Колко Ви е сметката за ток на месец?- тема №3

• 15 828
  • 269
  •   1
Отговори
# 60
Моята сметка излиза след 15то число, и аз очаквам спад. Климатик работи нощем заради детето, а през деня рядко.

# 61
Повече от 34 лв не сме имали - без отопление и бойлер (на газ сме).

# 62
Да споделя и аз.
До миналия месец бойлера го държахме включен денонощно.
Плащахме към 80 лв. за месец.
От миналия месец ,към средата започнахме да го включваме само на нощна тарифа и го изключваме като загрее водата нацяло.
Сметката ни сега е 60 лв. за миналия месец ,при положение ,че това го правим от средата на месеца.
Ще видя колко ще е сметката за тока другия месец ,при положение ,че вече ще стане цял месец.
Значи по-евтино излиза бойлера да се включва веднъж на вечер а не да е включен денонощно.
Аз си мислех ,че когато е включен денонощно ,ще пести повече.

# 63
Е хубаво де, ама като го изключите после се къпете и след това нямате топла вода през деня нали? Докато дойде пак нощната тарифа? Simple Smile

# 64
Ако ползвате само вечер сигурно ви е ок,но с малко дете и през деня като сме вкъщи,абсурд да изключвам 100 литров бойлер.Той още на обяд ще е свършил.

# 65
Е хубаво де, ама като го изключите после се къпете и след това нямате топла вода през деня нали? Докато дойде пак нощната тарифа? Simple Smile
Аз се къпя всеки ден.
Точа много малко от бойлера ,защото хвърлям си една сапунка и излизам ,не се кипна.
Вода гореща имам до вечерта.
Кой като се прибере от работа ,пак по една бърза баня.
Остава вода в бойлера ,колкото и да е чудно.
На мен страхът ми беше същия ,че ще оставам без никаква топла вода ,но остава.

лещичка ,вече с бебе или с малко дете мисля ,че няма да се получи.
В къщи сме 4 членно семейство ,аз мъжа ми двамата ни сина ,които са на 17 г. и на 11 г.
След като вече на два бойлера им се пукнаха гърнетата ,ме е страх да оставям бойлер включен денонощно.
Имахме късмет ,че и двата бойлера се пукнаха ,когато си бяхме в къщи ,иначе е страшно.
Пък и при нас водата се спира всяка седмица ,за някакви ремонти.
Вече ми е страшно да оставям бойлер включен непрекъснато.

# 66
Ти се къпеш всеки ден... мъжете само в неделя? :Д Един бойлер за 4-ма, че и да остава за другия ден ... добре Simple Smile

# 67
Ти се къпеш всеки ден... мъжете само в неделя? :Д Един бойлер за 4-ма, че и да остава за другия ден ... добре Simple Smile
Не ,мъжът ми след работа се къпе.
И бойлера се включва всяка вечер.
Няма как да се къпем 4 човека и да остава вода на другия ден.
Щеше да е хубаво ,ако беше така.
Всяка вечер бойлера се включва и се изключва сутринта.

# 68
Един бойлер за 4-ма, че и да остава за другия ден ... добре Simple Smile
И аз това се чудя, но си мисля, ако е 200л бойлер?! Нашият е 80л и стига за един човек аз, а ако влезе ММ приключва със студена вода, за детето няма. Поради тази причина не го изключваме. Но през деня е намален на режим ЕКО, а през нощта на малко преди мах.

# 69
И аз това се чудя, но си мисля, ако е 200л бойлер?! Нашият е 80л и стига за един човек аз, а ако влезе ММ приключва със студена вода, за детето няма. Поради тази причина не го изключваме. Но през деня е намален на режим ЕКО, а през нощта на малко преди мах.
Не остава топла вода и за другия ден.
Няма как да стане просто.
И аз преди се къпех по един час и след мен нямаше капка топла вода ,промених това.
Къпя се и излизам.
Така правят в къщи всички.
Бойлера ни е 80 л.
Всяка вечер го включваме и изключваме на другия ден сутринта.
Никъде не съм споменала ,че с едно включване на бойлера караме една седмица.
Прекалено хубаво е да се къпят 4 човека и да има топла вода и за другия ден.
Няма как да се случи.
Но ,когато се включва бойлера всяка вечер и се къпят 4 човека ,без да се киснат по 1час в банята ,вода гореща има до вечерта ,докато се включи бойлера.

# 70
Но ,когато се включва бойлера всяка вечер и се къпят 4 човека ,без да се киснат по 1час в банята ,вода гореща има до вечерта ,докато се включи бойлера.
А каква марка е този чуден бойлер? Нашият ако го изключа абсурд да има вечерта гореща вода, това са поне 12 часа докато влезе първият човек в банята. Така или иначе ще сменяме жилище скоро, та да се насоча към марка.

# 71
  • София

Нашият бойлер също е 80 литра и след като се изкъпем и двамата с мъжа ми остава малко топла вода. Гореща не е, защото е влязла студена и е охладила.
Синът ми почти винаги източва до капка топлата вода.

В този смисъл е и въпрос на разточителство.

От години имаме кемпер, там резервоарът за вода е 100 литра, а бойлерът е с вместимост 10 л.
С тази вода се оправяме за 2 дни - къпане + миене на малко кухненска посуда.

# 72
Това не е темата с вицове нали. 4ма се къпят вечер с 80л бойлер който през деня не работи, ежедневно...
Побвайте през вечер да го включвате, така ще се пести още повече, а вие и сега явно си се къпете с по 2 шепи вода, няма да се промени много...

# 73
Това не е темата с вицове нали. 4ма се къпят вечер с 80л бойлер който през деня не работи, ежедневно...
Побвайте през вечер да го включвате, така ще се пести още повече, а вие и сега явно си се къпете с по 2 шепи вода, няма да се промени много...
След последният коментар с 10л 2 дни, май ще се убедя, че много разхищаваме. А и в темата за водата видях, че е така. Рядкост са хората, които ползват по 5 кубика вода на човек. Но при нас водата е мека, и за 2-3минути е абсурд да се изплакна от сапуна, камо ли пък да се изкъпя  newsm78 може и това да е, знам ли.

# 74
  • София
След последният коментар с 10л 2 дни, май ще се убедя, че много разхищаваме. А и в темата за водата видях, че е така. Рядкост са хората, които ползват по 5 кубика вода на човек. Но при нас водата е мека, и за 2-3минути е абсурд да се изплакна от сапуна, камо ли пък да се изкъпя  newsm78 може и това да е, знам ли.

Не съм писала, че изкарваме 2 дни с 10 литра, а със 100!
Ако се намокриш и спреш водата, после действаш със сапуна и чак тогава пуснеш водата отново, ще спестиш мнооооого вода.
Вкъщи това не го правя и разходът на вода е около 5 кубика на човек. Но в кемпера се съобразявам, че наличността е малка и внимавам. И се получава.

Общи условия

Активация на акаунт