Любители на кучета - 91

• 17 207
  • 719
  •   1
Отговори
# 300

Нашата е среден размер, до 18 кг. 55*36*35
В действителност най-много ни трябва за пътувания. За сега се върти в нея безпроблемно.
А за него ще видим колко ще порасне, но има къси крачета и всички са наведени на мисълта, че ще е ниска раса. Няма да е от малките, пинчери и д-р., но няма и да е колкото питбул да речем, за по-големи няма защо да се говори.
Ама кой знае...

# 301
Коте, тя насипната е колкото да се уверя, че я понася добре. Мисля да поръчам чувалче някакво, че и по-евтино излиза. Ще се поинтересувам за разфасовки и ще поръчам на заплата.

# 302
  • о`майна лунна нощ е
Не съм си и помисляла да огранича Швепса да ляга под столове и маси. Не е имало причина да го правя. Спи си там от малък. Щом е почувствал мястото като спокойно и може да се отпусне, го оставям да си лежи, където иска. Единственото ограничение у дома остана под завивките ни. Но не сме имали и проблеми - не се е случвало да ме изръмжи за това, че е легнал под стол/маса, а аз го бъзикам нещо, независимо за какво.

# 303
  • София
pip4i, дори и за проба не бих взела, поради описаните по-горе причини. Лично съм виждала в "реномиран" зоомагазин как изсипват в чувала на една по-скъпа храна съдържанието от друга, далеч по-евтина и не толкова качествена храна.
vige, така не може да се каже дали клетката не му е малка на кучето. Снимка на кучо в клетката нямаш ли? Иначе да, хубаво е кучето да може да се изправя, да се върти свободно вътре. Иначе клетка като клетка.
Клетката, която взех за Балу, е голяма, спокойно си спят двамата с Лили вътре едновременно. Изправени също могат да стоят, могат и да седят, без да са приведени вътре. Поръчах я от Амазон и дори с доставката до тук ми излезе около 2 пъти по-евтино от клетка с подобен размер, която се предлага тук.

# 304
  • Варна
Пипчи, знам, че Стефанов често има хубави промоции и изгодни цени, както и голямо разнообразие, но това за София, тук още не съм отишла.
И да знаете, пръскат в морската днес и утре за паразити.

# 305
  • Bарна, морето, сините вълни
Не знам дали си въобразявам, но на Ерос носа му ми се струва леко блед. Не стои мирен, за да го снимам и покажа. Не е така наситено черен. Дали е повод за тревога?

...
Вашите кучета реагират ли на сирените, които пускат сега?
Ерос миналата година не реагира, нито на 1ви април, нито на 2ри юни. А аз спях и се бях паникьосала, мислех че наистина има бедствие. Grinning
Тази година ръмжи и гледа през прозореца.

# 306
  • Варна
Бизу леко мрънка и се чуди кво става, стои на прозореца и пръхти. 😁

# 307
  • София
Мдаа, Харли скочи като ужилен и започна да лае и да се репчи като чу протяжния и изнервящ мъжки глас, който обявява за технеската проверка на сирените. То и аз се нервя.

# 308
Ще се пробвам да го снимам като е вътре.
За стоенето под столове и маси аз лично го разбрах като се храни, един вид се крие. Защото на клипа, който пуснах , слагам кокал на земята и му казвам , че  е мой и се отдалечавам. Той дори не го поглежда, нищо че е саднал на 20 см от него. След като се връщам му го давам и той с него отива под стола. Взимам му го, пак давам и му казвам да си отиде в клетката...сега осъзнала грешите си виждам колко абсурдно звучи всичко....от влизането там вече е ръмжене  , зъби и след като спрях снимането и нападението.
Та от коментара : Защо на килима и под стола? Ми просветна, че той всъщност има място за хранене. Взех кокала, сложих в купичката, "Заповядай, хапни" седна и всичко ок.
Също не съм знаела, че не се дават кокали докато са с млечни зъби.
Виждала съм тук коментари против пилешки кости...
Общо взето в мен е проблема.

# 309
  • sf
И Нейо се изнервя от сирените. Ръмжи и наостря козината. Като му говоря и ми върти глава 🤣

# 310
  • София
Не съм вкъщи и нямам идея, но то у нас почти не се чуват сирените. Ще питам как са реагирали маймуните Simple Smile
За какви кокали става дума? И защо не се дават, докато са с млечни зъби кучетата? Аз съм давала кожени именно за да спомогнат смяната на млечните зъбки.

# 311
И Рекс спи, където му падне, под маса, до маса, в коридор, в стаите на различни места, особено лятото, когато му е горещо на матрачетата/има две/, не сме го ограничавали, но и никога не е ръмжал, по никакви поводи. С различни характери са явно. А на сирените преди малко изобщо не реагира, той и на новогодишните гърмежки не реагира. Майтапим се вкъщи, че има равновесие и справедливост все пак, предишният Рекс, кОлито, ни пощурваше по Нова година и при всякакви такива големи шумове, направо лудваше и ние покрай него. Лабчо пет пари не дава гърми ли се или е тихо, все си е спокоен. Peace
А за разстройство - Рекс го оправят ентеросан и една капсулка активен въглен, до там е.

# 312
Нашата поскрибуцва все едно е видяла котка Simple Smile Обикаля прозорците и търси сирените, за да ги подгони.. луда работа, какво да ви кажа. Не обръща внимание и на пиратки и заря, най-много да вдигне крак в ловна поза. Аз, от друга страна, умирам от страх от всякакви гърмежи..

Vige, то в повечето случаи ние сме виновни, не кучовците, но никой не е роден научен, та не се втелясвай толкова. Обучението не е елементарно нещо, за това и много хора се обръщат към треньори, не си направила нищо, което да не можеш да коригираш.
Пилешките кости са кухи, при чупене стават на иглички и може да направят рана в стомаха, за това не се дават. За млечни зъби и кокали(не пресована кожа, а истински кокал) - не знаех, но аз и рядко давам кокали, та не съм много компетентна дали е ок.

# 313
  • София
Моите две маймунки също спят,където те си решат,не ги ограничавам,но те са вече послушни ,докато при малките кученца е важно да има правила,докато си научат мястото в йерархията.Особено е важно тези правила да не се нарушават от всички членове,защото се обърква животинчето,а и почва да се опитва да се налага върху този,който му позволява повече волности.

Ние също с Ентеросан и смекта оправяме разстройство,ако е много зле положението също няколко капки йод с вода и със спринцовката в устата слагам.

Сирените не ги отразяват по принцип за разлика от гърмежите,при които скачат и почват да лаят на прозореца или терасата.

Последна редакция: пн, 01 апр 2019, 14:36 от Слънчогледка :)

# 314
Сиви, аз чета малко избирателно май, сигурно ще се повториш, но наистина съм изпуснала. Какво накара ветовете да препоръчат диета с домашна храна? Разстроеният стомах преди или след смяната на менюто дойде? Антибиотик за какво са му били?

Общи условия

Активация на акаунт