Търся съвети за подобряване на лице в рамките на един месец

• 1 125
  • 26
  •   1
Отговори
Здравейте.

Моя близка има нужда от спешно подобряване на кожата и общия вид на лицето, и ме потърси за съвет и помощ. За съжаление аз не съм точно човека с нужните познания, защото личната ми рутина е крайно минималистична, консервативна  и установена от години, и съответно изобщо не съм запозната с новите продукти и тенденции на пазара. Разбира се, сме и съвсем различни.
По една или друга причина, жената не желае да посети професионален козметик или консултант, също така отказва процедури с уреди. Твърдоглава е, и няма да успея да я убедя. Но обеща да спазва точно каквото и препоръчам,  като си представя основно кремове, маски и тоници.

Ето малко информация: жена на 56, кръгло лице (без видими бръчки, защото е пълничка), с леко мургав и матов тен. Кожата като цяло не е зле - няма пъпки, подкожни топчета, петна. Както казах, и бръчки няма - съвсем тънки мимически и по челото, но са като паяжинки, а не дълбоки. Порите обаче са малко широки, има черни точки и лека склонност към омазняване. Основният проблем е, че  кожата не изглежда свежа, оттам и цялото лице има повехнал и уморен вид. Жената е пушачка, което според мен допълнително допринася за цялостния ефект. (На мен всички пушачи ми "сивеят", но това може да е субективно възприятие.) Единствената "грижа" досега е, че си маха мустаците с лентички. Мие си лицето само с вода, и много рядко с обикновен сапун.

Във връзка с лично събитие в първата половина на юни, целта е лицето малко да живне, кожата да изглежда свежа, и оттам цялостния вид да "светне" малко и да я отвори. Деколтето не е проблемно, косата също бива.
Очаквам вашите съвети и препоръки за "спешна помощ". Има на разположение малко повече от месец.
Благодаря на всички, които ще се включат.

# 1
Козметик.

# 2
С един скинбустер ще стане това, което търси, поне за кратко време, но щом не иска, тогава бакучиол вечер, пептиден серум с ниацинамид сутрин (и двата от медик8 примерно), добър хидратиращ крем и след двете, накрая слънцезащита през деня. За някакво озаряване перлите на Герлен - розовите, ако тенът позволява.

За порите задължително добро почистване преди всички продукти, и сутрин, и вечер. Не само с вода и не само с обикновен сапун. Маска от Лили имаше бюджетна за свиване на пори, трябва да погледна как се казваше, и ще пиша.

# 3
Нещо не ми се връзва. Защо точно теб търси за помощ, при положение че ти нито имаш нужните познания, нито същия проблем?
Все едно да те помоли да ѝ преведеш нещо от японски, а ти не знаеш този език...
Има специалисти, хората за това са учили, да потърси компетентен съвет. Или поне от хора в нейната ситуация.
Ако проблемът е финансов, да попита в темата на специалиста Аргир Коватлиев: https://www.bg-mamma.com/?topic=1637808
Или да си потърси добър гримьор. Може не само да ѝ „светне“ лицето, но и да я подмлади с няколко години.

# 4
Предлагам 2 пъти седмично маска с киселини, може да пие колаген и вит. С, както и повечко вода.

# 5
Аз от сравнително скоро започнах редовно да използвам бяла козметика и съм доволна от ефекта - лицето се изчисти от черни точки и кожата изглежда много по-свежа, няма омазняване. Серията Pure Skin на Biotrade добре ми пасна и си ползвам нея - измивна пяна, дневен, нощен и околоочен крем, ексфолиращ тоник 1-2 пъти в седмицата. Ефекта беше видим още първата седмица.

# 6
Нещо не ми се връзва. Защо точно теб търси за помощ, при положение че ти нито имаш нужните познания, нито същия проблем?
Все едно да те помоли да ѝ преведеш нещо от японски, а ти не знаеш този език...
Има специалисти, хората за това са учили, да потърси компетентен съвет. Или поне от хора в нейната ситуация.
Ако проблемът е финансов, да попита в темата на специалиста Аргир Коватлиев: https://www.bg-mamma.com/?topic=1637808
Или да си потърси добър гримьор. Може не само да ѝ „светне“ лицето, но и да я подмлади с няколко години.
Има допълнителни обстоятелства, които не мога да споделя, съжалявам че написаното не се "връзва".
Да кажем, че ме е попитала, защото харесва кожата ми и смята, че имам някаква "тайна", която да споделя с нея Simple Smile
Грим не ползва и няма да ползва и на събитието. Не би се консултирала с други хора.
Ако не дам съвет и препоръка, просто всичко ще остане както досега. Но някак го приех лично, и искам да помогна да се чувства красива на този важен ден.
Мога да се допитам и до AI, но при толкова много хора тук със задълбочени познания, реших да питам първо тук.

Благодаря за линка към специалиста, ще го попитам и него.

# 7
Само за месец и само с мазила, няма да има видим ефект при жена която доколкото разбирам досега не е полагала кой знае какви грижи за кожата на лицето си. Евентуално с едно професионално почистване и след това редовна употреба на подходящ почистващ и хидратиращ продукт може да се поосвежи малко, но това е максимума, който може да се постигне според мен за такъв кратък срок.

Мисля, че съвета за професионален гримьор е много добър.

Последна редакция: ср, 29 апр 2026, 12:24 от Little Queen

# 8
Препоръчвам ето този пилинг на Revolution, струва десетина евро, ползва се два пъти седмично, вечер. Избистря тена и стимулира производството на колаген.

# 9
Грижата за кожата започва отвътре, за да име ефект.
И за 1 месец няма как да живне при никакви грижи базови като храна, спорт, витамини, минерали.
С кремчета и серумчета за 1 месец никакъв шанс.
Да отиде на козметик за освежаващи процедури, но и там да не очаква чудеса, а може и обратен ефект да има.
Само професионален гримьор за толкова кратко време.

Последна редакция: ср, 29 апр 2026, 14:18 от BasilA

# 10
На първо място всеки ден spf и хидратация.
Може мезотерапия и скинбустер. И да си смени калъфката със сатенена

# 11
И никакъв крем ли не ползва сега?

# 12
Нищо не ползва.

# 13
Нищо не ползва.
Тогава, противно на преобладаващите мнения, мисля, че с подходяща козметика може да постигне голяма промяна в рамките на месец, точно защото ще започне от нулата.

# 14
Казвате, че жената има добра кожа, без много проблеми. Тепърва, само за месец, да търси козметика, която да я освежи, да експериментира с пилинги и кремове и то не при професионалист....най-много да постигне обратния ефект и да се сдобие с петна, червенини, лющене и т.н. Някои търсим точната козметика с години, а тук за един месец....и то преди важно събитие. Според мен съвет за малко лек грим е добър. Така ще може да пробва няколко визии, да си я направи сама с малко помощ от приятел или дори в интернет.

Общи условия

Активация на акаунт