатъчно загрята вода. И оттам би дошло спестяването. Иначе си е опасно  наистина при внезапни чести спирания или слабо налягане и подобни екстри.

# 76
Това не е темата с вицове нали. 4ма се къпят вечер с 80л бойлер който през деня не работи, ежедневно...
Побвайте през вечер да го включвате, така ще се пести още повече, а вие и сега явно си се къпете с по 2 шепи вода, няма да се промени много...
След последният коментар с 10л 2 дни, май ще се убедя, че много разхищаваме. А и в темата за водата видях, че е така. Рядкост са хората, които ползват по 5 кубика вода на човек. Но при нас водата е мека, и за 2-3минути е абсурд да се изплакна от сапуна, камо ли пък да се изкъпя  newsm78 може и това да е, знам ли.
Никой не може да ме убеди ,че за 10- 15  Мин. къпане хаби бойлер.
И аз се къпех по 40 Мин. с почти гореща вода и след мен не можеше да влезе никой ,защото източвах бойлера!
И не говоря ,когато се боядисва коса ,когато е нужно много повече количество вода.

И тъй като виждам ,че вече ме вземате за мезе ще кажа за последно!!!!!
След като ти гръмне бойлер веднъж ,не се замисляш кой знае колко ,но втори път ,вече си е страшно!!!
Така като гледам ,да ме разберете ,няма как да стане!!!
Колкото и да повтарям и да се потретвам ,че човек може да се къпе всеки ден за по 10- 15 Мин. никой няма да ме чуе.
И не става въпрос само за някакви си икономии / ма то бива да съм мизерна и икономична ама чак пък толкоз/!!!!
Молете се бойлерите ви да са винаги издръжливи и да не станете като мен да си го включвате само вечерта!!!!
Да не после и вие като мен да пишете как се къпете по 10 Мин а сте се къпали по час и да ви вземат на подбив както вие ме вземате мен сега!!!
И да приключа ,че много се застоях:
Плюса ми все пак е ,че сметката за тока ми е паднала с 20 лв.
20 лв. повече за в къщи ,по- малко на държавата!
Водата ни от 14 кубика ,падна на 7!!!
Още пари ,който ще влязат в къщи!!!
Тук явно не съм добре приета!!!
Лек следобед на всички и приятно обсъждане!!!

# 77
Мавина за това си права.При сестра ми така гръмна бойлера и точно включен и след като приятелят и излязъл от банята.Добре че бушоните паднали веднага,че не е станало нещо по-страшно.От тогава,3 години вече тя не влиза в баня със включен бойлер,страх я е,и при нас като дойде,специално го гася заради нея.Знам че зависи от много неща,не само марката и литражите,техният беше елдом мисля в квартирата.След тази случка се изнесоха.Мен ме е бил ток от бойлера точно в старата баня на село,но онзи беше на поне 10 години и веднага го сменихме след случката.С тока шега не бива,щом имате проблеми съм за превантивните мерки,дори и за сметка на консумацията на ток.

