За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 101
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: X
Благодаря ви за отговорите за катмите. А дали мога да сложа някаква мазнина в сместа, за да не се налага да мажа тигана преди всяка катма и да не залепват при печене? Или ще прецакам сместа? И след като забъркам всичко, трябва ли да оставям да втаса или мога направо да започвам да пека?

# 586
  • София
  • Мнения: 20 725
Благодаря ви за отговорите за катмите. А дали мога да сложа някаква мазнина в сместа, за да не се налага да мажа тигана преди всяка катма и да не залепват при печене? Или ще прецакам сместа? И след като забъркам всичко, трябва ли да оставям да втаса или мога направо да започвам да пека?
Не съм правила точно катми, но чак да прецакаш сместта - едва ли. Не им се страхувай толкова, нито живата мая, нито катмите хапят. Все ще станат.

Приемайте любовта и готвенето безразсъдно - Далай Лама

# 587
  • Мнения: X
Скрит текст:
Благодаря ви за отговорите за катмите. А дали мога да сложа някаква мазнина в сместа, за да не се налага да мажа тигана преди всяка катма и да не залепват при печене? Или ще прецакам сместа? И след като забъркам всичко, трябва ли да оставям да втаса или мога направо да започвам да пека?
Не съм правила точно катми, но чак да прецакаш сместта - едва ли. Не им се страхувай толкова, нито живата мая, нито катмите хапят. Все ще станат.
Приемайте любовта и готвенето безразсъдно - Далай Лама
[/spoiler]
Аз не се втелясвам, ама както казах не познавам маята и знам ли, може да стане някаква реакция. И затова предпочитам да питам  Wink

# 588
  • под тепетата
  • Мнения: 11 164
Слагам сместа вкупа с капак и задължително втасва. Правя и на сач, че и на тиган, че индукция та не хваща чугунения сач. Мажа само съда, не слагам мазнина в тестото.

# 589
  • Мнения: 9 456
И да се сложи в сместа, пак ще трябва да се маже съда.

# 590
  • Мнения: 43 486
Какъв е тоя сладкиш (и производните му), които намирам с името Дунапренка, дунапренен кекс и т.н.? Нещо като пандишпан, но вместо брашно- нишесте? Някой пробвал ли го е?

# 591
  • под тепетата
  • Мнения: 11 164
Е, това е от соцвремената сладкиш, когато нямаше кой знае какви продукти на магазина. Ставаше пухкав като дунапрен, с нишесте. Рецепта сега не мога да дам, след два-три дни като се прибера вкъщи.

# 592
  • Мнения: 23 325
Да , модерни бяха нишестетата едно време ,хубаво  е топло , но после ми става суха на мен.Обичам влажни сладкиши.То и пита ми  е суха след ден,та не съм пример за оценка.Фино е , вкусно  е ,повтарям ,прясно докато  е.

# 593
  • Мнения: 43 486
Благодаря ви. Никога не съм го яла този сладкиш. Може да пробвам да видя дали ще се хареса на децата. Рецепти по случайност мернах в готвач.бг.

# 594
  • София
  • Мнения: 12 690
Какъв е тоя сладкиш (и производните му), които намирам с името Дунапренка, дунапренен кекс и т.н.? Нещо като пандишпан, но вместо брашно- нишесте? Някой пробвал ли го е?

Ето по тази рецепта го правя аз: Нежен цветен кейк.

# 595
  • Мнения: 43 486
А харесва ли се?

# 596
  • Русе
  • Мнения: 6 153
Какъв е тоя сладкиш (и производните му), които намирам с името Дунапренка, дунапренен кекс и т.н.? Нещо като пандишпан, но вместо брашно- нишесте? Някой пробвал ли го е?

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/02/blog-post_26.html

# 597
  • Мнения: 15 046
Като ученичка съм правила "дунапренен" кекс, беше ми много сух. Така ме е впечатлил, че повече от 20 години не смея да повторя. Joy

# 598
  • Мнения: 9 456
А, не си само ти.
Както и тортата с нишесте, поръсена със смлени орехи.

# 599
  • София
  • Мнения: 4 954
Малко да се отклоня от темата ,но ми е нужен съвет .... имам нужда от малка фурна без котлони до към 50 лв за временно ползване докато събера пари за голяма .... каква ще ми препоръчатв ?

Общи условия

Активация на акаунт