С какво ви дразнят свекървите - тема 108

• 39 120
  • 795
  •   2
Отговори
# 375
  • Варна
Интригуваща развръзка щеше да има, ако Ромео имаше брат, а не сестра.Joy На общо легло, със заблудена женица ...
С този манталитет, едва ли имат престижни , доходни професии. Злодеида, приятелката ти е на Титаник , дано се осъзнае преди финала .

# 376
Ако не е тип ' бяла робиня' както се изразиха по нагоре, т.е. да и прибират цялата заплата, обясненията са само оправдания за да не направи нищо.... Ако трябва ще отиде на пансион или семейно хотелче- там договор за работа и депозид не искат. Ще си намери някаква допълнителна работа (примерно чистене или нещо за 2-3 пъти в седмицата) и ще излезе за 1-2м от цялата каша. Дълговете си да ги прежали, докато седи в това семейство няма да се оправи никога.
А до пестенето- познавам доста хора, даже повечето около нас не пестят, като сестра ми, работи на добре платена работа, почти няма сметки и не може да изкара до следващата заплата. Ако приятелката ти е от тези...  няма да се оправи

# 377
  • София
А защо продължава да им плаща разходите на свека и сестра му, вместо на заплата да си отдели по-голямата част за борчовете и останлото за нейната издръжка, и така докато ги изплати. Като я пита някой - няма пари, понеже са дадени за борчовете - то даже ще си е самата истина. Има нещо сбъркано в тази жена. Щях да предложа да си купи противозачатъчни на всяка цена, ама май си има едно безплатн в спалнята Trollface .

# 378
Що пък, може и да не им пречи. Нищо не ме чуди.Скоро и корем е възможно да издуе.

# 379
Хич не ме учудва историята. Имах колежка, неомъжена, която живееше с неженения си брат, родителите им са починали. Много тежко приемаше всяка негова връзка с жена. И двамата бяха над 45 години, когато той се задържа повече време с една. И сестрата реши да ползва този подход - да иска да спи при тях в стаята им. Този път обаче брат й се изнесе на квартира с жената. Затова не се учудвам на нищо, свят широк, откачалки всякакви.

# 380
Аз също. Лично не се сещам да познавам чак такива случаи, но поне 2 се сещам, които граничат с историите, написани тук. Неподходяща физическа и емоционална близост между брат и сестра, между баща и дъщеря, бррр...

# 381
Боже,тва си е извратено

# 382
  • Fort Worth, TX
Девойки как сте?Нещо замлъкнахме.Това добре ли е?Зло, какво става с приятелката?

# 383
Креми, дай тон. Имате ли дата за сватба? А статутът на девойката уреждате ли?

# 384
  • София
И аз се чудя как от няколко дни няма нищо тук.

# 385
Свекърва ми има близо една година и половина някъде до пенсия. И понеже я съкратиха от една държавна институция, трябваше да си намери нова работа. Смени 4 работни места. Последното беше доста добро за нея, защото имаше много социални придобивки, които й идваха добре. Мъжът ми я е помолил да не прави необмислени неща и поне да се консултира с него, ако ще прави големи промени. 2 седмици не му звънни и не ми пише на мен. А обикновено поне веднъж на ден ни търси. И сега му сервира, че сменя работата, вече била напуснала. Това беше във вторник. Много била хубава новата позиция, добри пари, близо до вкъщи (тя всеки път не си чете договорите и ни говори едно, накрая се оказва съвсем друго), та днес му каза по телефона, че напуснала новата работа, много бил викал мениджъра. Тя няма спестявания. Но има куп борчове, единият голям към банка. И така, мъжът ми побесня. Аз също. Защото няма как да я издържаме, а тя не си прави елементарна сметка, да напуска, когато поне има подсигурено друго място и сигурна заплата да си покрие сметките. Обадих й се да й обясня, че трябва да иде утре на работа и че е несериозно това от нейна страна, ами нямало да се върне. Разбирам да е на 20, тя е на 60 години, и за една година има 5 работни места напуснати на не повече от 2 месеца, даже обезщетение на борсата няма да вземе сега вероятно.
Нейн си е живота и решенията, ама като остане без ток, познайте кой ще го плаща, аз съм втора година майчинство и наистина ще ни е трудно, но...викал мениджъра, преди това беше "приятелката на шефа ме гледа накриво и ми говори зад гърба", преди това  "шефа крещи много". Ето на, оплаках се.

# 386
Ох, моята 10 и повече години не работи, или работи неща като брокер...та пробва по едно време да работи целодневно, ама цял ден" никой не я питал яла ли е, добре ли е" и напуснала
Без коментар съм.

# 387
  • София
Явно е преценила, че може да си позволи да напуска. Възрастен човек е, с акъла си... Всеки си носи последствията от решенията и изборите.

# 388
Такива вечни оплаквачки нямат угодия никога и все така ще е. Моята свекърва е същата и мен почна да ме дразни. Разбирахме се първоначално, живеем заедно, но не става просто. Рано или късно си има дразги, най-добре младите отделно - за това и до 2 седмици се изнасяме.
Все и е лошо, все не може да спи, там не става да работи, никъде не става. Тя през целия си живот почти не е работила, чакала е на мъжа си, но сега се принуждава, защото парите не им стигат. Обаче тя където и да отиде, всичко ще и пречи, вкъщи с кафето и с цигарата е най-добре, ама няма кой да и плаща сметките и да я издържа. Тя и прави  всичко да ни задържи тук, ние чакаме бебе и постоянно говори как няма да можем да го гледаме сами. Не, мерси. И аз се оплаках Grinning

# 389
Положението с моята приятелка е ноу комент. Снощи нейния я изгонил на улицата без пари и багаж. Сестра му и майка му мълчали, а днес и звънели да си поговорила с него. Няма да коментирам повече темата, защото съм под стрес. Само се моля всичко да се нареди и да ме послуша и да иде в полицията.

Общи условия

Активация на акаунт