За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 33 823
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Какво правите с останалите козунаци,аз взех ,бабка и тя донесе?
Ще изсъхнат

Сладкиш от козунак и крем с маскарпоне - става уникален сладкишът! Бишкотите паста да ядат, при все че и тях ги обожавам!

# 451
  • Русе
Скрит текст:
Ще изсъхнат

Христос Воскресе!

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/04/blog-post_20.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_22.html

# 452
След великолепните предложения на Ваня и Пейч ,да спомена и за " пържени филийки"-простичко,но много вкусно.
Аз да попитам за идея за "рециклиране" на печено агнешко бутче?Освен с пресен лук и домати ,друг вариант?Благодаря!

# 453
  • София
Момичета и момчета, оказа се, че някои от великденските ми яйца са полурохки,и не мога да си обясня как се е получило. Варих ги в уреда за гответе на пара за 13 минути в двете съдинки, като на половината от времето им смених местата. И сега - проблем. Има ли начин да ги доваря, щото чукане с яйца не ни се получи вчера, поне да се пробваме днес.

# 454
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
И сега - проблем. Има ли начин да ги доваря, щото чукане с яйца не ни се получи вчера, поне да се пробваме днес.

и моите са така. незнам защо така....
уви виждаме, че са полусурови едва след като сме си счупили.
слагам купичка с вода, яйцето да е покрито и го пускам в микроълновата, ама стоя до него, че може да изгърми.

# 455
Чувала съм, че това се получава с много пресните яйца, но личен опит нямам.

# 456
Ще изсъхнат

Сладкиш от сух козунак
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BD%D0%B0%D0%BA

# 457
течна сметана на Кауфланд - 30 %
Това си е сметана 30% за разбиване с миксер . Тя не е подсладена и трябва захар и още по-добре е,  да се разбива студена и на порции да се прибавя захарта, така както е по рецепта.
Марчева благодаря! Сложих пудра захар в началото. Разби се чудесно, но за шприцоване си търся по плътен и стегнат крем.
Може ли да ми препоръчате?

# 458
И аз да се включа към питането за сметаната. Преди доста години в сладкарници Неделя предлагаха разкошна бита сметана към кафето. Точно такава, за каквато пита Фиоре. Пухкава, но същевременно лека  като сладост и стоеше като пламък в чашата. Как да си забъркам такава?

# 459
За сухите козунаци - нарязвам ги на филийки, разбърквам по-висок процент кисело мляко със сметана захар и ванилия, може и с някакъв алкохол (ром, коняк). Редя в подходящ съд (обикновено стъклена кексова форма) ред филийки, отгоре насипвам обилно от крема (може да се добавят стафиди, орехи или каквото искате), пак филийки и крем до изчерпване на продуктите. Задължително престоява поне една нощ и става прекрасен лек и свеж сладкиш, обилно напоен

# 460
  • София-Младост
И аз да се включа към питането за сметаната. Преди доста години в сладкарници Неделя предлагаха разкошна бита сметана към кафето. Точно такава, за каквато пита Фиоре. Пухкава, но същевременно лека  като сладост и стоеше като пламък в чашата. Как да си забъркам такава?
С готварската сметана не става ли? Разбиваш и слагаш в кафето, тя е подсладена.

# 461
Аз с няколко въпроса...
Моля за рецепта на кюнефе (нали това се правеше с пресен кадаиф). Мога ли остатъка да съхраня във фризер?
Моя приятелка в Германия пита как да направи сгущенка от мляко, което е в картонена кутия....казах и да изсипе в тенджера и на котлона да сгъсти до карамелизиране, но обещах за всеки случай да попитам и тук....дали не греша в насоката.

# 462
Скрит текст:
Аз с няколко въпроса...
Моля за рецепта на кюнефе (нали това се правеше с пресен кадаиф). Мога ли остатъка да съхраня във фризер?
Моя приятелка в Германия пита как да направи сгущенка от мляко, което е в картонена кутия....казах и да изсипе в тенджера и на котлона да сгъсти до карамелизиране, но обещах за всеки случай да попитам и тук....дали не греша в насоката.

polly, има разни рецепти, нека опита по тая рецептакарамелен вариант и какаова.

# 463
Поли,сгушенките на Лабрекс са уникално вкусни и лесни 😘,гарантирам,че направят ли се веднъж-няма спиране...(а Лабрекс има и едно ролце със сгушенка...ммм)

# 464
Остана ми някаква ч
аша прясно мляко , за 10 минути  сгущенка си струва да го изсипя  и на огъня.Щури идеи идват тук.

Общи условия

Активация на акаунт