PhytoCode - Качествена българска козметика /Тема 7/

• 32 014
  • 329
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аз много харесвам кремът за зряла кожа, даже май ми е любимият Simple Smile Сега го използвам вечер, но е абсолютно ОК и за дневен крем. Много лек и приятен е, не ми тежи и не омазнява. Стои си перфектно и под грим. За дневен ползвам RedOut в момента, също много го харесвам Simple Smile

# 121
Благодаря.

Последна редакция: ср, 26 юни 2019, 19:49 от W

# 122
Ще споделя еднократно, макар че темата е само за Фитокод.
Скрит текст:
Бебо съм го споменавала вече - българска козметика за бебоци, но аз супер си ги харесвам за себе си и за детето. Кремът против кожни раздразнения ми е любим като крем за ръце, особено през зимата.
Откритие като боя за коса е Bionda. Нацелих ги за първи път в Кауфланд, обаче след няколко месеца пуснаха някакъв орязан вариант. За късмет, оригиналните ги има онлайн в един сайт с малко забавното име don baron:). Боята не ми дразни скалпа, покрива перфектно белите коси, които при мен са над 60 %, не ми изтощава косъма, цветовият резултат е добър и траен, не ми цапа калъфката на възглавницата и не мирише тежко, макар че е амонячна. Силно подценен продукт от гледна точка на цената си. Бих дала над двойно за нея. Освен бои, имат и шампоани, балсами, маски. Пак обръщам внимание, не тези в Кауфланд, а наличните в сайта са наистина хубави. Обичам балсама Dynamic& shine, както и Intelligent repair. Изобщо, гледайте главно двете серии с розовите капачки. Не правят "чудеса", а само правят косата ми жива, раздвижена и уплътнена. Шампоаните не са лоши за всеки, който няма против Sodium Laureth Sulfate. Аз не го обичам и затова ги оставям настрана.
Стимулант за коса Флоривитал с копринени протеини на CBN лаборатории, съдържа кофеин и таканал. Таканалът е много готина съставка за стимулиране растежа на косата. Другият от тях е стимулантът с Phytokeratin. Това са 3 вида растителни протеини, които уплътняват косъма и правят косата много жива. Нещо подобно е спреят за обем в синята опаковка от серията на Balea в DM.
Сапуни български не съм открила, засега обичам на Balea вариантите.
На Виктория бюти не подминавайте лентите за почистване на кожата на носа. Най-ефективните, които съм пробвала, макар че не могат да се сравняват с уредчето ми за вакуумно почистване на Beurer (Power deep pore cleanser FC 40).
Много интересни продукти за коса са Brave new hair, от доста време им се чудя, но по-нататък ще ги пробвам. Научих от тях от страницата на Сдружението на българските козметолози, следя я. Не са за пренебрегване на Арома продуктите от новата Здраве бебе био серия за деца.
Чакат се и интересни продукти за слънцезащита.
Изобщо, stay tuned:).
И знаете ли за какво си мечтая - за бг дрогерия от сорта на DM и Лили с подбрани марки българска качествена козметика и най-печените консултанти на света, които да знаят продуктите до костния им мозък и човек да излиза от там с добри покупки и готино усещане, че е бил персонално обгрижен. Мечти...Междувременно следете пазара, браншът се развива не на шега.
Баш от сорта на ДМ и Лили не е, но има една дрогерия на Скобелев, до НДК - малко неугледно магазинче с табела "Българска козметика". Та там продават само българска козметика - от Христена, Фитокод, тази на учените от БАН (забравих им търговската марка) и други. Откритието ми е козметиката на Амрита, по-скоро луксозната им серия Каливи и една страхотна маска за коса на Христена. Двете продавачки си познават продуктите и консултират отлично. 

# 123
  • София
Благодаря за тази тема и благодаря на редовно пишещите в нея!
От вас разбрах за козметиката на ФитоКод и преди месец поръчах по телефона. Потвърждавам написаното няколко поста по-напред, че дамата, с която говорих по телефона, беше изключително мила, компетентна и полезна за мен със съветите, които ми предостави за козметика за мен и дъщеря ми, която е в пубертета. Доволна съм от продуктите, скоро ще си взема и околоочния крем и други продукти от серията с роза за детето.
Радвам се,че има български производители, които работят, творят и съществуват, без реклама, в бранш, за който наистина рекламата е от голямо значение!

# 124
  • София
Момичета, някой знае ли магазин в София, от който може да се купи Възстановяващ крем с подмладяващ ефект, за зряла кожа и Гел за околоочен контур от серията LB? 

# 125
Тук са посочени всички магазини в София:
https://www.phytocode.bg/magazini

Последно время купувам продуктите им от официалния им сайт, но преди съм пазарувала от аптека до пл.Славейков.

