Математически турнири 1-4 клас. Тема №54

• 85 421
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • ту тук, ту там
Някой знае ли колко струва сборникът на Георги Георгиев “В света на математиката”? Ориентировъчно?

# 586
# 587
  • София
Как разбирате дали в дадено училище се провежда конкурса? В сайта не пише нищо, плакат не съм видяла, освен да звънна на класната...
Говорете с учителката най-добре. Плакати и в нашето няма.
Свързах се и разбрах, но виждам че пише че не се провежда за човечета в първи клас

# 588
  • София
МБГ се провежда за 1 клас. Хитър Петър е от 2 клас нагоре.

# 589
  • София
Ми то, аз пък се чудя как се очаква от дете първи клас да прочете условието? Става въпрос за Математика без граници.
Иначе гледах материали за Коледното състезание, там е доста по-добре. Решихме два теста и детето почна само да се сеща какво се прави.

# 590
В есенния кръг на МБГ за 1 клас задачите са с картинки. Вижте в интернет такива от миналата година. Peace

# 591
Има различни по трудност състезания, хубаво е, че родителите могат да погледнат стари теми и да преценят.

# 592
  • София
В есенния кръг на МБГ за 1 клас задачите са с картинки. Вижте в интернет такива от миналата година. Peace
Аха, ясно. Значи аз някакви други съм свалила, май зима и пролет. Ще ги погледна, мерси.

# 593
  • София
Аха, ясно. Значи аз някакви други съм свалила, май зима и пролет. Ще ги погледна, мерси.
Аз също видях задачите /те са с картинки/ и се учудих, че есенен кръг нямало за първи клас

# 594
Здравейте,
какви са условията за участие в клуб Математически таланти?

# 595
Изпращате мейл с данните на детето. Изпращат ви задачи. Детето ги решава за седмица-две. Сканирате и изпращате отново на мейла им. След това получавате отговорите, получените точки и кратка рецензия. След първи тур, желаещите да продължат заплащат такса по банков път.
Участниците се явяват чак на финала, след учебната година. По принцип няма класиране всички отиват. Успех!

# 596
  • София
Дали може да дадете линк? На официалния им сайт са качени само до 2017 г., когато такъв кръг за 1 клас нямаше. Също и в класиране.ком не намирам по-нови.

# 597
Нямам линк. Моят се яви миналата година за първа година. Имаше примерни задачи на сайта. Сега не ги виждам там. Мога да потърся, ако съм ги запазила някъде....

# 598
  • ту тук, ту там
Да, и аз погледнах сега и няма, а ми се струва, че имаше преди. 😳

# 599
Ето го файла с примерните задачи за първи клас.

http://mathematicalmail.com/documents/207/1_BG_%D0%B5%D1%81%D0%B … D%D0%95%D0%9D.pdf

Общи условия

Активация на акаунт