За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 110
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 5 639
Правили ли сте мъфини или кекс със сладкарската извара от Лидл? И в комбинация с овесени ядки и ябълки искам да направя, търсих подходящи рецепти и не намерих точно с такъв вид извара, ябълки и овесени ядки. Приемам идеи Hug

# 571
  • Мнения: 2 962
Момичета, искам да направя картофен огретен с кашкавал, но без яйца (че имам непоносимост сега през бременността) Идеи с какво да заместя?

# 572
  • Русе
  • Мнения: 6 159
Момичета, искам да направя картофен огретен с кашкавал, но без яйца (че имам непоносимост сега през бременността) Идеи с какво да заместя?
[/url]

Можете да направите това, като отгоре настържете само кашкавал, без заливка.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_1607.html

# 573
  • Sofia
  • Мнения: 29 118
Правили ли сте мъфини или кекс със сладкарската извара от Лидл? И в комбинация с овесени ядки и ябълки искам да направя, търсих подходящи рецепти и не намерих точно с такъв вид извара, ябълки и овесени ядки. Приемам идеи Hug
Изварата си е съвсем обикновена,но по-сочна и фина като структура.Става за всичко-сладко или солено.

# 574
  • Мнения: 4 859
Момичета, искам да направя картофен огретен с кашкавал, но без яйца (че имам непоносимост сега през бременността) Идеи с какво да заместя?
Късно отговарям,но за някой друг път може да пробваш
Копирам рецептата е на Nadin от бг мама

"Огретен по Дофински:))


Продукти:

1 с.л. масло или маргарин
500 гр картофи- обелени и нарязани на фини кръгчета
сол
пипер
2 скилидки чесън - настъргани
300 гр течна сметана( аз слагам кисело мляко)
200 мл прясно мляко
50 гр кашкавал - настърган

Приготвяне

1. Намазва се с масло тавичката и в нея се нареждат равномерно картофите, намазват се със солта, пипера и чесъна.
2. Смесват се сметаната(киселото мляко) и прясното мляко и полученото се излива върху картофите. Поръсва се кашкавала  и се слага в печката.

Тъй като моята рецепта е за мировълнова фурна мога да ви кажа със сигурност само времето и начина на печене в такава, че в друга не съм пробвала.
Та огретена се пече около 30 минути на 630 W / 200 oC

След печенето се оставя за 10 минути и е готов за сервиране."

# 575
  • Мнения: 9 460
Аз ще правя скоро ,все излиза нещо да се отложат, но тази рецепта не виждам,ще повя пак.
Лава кейк правих по рецепта на Пепчо ,но аз имам проблем с печенето.Просто  е меко при мен, но не тече.Та ще репетирам да станат  както трябва.
 
Значи като направиш една доза Simple Smile започваш да вадиш от 10-та или 12-та мин, зависи къде си ги държала преди печене. На минутка по 1 вадиш, като записваш кое не коя минута е. Така ще хванеш цаката на вреето за печене на твоята си печка Simple Smile

# 576
  • Мнения: 15 046
Аз започнах първо да ги слагам в камерата за поне един час и после слагам във фурната. Така винаги ми се получават сполучливи.

# 577
  • Мнения: X
Здравейте, искам да направя катми по една рецепта, която споделиха в другата тема и имам няколко въпроса:

Никога не съм работила с жива мая, мога ли да я заменя със суха, тъй като никога не съм работила с жива и ме е страх от нея  Rolling Eyes? И ако мога и искам да намаля дозата наполовина, колко суха мая трябва да сложа? 7грама? Трябва ли пак да я чакам да се активира (с топло мляко и захар) или мога да я сложа направо в общата смес?
Извинявам се за тъпите въпроси, но хич ме няма с маите и месенето....

# 578
  • Мнения: 15 046
Суха мая слагаш според количеството брашно. На д-р Йоткер например, едно пакетче е за 500 гр. брашно. Аз преди я слагах направо с брашното, последните три пъти я активирах предварително, но не е задължително.

П.П. В тази рецепта е посочено едно пакетче (42 гр.) жива мая за 1 кг. брашно, но маята Вива напр., е 42 гр., но е за 2 кг. брашно. Така че винаги чети етикета на маята, а не само рецептата и няма да имаш фалове.

# 579
  • Мнения: 1 467
А на сач ли правите катмите?

# 580
  • София
  • Мнения: 12 221
А на сач ли правите катмите?
Аз на тиган.

# 581
  • Пловдив
  • Мнения: 44 313
Може ли и твоята рецепта?  Simple Smile

# 582
  • Русе
  • Мнения: 6 159
А на сач ли правите катмите?

Предимно на тиган, но съм ги правил и на сач.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_2358.html

# 583
  • Мнения: 9 460
А на сач ли правите катмите?
И на двете. Но на сача стават по-хубави Simple Smile с повече шупли и  по-вкусни

Лава-кейковете винаги ги замразявам  - дълго, или поне за час. Тогава стават най-добре.

# 584
  • Мнения: 7 739
В неделя винаги правим палачинки/ катми- зависи кой е най- ранобуден
Преди няколко седмици, се оказа че няма достатъчно брашно, но имам царевично, та смесих/ около 1/4  от сместта/ и всички много ги харесаха.
Оттогава, пробвам няколко пъти с различни пропорции,най- сполучливо става с около 1/3 царевично на пшенично брашно

Общи условия

Активация на акаунт