# 78
  • Шумен
Това, че бойлерът стои включен въобще не значи, че е така и при къпане , хич не е препоръчително.

# 79
Мавина за това си права.При сестра ми така гръмна бойлера и точно включен и след като приятелят и излязъл от банята.Добре че бушоните паднали веднага,че не е станало нещо по-страшно.От тогава,3 години вече тя не влиза в баня със включен бойлер,страх я е,и при нас като дойде,специално го гася заради нея.Знам че зависи от много неща,не само марката и литражите,техният беше елдом мисля в квартирата.След тази случка се изнесоха.Мен ме е бил ток от бойлера точно в старата баня на село,но онзи беше на поне 10 години и веднага го сменихме след случката.С тока шега не бива,щом имате проблеми съм за превантивните мерки,дори и за сметка на консумацията на ток.
Страшно си е да ти гръмнат два бойлера.
Нанесохме се в апартамента 2007 г.
Всичко ново от а до я.
Бойлера ни беше Матев.
Тогава се топлехме с печка на дърва и бойлера ни беше със серпентина.
Зимата е каран на дърва и ток ,лятото на ток.
Включен денонощно ,къпане по един час ,кеф.
Гръмна преди две години и половина ,тъкмо си лягахме вечерта към 22:30 ч.
Купихме си Елдом.
Много хвалена марка ,всички ми казваха само хубави неща за тази марка бойлери.
Явно всичко е на късмет ,защото миналия месец гръмна ,точно когато моя мъж излезе от банята. Беше през деня на обяд.
И така като е гаранционен ,чакахме да дойдат техници ,за да го видят и да го сменим.
Техниците дойдоха след 4 дни и аз си припомних старото време как се къпе с леген и каничка.
Топлех си вода с бързонагряващата кана и с две кани и един пълен леген се изкъпвах.
Хубаво - лошо ,никой не ме пита!!!
Смениха ни бойлера Елдом с марката Теси ,миналия месец по средата ,защото вече Теси са купили Елдом и нашия бойлер го няма в наличност.
Хиляда "екстри" прочетох в книжката.
Не искам да знам работят ли му защитите!!!
Нашия е нагласен на последно ,мисля че беше 5 ,след екорежима.
Много е важно с каква вода се къпе човек -хладка ,топла или гореща.
Много е важно и по колко време се къпеш!!!
Както са казали още едно време хората "може с две ,може и с двеста".

# 80
  • оттам, откъдето започва България
Теси са купили Елдом?

# 81
Да ,повече бойлери Елдом няма да има.
Така са казали консултант- продавачите на мъжа ми ,когато са подменяли бойлера.
Нашия беше Елдом ,но ни дадоха Теси.
Ако служителите от Технополис са ни излъгали ,то тогава и аз лъжа вас.

# 82
  • оттам, откъдето започва България
Явно лъжат служителите на "Технополис", но то за всички вериги, продаващи техника си е нормално.

# 83
Нямам представа дали лъжат.
Знам само ,че имаха в наличност бойлери Елдом /е не точно модел като нашия/ ,а ни дадоха Теси и са казали ,че Теси купуват Елдом.
За мен вече е без значение каква марка бойлер ще имам.
Само стигнах до извода ,че всичко е на късмет.
Матев не е кой знае колко известна марка ,но ни изкара над 10 години. Купихме Елдом ,защото всеки ни я похвали а издържа 2г. и половина.
Този ,колкото и да е калпав би трябвало да издържи много повече ,защото не работи денонощно ,както предните два.

# 84

Тук ме загуби... Thinking какви пари за държавата,  като доставчиците на ел енергия за частни дружества. Rolling Eyes
Не, че съм против държавата или нещо такова. Crazy

# 85

Тук ме загуби... Thinking какви пари за държавата,  като доставчиците на ел енергия за частни дружества. Rolling Eyes
Не, че съм против държавата или нещо такова. Crazy
Това са подробности!
Частни ,държавни.....същественото е че парите излизат от твоя джоб. Пари с които можеш да си купиш храна ,дреха ,обувки и т.н. 
Ако още 40 лв. влизат в къщи на месец за някой са нищо ,за мен са добре дошли.

# 86
  • вкъщи
Това с пускането на бойлер само нощем ми е странно. Аз се къпя минимум по 15 минути, когато е с косата отиват и 30 понякога. Отделно всички вкъщи ежедневно си взимат душ минимум веднъж на ден. Лятото многократно.. Не можем да пестим явно.

# 87
Това с пускането на бойлер само нощем ми е странно. Аз се къпя минимум по 15 минути, когато е с косата отиват и 30 понякога. Отделно всички вкъщи ежедневно си взимат душ минимум веднъж на ден. Лятото многократно.. Не можем да пестим явно.
И ние. Абсурд двама да се изкъпем и после да има вода за миене на чинии примерно (на изключен бойлер).

# 88
  • София
Всичко е относително. Може бойлерът да е 300 литра. Може в кухнята да има отделен бойлер за миене на чинии или проточен нагревател.

Ако обемът на бойлера позволява всички в домакинството да се изкъпят, наистина няма нужда да работи и през деня.
Ако не стига, логично е, че ще работи и на дневна тарифа.

# 89
Жената каза 80л, и ние сме с такъв. Аз не мисля, че разхищавам, нормално си потребявам. Спирам водата когато мия чинии.

Общи условия

Активация на акаунт