Моя близка има нужда от спешно подобряване на кожата и общия вид на лицето, и ме потърси за съвет и помощ. За съжаление аз не съм точно човека с нужните познания, защото личната ми рутина е крайно минималистична, консервативна и установена от години, и съответно изобщо не съм запозната с новите продукти и тенденции на пазара. Разбира се, сме и съвсем различни.
По една или друга причина, жената не желае да посети професионален козметик или консултант, също така отказва процедури с уреди. Твърдоглава е, и няма да успея да я убедя. Но обеща да спазва точно каквото и препоръчам, като си представя основно кремове, маски и тоници.
Ето малко информация: жена на 56, кръгло лице (без видими бръчки, защото е пълничка), с леко мургав и матов тен. Кожата като цяло не е зле - няма пъпки, подкожни топчета, петна. Както казах, и бръчки няма - съвсем тънки мимически и по челото, но са като паяжинки, а не дълбоки. Порите обаче са малко широки, има черни точки и лека склонност към омазняване. Основният проблем е, че кожата не изглежда свежа, оттам и цялото лице има повехнал и уморен вид. Жената е пушачка, което според мен допълнително допринася за цялостния ефект. (На мен всички пушачи ми "сивеят", но това може да е субективно възприятие.) Единствената "грижа" досега е, че си маха мустаците с лентички. Мие си лицето само с вода, и много рядко с обикновен сапун.
Във връзка с лично събитие в първата половина на юни, целта е лицето малко да живне, кожата да изглежда свежа, и оттам цялостния вид да "светне" малко и да я отвори. Деколтето не е проблемно, косата също бива.
Очаквам вашите съвети и препоръки за "спешна помощ". Има на разположение малко повече от месец.
Благодаря на всички, които ще се включат.