За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 33 731
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Направих два блата за торта Фереро. Единия го разрязах на две и употребих. Другия ще замразя за края на седмицата. Въпросът ми е, кога да го разрежа на две- преди да го прибера във фризера и да ги разделя с хартия за печене между двата, или след като го извадя о фризера и изчакам да омекне?

# 211
  • Somewhere in Spacetime
Направих два блата за торта Фереро. Единия го разрязах на две и употребих. Другия ще замразя за края на седмицата. Въпросът ми е, кога да го разрежа на две- преди да го прибера във фризера и да ги разделя с хартия за печене между двата, или след като го извадя о фризера и изчакам да омекне?
Според мен преди да го замразиш.

# 212
  • София
Момичета, можете ли да предложите изпитана рецепта за вкусни кюфтета от елда? Предварително благодаря Flowers Hibiscus

# 213
  • вече Пловдив
Благодаря за отговорите!

# 214
  • София
Днес за 1 път готвих манатарки, на ризото. Имам въпроси за по-опитните с тях:
1. Откъде купувате и в какъв вид? Ще поясня - взехме от Метро замразени на парчета - "само" 13 лв/кг. Вкъщи ги премерих на кантарчето - около 700 г. Сигурно има загуби при замразяването, но чак 30% ми се вижда прекалено. Нали са в плик, не би трябвало влагата да се изпарява.
2. В olx продават сушени и замразени, дори има един в нашия квартал, обаче дали не е някой циганин...

Иначе ризотото стана добре, макар че за мен никой ориз не е кой знае какво.
Нещо което ми хрумна - сос от печено да се ползва вместо бульон. Така направих ризотото - пекох бутчета в плик и ползвах отделената вода за ризотото. Може да не съм открила топлата вода, но за мен е нещо ново.

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 15:33 от Cuckoo

# 215
Моля някой да ми каже как се "премива" мас. Ако това е термина Simple Smile. Трябва ми за лекарство (крем с невен), аз съм си я топила, но не е бяла и не знам колко е добра.
Или ако знаете откъде да купя истинска, несолена.
Благодаря!

# 216
  • Русе
Скрит текст:
Моля някой да ми каже как се "премива" мас. Ако това е термина Simple Smile. Трябва ми за лекарство (крем с невен), аз съм си я топила, но не е бяла и не знам колко е добра.
Или ако знаете откъде да купя истинска, несолена.
Благодаря!

https://www.bg-mamma.com/?topic=487629

# 217
Дадоха ви за приготвяне на крема , и аз така ,варих , почива ден и  стоплих та прецедих ,още имам в хладилник от години.Но да ви отговоря за маста- вари се във вода , изстива, става твърда и се прибира , повтарям варенето , да не остане сол. Принципно сега си топих мас без сол но  е добре да се пречисти за лекарство ,да мине през водата. Това е. Във рецептата пише вощина и така не дават мнение какво е , за мен е восък от пчелни пити. Продукт на пчели. не знам как реагира това в мазнината и крема. Не съм слагала.

# 218
Правих от лидълския сладолед, с 2 сметани и кутия кондензирано мляко, ама стана чорба. Дали ще стане нещо или... Всичко беше в хладилника, смесих и разбивах, ама нищо не стана. Дали не трябваше да разбия първо сметаната и после да добавя млякото Thinking. Обикновено правя само от сметана с мед.

# 219
  • Русе
Правих от лидълския сладолед, с 2 сметани и кутия кондензирано мляко, ама стана чорба. Дали ще стане нещо или... Всичко беше в хладилника, смесих и разбивах, ама нищо не стана. Дали не трябваше да разбия първо сметаната и после да добавя млякото Thinking. Обикновено правя само от сметана с мед.

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/06/blog-post.html

# 220
  • София
Благодаря ви за рецептите за шоколадова торта Simple Smile Надявам се да има с какво да се похваля другата седмица Simple Smile

# 221
Колко е трайността на домашни яйца в хладилника, срещам различна информация?

# 222
От  овче месо ще станат ли наденици/ суджуци?
Овче,не агнешко!
Рецепти имате ли?

# 223
До месец съм държала най-много и си бяха ОК, вероятно могат и малко повече да изкарат, просто при мен не се задържат по толкова.

# 224
  • София
Скрит текст:
Днес за 1 път готвих манатарки, на ризото. Имам въпроси за по-опитните с тях:
1. Откъде купувате и в какъв вид? Ще поясня - взехме от Метро замразени на парчета - "само" 13 лв/кг. Вкъщи ги премерих на кантарчето - около 700 г. Сигурно има загуби при замразяването, но чак 30% ми се вижда прекалено. Нали са в плик, не би трябвало влагата да се изпарява.
2. В olx продават сушени и замразени, дори има един в нашия квартал, обаче дали не е някой циганин...

Иначе ризотото стана добре, макар че за мен никой ориз не е кой знае какво.
Нещо което ми хрумна - сос от печено да се ползва вместо бульон. Така направих ризотото - пекох бутчета в плик и ползвах отделената вода за ризотото. Може да не съм открила топлата вода, но за мен е нещо ново.
Скрит текст:
Ризото с манатарки ми е любимо, няма такъв разкош . Ползвам само ориз Арборио или Карнароли, с друг ориз не става хубаво. Манатарки ползвам сушени, не съм виждала пресни. Купувам си всяка година по половин кг. и за една година общо взето ми стига. Когато правя ризото с гъби ползвам само зеленчуков бульон , пармезан и нищо друго, защото в случая това е зеленчуково ястие и не бих добавила бульон от месо, но това съм си аз.  Peace

От  овче месо ще станат ли наденици/ суджуци?
Овче,не агнешко!
Рецепти имате ли?
От овче месо много ще мирише, не бих го ползвала, освен, ако добре си спомням, нещо се  изкисваше, тлъстината се махаше - това е лой и точно тя дава този тежък, за мен , непоносим аромат, но ако ти харесва питай Пепи, тя е по месата.

Никакъв проблем и 1 месец.

Общи условия

Активация на акаунт