# 126
  • София-Младост
Тук са посочени всички магазини в София:
https://www.phytocode.bg/magazini

Последно время купувам продуктите им от официалния им сайт, но преди съм пазарувала от аптека до пл.Славейков.
То не е точно аптека, по-скоро прилича на био дрогерия...аз също онзи ден от там си купих дневен крем.

# 127
CI, аз съм абсолютен лаик, но следейки внимателно именно Вашите мнения през годините, които дори копирам и си пазя в специален файл, се понаучих да избирам  що-годе правилно... За което мога да Ви бъда само безкрайно благодарна.
Да, фосфолипидите ги пропуснах...но аз пък целият комплекс, мисля е този - Amisol Trio™
(PHOSPHOLIPIDS, GLYCINE SOJA OIL, GLYCOLIPIDS, GLYCINE SOJA STEROLS) не го харесвам...
Еле пък в крем за лице... Няколко пъти давам шанс, но... пъпки, запушени пори...
Повечето, да не кажа всички, пишещи са много доволни от серията LB, но явно имам проблем в моя телевизор...

Мен това присъствие на соево масло не ми допада особено. Още повече, че соята масово си е гмо.

# 128
CI, аз съм абсолютен лаик, но следейки внимателно именно Вашите мнения през годините, които дори копирам и си пазя в специален файл, се понаучих да избирам  що-годе правилно... За което мога да Ви бъда само безкрайно благодарна.
Да, фосфолипидите ги пропуснах...но аз пък целият комплекс, мисля е този - Amisol Trio™
(PHOSPHOLIPIDS, GLYCINE SOJA OIL, GLYCOLIPIDS, GLYCINE SOJA STEROLS) не го харесвам...
Еле пък в крем за лице... Няколко пъти давам шанс, но... пъпки, запушени пори...
Повечето, да не кажа всички, пишещи са много доволни от серията LB, но явно имам проблем в моя телевизор...

Мен това присъствие на соево масло не ми допада особено. Още повече, че соята масово си е гмо.
Няма соево масло, а извлечени активни съставки от соевото мaсло. Соята пък не е GMO.   

# 129

Няма соево масло, а извлечени активни съставки от соевото мaсло. Соята пък не е GMO.   
  Все пак не са биосертифицирани, за да се твърди това. При все, реших да изпробвам гела, възстановяващият серум и околоочният от LВ серията.

# 130

Все пак не са биосертифицирани, за да се твърди това. При все, реших да изпробвам гела, възстановяващият серум и околоочният от LВ серията.
Кое не е сертифицирано? Биосертификат в козметиката няма. ECOcert/COSMOS съставката има, само малко трябва да погледнете в гугъл. Ако не са сертифицирани козметичните продукти (в случая на Фитокод) съвсем не значи, че не са натурални, ако са такива. Сертификатът не изключва всички останали продукти.  Сертификатът гарантира, че си си платил да те одитират и да си го слагаш, ако всичко е наред, и продукта става по-скъп. Ако говорим за серията LB, те спечелиха тази година много сериозна награда от независимо жури от световни експерти в козметиката за иновативен НАТУРАЛЕН ПРОДУКТ. Ма четете малко повече, не боли! Знам, че повече писател, ама все пак.

# 131

Кое не е сертифицирано? Биосертификат в козметиката няма. ECOcert/COSMOS съставката има, само малко трябва да погледнете в гугъл. Ако не са сертифицирани козметичните продукти (в случая на Фитокод) съвсем не значи, че не са натурални, ако са такива. Сертификатът не изключва всички останали продукти.  Сертификатът гарантира, че си си платил да те одитират и да си го слагаш, ако всичко е наред, и продукта става по-скъп. Ако говорим за серията LB, те спечелиха тази година много сериозна награда от независимо жури от световни експерти в козметиката за иновативен НАТУРАЛЕН ПРОДУКТ. Ма четете малко повече, не боли! Знам, че повече писател, ама все пак.
Нали правим разлика между натурална и органична козметика/съставки! Натурална може и да е, но органична със сигурност не е. Не е нужно да ги промотирате толкова усърдно.И не ми се влиза в излишни полемики.

# 132
Аз съм повече от доволна от козметиката им. От отношението към клиента също. Желая им успех! Също без притеснения препоръчвам марката на всички.

# 133
Да питам като лаик какъв е проблемът в тая соя? Все пак не се яде.

# 134
  • София
Не знам как ще прозвучи, но... аз също съм от доволните. Ползвам марката от самото й създаване и нямам оплаквания. Иначе имам някаква неизяснена алергия към бои за коса и някои козметични продукти за лице. С Фитокод се чувствам добре и честно да ви кажа дали е органична или натурална.... все ми е тая.  Да са живи и здрави!

Общи условия

Активация на акаунт