Математически турнири 1-4 клас. Тема №54

• 84 649
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Отново странно разпределение на медалите. На есенния кръг за по-малко точки имахме сребро. Сега бронз.  При положение че в повечето резултати, които видях липсваха максимално точки или близки до тях.
Къде се виждат точките, аз виждам само дали има медал и какъв? Дъщеря ни също е с бронз, доволна съм аз много, все пак е първи  клас, тя малко е разочарована.

# 166
Разцъках един протокол. С известно приближение и без претенции за точност, тъй като не присъстваха всички възможни точки:
1. клас
злато -  до 34
сребро - 32-30
бронз -28 - 24
сертификат - 22 и надолу

2. клас
злато -  до 30
сребро - 28-22
бронз -20 - 16
сертификат -14 и надолу

3. клас
злато -  до 34
сребро - 32-28
бронз -26 - 24
сертификат -22 и надолу

4. клас
злато -  до 30
сребро - 29-25
бронз -24 - 21
сертификат -20 и надолу
След последната корекция за четвърти клас с помощта на Дзвер, би трябвало скалата да е доста точна.

Последна редакция: пн, 08 апр 2019, 09:01 от Анонимен

# 167
Много благодаря за информацията за МБГ.
Дребното е със сребърен медал от пролетния кръг, има вече 2 медала, но от мястото, където се яви, ми писаха, че не се класира за финал. Не продължава, ако не се яви в СЗ, където са 20 места за 2 клас, правилно ли разбирам?

# 168
  • София
Дребното е със сребърен медал от пролетния кръг, има вече 2 медала, но от мястото, където се яви, ми писаха, че не се класира за финал. Не продължава, ако не се яви в СЗ, където са 20 места за 2 клас, правилно ли разбирам?
Да, точно така. Моят син е с два златни и един сребърен медал, и също не се класира за финала, освен ако не се яви в Стара Загора, с което той не се чувства комфортно на този етап. Самата мисъл да пътува донякъде, за да се яви на състезание, го притеснява.
Явно децата, които стигат до финал са с по 40точки на поне два кръга.

# 169
Да, точно така. Моят син е с два златни и един сребърен медал, и също не се класира за финала, освен ако не се яви в Стара Загора, с което той не се чувства комфортно на този етап. Самата мисъл да пътува донякъде, за да се яви на състезание, го притеснява.
Явно децата, които стигат до финал са с по 40точки на поне два кръга.

Зависи къде се е явявал и каква е квотата за финалисти на съответното място. При нас, например, са 2 места за 2 клас. Диапазонът за златен медал е голям, около 10 точки. Така че, при еднакви медали, избират тези, с по-добър резултат.

# 170

Щом на вас са ви писали, че детето не е класирано за финал, предполагам, че и класираните за финала вече са уведомени по същия начин. Чрез имейл.  #Crazy
Това състезание навлиза все по-дълбоко в зоната на здрача.

П.П. Обявената от организатора формула за класиране на финала е удвоеният резултат от пролетния кръг + по-добрият резултат от другите два кръга.

# 171
  • София
Ние получихме мейл с имената и точките на всички деца, явили се в центъра. В него пишеше и кои две деца са класирани за финала.

# 172
Ние получихме мейл с имената и точките на всички деца, явили се в центъра. В него пишеше и кои две деца са класирани за финала.
А избраните са за всеки клас по отделно или като цяло всички класове?

# 173
  • София
Leninka, за всеки клас има отделни бройки.

# 174

Това ми звучи доста по-приемливо като информация. Явно на различни места са се явявали децата ни. За съжаление, на мен ми съобщиха единствено точките на моето дете. Е, сори, ама няма как да ме устройва такава тайнственост.

# 175
  • София
Leninka, за всеки клас има отделни бройки.
Доколкото разбрах, квотите са за училище/център, а не по клас, което прави надпреварата доста трудна.
Аз получих резултата само на моето дете, не класация по точки. Организацията куца откъм прозрачност нещо.

# 176
  • София
А аз не разбирам защо датата за квалификацията в Стара Загора съвпада с датата на ВМС Simple Smile.

# 177
  • София
Скрит текст:
Разцъках един протокол. С известно приближение и без претенции за точност, тъй като не присъстваха всички възможни точки:
1. клас
злато -  до 34
сребро - 32-30
бронз -28 - 24
сертификат - 22 и надолу

2. клас
злато -  до 30
сребро - 28-22
бронз -20 - 16
сертификат -14 и надолу

3. клас
злато -  до 34
сребро - 32-28
бронз -26 - 24
сертификат -22 и надолу

4. клас
злато -  до 30
сребро - 29-25
бронз -24 - 21
сертификат -19 и надолу
Коригирах малко четвърти клас. Получих информация, че 30 точки също са злато. Остава да разберем 20 точки дали са бронз.

20 точки за 4-ти клас са сертификат

# 178
  • Бургас
А аз не разбирам защо датата за квалификацията в Стара Загора съвпада с датата на ВМС Simple Smile.

Ние без никакво колебание избираме ВМС. Въпреки, че в Бургас тази година със смяната на домакина ще потрошим доста нерви ми се струва. Wink

# 179
  • София
jiveto_st, би ли споделила защо бихте избрали ВМС? Ние прохождаме още в материята и не мога да преценя по какъв критерий да избера ...

Общи условия

Активация на акаунт