eBay – 99

• 48 355
  • 702
  •   1
Отговори
# 420
  • Русе
С плащането с карта правят измислени превалутирания, според мен. Дъщеря ми платила с карта от френски ибей в евро с карта в евро, като получава сметка с превалутиране евро-паунд-евро, с което я ощетяват с около 4 евро. После единия продавач канселира поръчка и отново превалутират по същия начин през пейпал рефънда, с което губи още 20 цента. Това е отвратително.

# 421
Курсът на Пейпал е много неизгоден, има опция превалутирането да е по тарифа на издателя на картата, което е по-добър вариант...

# 422
  • Русе
Да, но да купуваш и плащаш в една и съща валута и да ти правят превалутиране през друга е меко казано некоректна практика.

# 423
  • Sofia
Да не би оригиналната валута, фигурираща в обявата, да не е била в евро? Това си е само мое предположение, де, не знам дали има реално значение.

# 424
  • Русе
Абсолютно е в евро и на фактурата се вижда, че от евро е обърната в паундове. После банката я превалутира обратно в евро за да се плати с еврова карта. И явно е практика, защото приятелка ми сподели, че като е купувала от бг сайт в лева и картата и е в лева е превалутирано през долар.

# 425
Това е странно, всъщност...сигурна ли е , че сумата при плащане в евро не е била по-висока...?

# 426
  • Русе
От коя. Тя я вижда в евро и пазарува в евро. На карта и вземат 3 и нещо евро отгоре от превалутиране. Общата цена 46 и нещо, а плаща 49 и нещо. После същото при рефънда на едното нещо.

# 427
  • Sofia
Аз не мога да обясня добре какво имам предвид. Но давам пример – пазарувам от български онлайн магазин, цената е в лева; моята банкова сметка също е левова. Плащам и се получава нещо, като описаното от теб – налице е превалутиране на сумата. Според банката ми, няма проблем. Само да уточня, че не говоря за плащане с PayPal, а директно с дебитна карта. Обясняваха ми го преди време от моята банка, но не помня на какво ми казаха, че се дължи това превалутиране – май има общо със сметката на реципиента.

# 428
От коя. Тя я вижда в евро и пазарува в евро. На карта и вземат 3 и нещо евро отгоре от превалутиране. Общата цена 46 и нещо, а плаща 49 и нещо. После същото при рефънда на едното нещо.

ами, според мен, ако и излезе на финала 'плати 46 евро', трябва толкова да й вземат...да иска обяснение...

# 429
  • Русе
Аз не мога да обясня добре какво имам предвид. Но давам пример – пазарувам от български онлайн магазин, цената е в лева; моята банкова сметка също е левова. Плащам и се получава нещо, като описаното от теб – налице е превалутиране на сумата. Според банката ми, няма проблем. Само да уточня, че не говоря за плащане с PayPal, а директно с дебитна карта. Обясняваха ми го преди време от моята банка, но не помня на какво ми казаха, че се дължи това превалутиране – май има общо със сметката на реципиента.
В това няма нищо нормално. Какво го интересува купувача каква е сметката на когото и да е като цената е обявена в лв. и плащаш в лв. Би трябвало колкото се иска толкова да се плаща и ако търговеца има сметка в друга валута да си обяви цена в нея или да опомене изрично, че ще има превалутиране. Моята логика е такава.

ами, според мен, ако и излезе на финала 'плати 46 евро', трябва толкова да й вземат...да иска обяснение...
Писала е с Ибей и са и казали, че не ги интересува и да си пита банката и са и затворили чата. Писала е оплакване в Револют, от където е картата и чака решение по големия казус за покупката. В последствие е дошла фактурата за рефънда. На Плащането в Револют излиза ПайПал в паундове и обърнато в евро за да се плати. Опитала се е за се свърже с ПайПал, но нямало такава опция т.к. плаща с карта и няма изобщо акаунт там.
Въпроса в случая не е за 4те евро, а за принципа и за абсолютно безпърдонното отношение на служителката на чата на Ибей, която на сред разговора просто го е прекратила.

# 430
На Плащането в Револют излиза ПайПал в паундове и обърнато в евро за да се плати.
Отново ще излезе, че някой не е гледал нещо и вината не е в eBay или PayPal. Не става ясно дали това, което пишеш е точно така, а и аз лично се обърках.
Revolut е UK базирана финтех компания и не е банка, поне не и в UK. PayPal приема, че валутата на картата издадена от Revolut е във валута GBP и затова предлага превалутиране, ако плащането не е в тази валута. Щом в PayPal се вижда, че е превалутирано от GBP в EUR, значи се е съгласила да ползва конвертирането на PayPal. PayPal от своя страна иска от Revolut GBP, а не евро, понеже се е съгласила с това. Сметката в Revolut е мултивалутна, както е в TransferWise, но ако е нямала достатъчно GBP, а EUR, то Revolut от своя страна превалутира EUR в GBP и ги праща на PayPal, а PayPal превалутира тези GBP в EUR.

# 431
  • Русе
Не съм съгласна. Да, uk финтекс компания е, но сметката е еврова и картата е еврова. Не се е съгласявала с нищо в ПайПал защото плаща с карта и няма акаунт в Пейпал, за да има възможност да се съгласява или не. Пайпал се вижда на плащането в Револют, а не в Пайпал. Друг е въпроса защо изобщо минава плащането през тях, а не като плащане на ПОС, както нормално он-лайн плащане на покупка.
Ако ползвам сметката си в ДСК, която е еврова, нищо че банката е българска, значи ли това,че ако пазарувам с карта по тази сметка ще ме превъртат през лев.

# 432
В Интернет е пълно с подобни казуси - Револют карта и плащане през ПейПал /реално ПейПал обработва транзакцията, дори и без да се прави акаунт/. Май е доста оплетено, споменава се някаква dynamic currency conversion и в крайна сметка така ПейПал си докарват допълнителни приходи.

# 433
Моля за съвет платих болкоуспокояващ крем от продавач регисъриран преди две години но без фиитбек в последната година който още не е изпратил стоката и нямам тракинг номер. Ако не ги изпрати какво мога да направя и в какъв срок да си върна парите. Платих през paypal. Писах му но вече мина ден и няма отговор от него.

# 434
Ако си писала през eBay ще се ескалира към тях,ако не отговори....

Общи условия

Активация на акаунт