Любители на кучета - 91

• 17 208
  • 719
  •   1
Отговори
# 285
  • София
pip4i, ако храната не се усвоява добре, е нормално.
Балу с тази храна, Пуризон със сьомга и спанак, ака по 3-4 пъти и то голямо количество. Приключвам чувала и я сменям. За тази й цена мога да взема TOW, с която ака много по-малко количество и то само 1-2 пъти на ден.
vige, просто си стои в клетката и ръмжи ли? Научили сме Балу, че клетката е неговата бърлога. Никой не му досажда там, не го гали, не го закача. Но никога не е ръмжал, като е там.

# 286
  • о`майна лунна нощ е
Зависи на колко е кучето и в някаква степен и от размера му. От сравнително скоро сме на две снасяния на ден.
За обезпаразитяването - тази година ще продължа със схемата прием на Милпразон за вътрешни + Фиприст капки, а от март добавих и каишка след като за две седмици поразходихме 6 кърлежа, а два от тях дори нахранихме.

# 287
pip4i, ако сте още на пъпи храна, да, нормално е да ака често, двуразово хранене обаче не знам какво означава (посипвам си главата с пепел)
vige,
ние преди бяхме с клетка, там си е тяхното леговище, защо бъркаш там? Аз от клетката не съм взимала лакомства или играчки, дори ако играем и се гоним, ако влезе в клетката не я закачам, там си е нейното място. Общо взето го приемах като нейна зона и бърках там само за да пусна пералня, иначе не.
Ако не е в клетката и му взимаш храната ръмжи ли? Не забравяй, че ти си му създала това място за негова бърлога..

# 288
  • София
Двуразово аз го разбирам като хранене два пъти дневно Simple Smile Пък дали е така (кой ще ни каже)... Simple Smile
Взимала съм и съм слагала лакомства в клетката на Балу, с това никога не сме имали проблеми. Трябва да мога да бръкна спокойно при необходимост (например откраднал неоторизирано лакомство и го замъква там - трябва да мога да го взема).

# 289
Отговориха ми, че проблема е в мен защото му позволявам да се крие един вид там с храна. Видях смисъл, схванах си грешката, сега си го глозга над паничката. Но наистина ми се иска да знам, че е безопасно по всяко време, а не със страх да посягам към клетката, която била за котки, а не за кучета, но при нас такива продават за куче...няма значение..

# 290
  • София
Vige,
Не трябва да позволяваш на мъника да застава под маси,столове и т.н.Нека приеме,че клетката си е неговото място,но наистина не е ли малка тази клетка,всъщност той ще расте още и предполагам ще му омалее.Винаги ли като  е вътре ръмжи или само ако посегнеш към него?

# 291
  • София
Каква е клетката и какво е кучето?

# 292
  • София
Слънчогледка, стана ми интересно това, дето не трябва да се разрешава да стои под маса или стол. Питам, защото Оскар вечер заспива понякога под масата, докато ние още вечеряме и после, като се размърдаме, той става и почва да ръмжи и да се блещи.

Един вид си мисли, че това е бърлогата му ли?

# 293
Двуразово аз го разбирам като хранене два пъти дневно Simple Smile Пък дали е така (кой ще ни каже)... Simple Smile
Hands Plus1 Това е - два пъти дневно. На пъпи храна е - TOW с бизон, елен и агнешко. Зарадвах ѝ се много, че я намерих насипно и видях шанс да разкарам РК най-после, понеже не ми се поръчваше цял чувал за проба. Като твърдост е добре /изходния материал/, но ми се вижда много по 4 пъти на ден. Ама тя и Роузи си е бебе още - утре става на 7 м. Ще успокоя ММ, че е нормално, защото след всяка разходка получавам пълен отчет за цвета, размера, количеството и консистенцията на "съкровищата", съпроводен с чудене и маене дали всичко е нормално. Smile Според мен е, но реших все пак да питам.

Относно предишния ми пост за обезпаразитяването, искам да уточня, че това са съветите на нашите ветове и не претендирам за меродавност. Wink

Последна редакция: пн, 01 апр 2019, 10:59 от pip4i

# 294
  • София
Boriana33 , кучето го възприема като място ,което е негово и затова ти приръмжава.Трябва да се позволява да лежи там след позволение или ако вече е постигнато общо послушание се позволяват глезотийки,иначе кучето се обърква.Ако нещо е забранено,не трябва да се нарушава това правило.

# 295
хаха, да, заради пъпи храната е, като мине на адълт ще се оправи.
Vige, малка е клетка, да, аз още в началото май ти казвах. Кучето трябва да може свободно да стои право в нея и да може да се завърти, докато при вас май е "по калъп". Аз купих от зооплюс, в моя град също продават само такива малки и нямах избор.

# 296
  • София
Оооо, ясно, благодаря Simple Smile Значи няма да му давам да заспива под масата, има си негово място, там да си спи. А не да се чудим вечер защо се държи налудничаво, рунтак с рунтак

# 297
vige кучето още не знае правилата и за това си позволява да ръмжи. Четох в групата и мама Еми е права. Започни от самото начало с обучението за да преодолеете това. Като за начало му затваряй клетката докато се храни, за да няма възможност да влезе вътре с храна. Моя също лежи под маси, но никога не си е позволявал да ръмжи. Но той и до ден днешен яде често от ръката ми и знае, че храната идва от мен - аз я давам, аз я взимам.
Момичета, аз още се боря с разстройството на Макс. Направо не знам какво да му давам да яде вече. А на разходките все едно съм го извела на паша. Или ще си се изхожда два пъти на ден рядко или ще пооправи (оформени, но меки), но на два дена веднъж ще ака. 🙄

# 298
Пак съм аз, че все забравям по нещо. Този път да информирам варненки, че в новооткрития мол на партера видях зоомагазин Стефанов. Не съм влизала, не знам цени, може би ще е по-скъпо, но да си го знаете. Simple Smile

# 299
  • София
Сиви, бяхте минали на готвено, нали? Ветеринарите какво предположиха? Помня, че му бяха надупчили дупарата...
Да пуснеш една копроба, да се види да не са онея малките гадинки, дето Тонка и Харли ги бориха толкова време?
pip4i, насипна храна не бих купила. Нито знаеш колко време е отворена, нито как е съхранявана, нито дали не е смесена/подменена с друга. По форма отдавна не може да се познае, евтините храни така добре имитират формата на по-скъпите...

Общи условия

Активация на акаунт