За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 33 807
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Мерси, аз точно твоята рецепта четох като я пусна, Лабрекс....но като и издекламирах всичко, се зачудих всичко наред ли е, че бая отдава  бях чела как я правиш. Мерси 😘.  Нета ми пъпли като охлюв тук на село и не успях да открия къде какво съм чела ☺️
А, за кюнефе помощ....не съм яла, не съм виждала на живо, днес си купих пресен кадаиф, а сега не знам какво да го правя...

# 466
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
И аз да се включа към питането за сметаната. Преди доста години в сладкарници Неделя предлагаха разкошна бита сметана към кафето. Точно такава, за каквато пита Фиоре. Пухкава, но същевременно лека  като сладост и стоеше като пламък в чашата. Как да си забъркам такава?
С готварската сметана не става ли? Разбиваш и слагаш в кафето, тя е подсладена.

разбитата сметана се стапя веднага от топлината.
този "пламък" от сметана се прави със сметаната във флакон. тя е със стабилизатори и не се разпада толкова бързо.

# 467
  • под тепетата
Аз пък съм с обратните впечатления - тази от флакон спихва за отрицателно време и като се разбърква в кафето не остава нищо. Аз също пие виенско кафе преди доста години до едно училище. Там си я биеха на място и седеше разбита в голям пош в хладилника. При даваше плътен вкус на кафето. Трябва хубава сметана с голям процент масленост и малко захар.

# 468
  • София
polly, заповядай Simple Smile
Даде ми го една много мила потребителка, в друга тема.
Не съм го правила, все не стигаше време и не мога да кажа собствено мнение. Ще се радвам да се похвалиш после Simple Smile
https://m.youtube.com/watch?v=1JRak1lhOKo

# 469
Здравейте,  кажете какъв сусам слагате при овалване на гевреците - суров или леко запечен?
И защо?
Благодаря.

# 470
Те нали се пекат, не виждам смисъл да е печен предварително сусамът. Ще си се запече достатъчно във фурната според мен.

# 471
Леко запечен на сух тиган е по-ароматен според мен
Малката Ида, мерси 😘

# 472
  • Северозапада
Какъв е срокът на годност на варените яйца? Оказва се, че имам една кора яйца, а само аз си ги ям. До края на седмицата поне дали ще стават за ядене?

# 473
  • русе
От миналият четвъртък ги боядисахме и днес имахме 2 миризливи.
Проверявайте ги!!!

# 474
  • София
Ама дръжте ги в хладилника! Там не знам колко могат да издържат. Със сигурност повече от суровите.

Ето една рецепта за мариновани яйца: Мариновани яйца с лук и чесън.

Сега, покрай празниците може да ти свършат работа и тези рецепти:

Салата *Моят генерал*

Празнична салата-торта

# 475
  • Северозапада
Суровите яйца издържат около месец в хладилник. Мислех, че варените са по-малко трайни. Май ще ям до към края на седмицата и после ще изхвърлям вече.

# 476
  • Sofia
Моля за бързи,лесни и вкусни идеи за хапки или някакви кетъринг вкусотии,сладко и солено,нещо по-впечатляващо,макар и за домашно парти Blush

# 477
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз пък съм с обратните впечатления - тази от флакон спихва за отрицателно време и като се разбърква в кафето не остава нищо. Аз също пие виенско кафе преди доста години до едно училище. Там си я биеха на място и седеше разбита в голям пош в хладилника. При даваше плътен вкус на кафето. Трябва хубава сметана с голям процент масленост и малко захар.

ми то не пречи да са разбивали някакво прахче пак и да са го държали в пош.

аз ползвам за разбиване само течна сметана 30% масленост без карагеен.
прави шапка при разбъркване, но си се стапя  Peace

докато тази от флакона стои като бетон. може да зависи и от марката на флакона де... Thinking

# 478
Моля за бързи,лесни и вкусни идеи за хапки или някакви кетъринг вкусотии,сладко и солено,нещо по-впечатляващо,макар и за домашно парти Blush
Пилешки бонфилета се овалват в последователност брашно, яйце, галета. Като в галетата може да се настърже кашквал или пармезан. И после във фурната, но може и пържене.

# 479
- Сушени сливи, завити всяка в тънка дълга лента суров бекон (вземала съм някакъв готов нарязан и става бързо с него), забодени с клечка за зъби и запечени - стават лесно и повечето хора ги харесват, освен това са сравнително нестандартни. Приготвяла съм ги и от предната вечер, стоят в хладилника и само мятам във фурната като наближи събирането. Сервирам ги без да махам клечките, направо с тях да си ги вземат от подноса.
- Малки соленки от парено тесто - прави се тесто като за еклери и в него настъргани един или повече вид сирене. Оформят се мънички и се изпичат бързо. За съжаление сега не намирам точно рецептата по която ги правих. Тази ми прилича, те не са много различни по принцип. Сирената могат да са различни, носят и поръска от сусам или кой каквото обича. http://www.mycookingbookblog.com/solenki-ot-pareno-testo/
- Тези не са точно хапки, но са много вкусни и ефектни http://ilianabalk.blogspot.com/2016/12/10-170_28.html Не знам дали влизат в графа лесни обаче, занимавка си е с малките кюфтенца, дори тестото да го правя в хлебопекарната и да не се занимавам и с него. А и не се събират наведнъж във фурната и отнема време, ако е за повече хора.
- Всякакъв друг вид малки кюфтенца, набодени на клечка всяко. (Комбинацията от подправки в горната рецепта е страхотна, различно от стандартните за нас кюфтета и много вкусно.) Те поне се побират по много наведнъж във фурната.

Общи условия

Активация на акаунт