С какво ви дразнят свекървите - тема 108

• 39 148
  • 795
  •   1
Отговори
# 255
Не опитвайте да гоните хората де, че ако я караме по устав, на половината не им е мястото тука.  Joy
Коя свекърва, коя без свекърва, коя влязла само да си начеше крастата за сеири... Нека някоя пък да каже и нещо приятно!

# 256
Аз със моята свекърва мога само да се похваля . Прекрасна жена ! Разбрана,  добра  обичаме се много и двете . Пожелавам на всяка жена свекърва като моята Simple Smile

Браво, Сузана!  Ти си като бяла лястовичка. Хубаво е да имате топли човешки отношения със свекървата ти. Така животът е по- лесен и по-приятен.  Влизай, в темата, чети, но не взимай лош пример.

# 257
Аз със моята свекърва мога само да се похваля . Прекрасна жена ! Разбрана,  добра  обичаме се много и двете . Пожелавам на всяка жена свекърва като моята Simple Smile

Браво, Сузана!  Ти си като бяла лястовичка. Хубаво е да имате топли човешки отношения със свекървата ти. Така животът е по- лесен и по-приятен.  Влизай, в темата, чети, но не взимай лош пример.

Аз бих казала браво на двете. Този процес не е едностранен. Не категоризирайте, всяка крайност е вредна.

# 258
Не взимай вика лош пример 😂😂😂
Следваща червена лампа - " сине цветята ми да не умориш, цветята са ми много скъпи, гледай ги като очите си, прибери се в къщата ТИ и ми звънни на камерата да ги видя". След като затвори ми каза " женицата ако знае че половината са умрели през зимата ще и стане лошо".
Ми който иска да има цветя да си ги гледа бе.

# 259
  • София
Не взимай вика лош пример 😂😂😂
Следваща червена лампа - " сине цветята ми да не умориш, цветята са ми много скъпи, гледай ги като очите си, прибери се в къщата ТИ и ми звънни на камерата да ги видя". След като затвори ми каза " женицата ако знае че половината са умрели през зимата ще и стане лошо".
Ми който иска да има цветя да си ги гледа бе.

Е, ама ти се чудиш как да си затвърдиш ника! Mr. Green
Има ли нещо, за което да не се задрачиш?
Твоят апартамент не е негов, ти сама го натърти, а защо те бърка, че нейната къща е и негова?
И като е поел ангажимент да полива цветята, би трябвало да го спази.
Ти докато беше в чужбина, кой ти ги полива?

# 260
Тъй, де, как ще си позволява да ходи по чужбина, като цветята й няма кой да полее.

# 261
Зло, защо се хващаш за такива работи ? Това са дреболии. Не бих се замислила даже Simple Smile
Оле, преди време една жена ни остави кучето си и замина в друга страна. Майка ми не го издържа и го закара в едно село. Бях малка и ми стана много мъчно. А жената все се тревожеше за животинката.

# 262
  • при късмета
ЗЛОДЕИДА, имам усещането, че и той самия вече не издържа на майка си капризите. Съгласява се да направи каквото иска, или казва каквото иска да чуе, за да не се занимава с нея. Съгласил се е да я вземе от София, след всекидневно звънене и не е казал, че цветята отдавна са дали фира, на тази мисъл ме навежда. Не знае как да ѝ каже "не" с две думи, с такова впечатление оставам. Ако е така можеш много да му помогнеш. Като разбереш за следващия ангажимент с майка му, резервирай някой уикенд. Като му се наложи да избере с коя да прекара въпросния уикенд, ще станат ясно много неща. Например доколко иска да се отърве от слугинството си и къде мисли да сложи границата. За мен това би било важно, защото вече живеете заедно. Явно и това е от скоро и за сега доста неща подминаваш, но имай предвид, че с времето ще те дразнят все повече, ако плановете са продължавате да живеете заедно. Не може вашите вашите планове винаги да ги съобразявате с това, дали той няма някакви с майка си или сестра си и ако той иска да се съобразява до живот, то ти не си длъжна и ще дойде момент, в който това ще те вади от равновесие

# 263
Би трябвало да стане с времето, ма ко.Аз лично не съм се зорила, не съм се обяснявала. Просто ние с детето сме по- важни от капризи и прищявки (ако наистина е така, не е нещо важно) Сърдят се или не.
Говоря образно, не в конкретния случай на Зло.
Както абсурТ каза - тропане с краче. Да , ама ако има кой да се върже.

# 264
От 2 години и половина сме заедно, от скоро "живеем" .  Живеем е в кавички, защото той нон стоп е занимаван с нещо и все е пращан някъде. Цветята ги гледаме и двамата. Ежедневно ходим или заедно или само той до къщата на майка му . Зимата им се пускаше климатик на тези цветя и се плащаше и тока му. Ние двамата ги прибираме и изкарваме и пресаждаме и поливаме. Обаче като си дойде зимата не спря за мрънка, че 2-3 са умрели. Не вижда, че имат  нови саксии подходящи за големината им. Ако е имала 50 и са оцелели 45 това вече е проблем. Когато в празните саксии той засади други цветя пак стана проблем - не искала такива едвам се отървала от такива преди години.
Бе много мога да кажа при все че тая жена не я познавам. Само от неговите думи и техните разговори по телефона.

# 265
Ами тука вече се глези. Същото и когато снахата не хареса на свекито помощта. Не си струва да се връзваш, той е човекът който ще се изяснява с нея. Аз не бих се бъркала. Да се оправят.

# 266
  • при късмета
Сигурна бях, че живеете заедно от скоро и още се напасвате. Практиката, а и темата е доказала многократно, че ако ще има промени и се налага очертаване на граници на несъобразителни роднини, то трябва да се случи в началото. Защото ако с вас двамата се установи практиката, която се отнася сама за него в момента, тогава става в пъти по-трудно да се промени след време. Имай го предвид. Ти си знаеш как ще подходиш, дали с разговор, дали по друг начин, твоя си работа. Но ако го оставиш ще е все така. Другия вариант ще ти остане да се примириш и така да ся карате. Трети няма.
Лолита, заради горното не трябва да разчита, че с времето ще стане нещо си. Тези, които са оставили нещата да се променят с времето са си останали на същото дережде и те са оплакващите се в темата

# 267
Имах предвид, че зависи от мъжа ма ко. Не искам човека до мен да ме пренебрегва заради глупости. По това си личи и колко държи на семейството и дали разграничава нещата.
За майките на синове в темата ще кажа, че държа на уважението. Но разбира се с разум и граници. Нали ние правим синовете щастливи. Това би трябвало да носи радост, не ревност и раздразнителност. Всяка интелигентна жена го знае, а тук има.

# 268
  • при късмета
Ясно е, че зависи от мъжа. Конкретно в случая мисля, че той тепърва се отделя. Затова прави всичко както до сега, що се отнася до майка му и сестра му, а в същото време сам иска да ангажира повече време с жена си, а не с тях. И защото тепърва се отделя, просто не знае как да го направи.
Казвам само, че ако го остави прекалено да се размотава в решението си и да измисли как да го направи, неговото положение, ще стане положението на двамата.
Иначе е много по-нагло да го разкарва на 400 км. от това да го помоли да се грижи за цветята докато я няма. Но пък и не може да се сърди за загиналите. Ако беше казала "оставете отоплението да работи заради цветята, аз ще си го плащам" да се сърди, но при това положение не може. Направили са каквото са могли.
Декември месец майка я нямаше за 10 дни. Няма кой да полива цветята, освен мен и го правя винаги когато я няма. Както и тя, като ни няма нас. Една драцена замина, та чак мен ме е яд. Хем съм гледала такава и знам, че трябваше да я преместя в трапезарията, защото там е по-малко помещението и по-бързо се загрява. 2 дни не бях ходила, преместих я на третия след като стана някакъв студ и замина. Мен ме е яд повече от майка ми.

# 269
Моят мъж много се дърпаше на цветята у дома, защото навремето поливал някаква китайска роза на майка си по специален начин и намразил цветята. Отне ми много време да се стигне до това признание. Майка му е великомъченица и светица и сигурно има свръх слух и щеше да чуе признанието в нашия собствен дом... натоварват ги тия простотии, но някак си мама е казала....и това е закон....
Ами от друга страна и аз имам син. Гледам гонпп трудно от сестра му, ако не го командоря е оле мале...въпроса е, че се надявам някой ден да спра и да се оправя сам...

Общи условия

Активация на акаунт