С какво ви дразнят свекървите - тема 108

• 39 046
  • 795
  •   1
Отговори
# 630
Сега ми стана тъпо, щото и моята майка е идиот и нямаме никаква връзка. Сигурно не съм никак лесна за семейството, ама се старая да компенсирам личностните си проблеми. Все си мисля, че колкото и кофти родители да си имал, в някакъв момент трябва да гледаш напред, да си коригираш поведението и да го съобразиш с околните. Не може вечно извинение с проблемно детство

# 631
  • MI
Съжалявам, но за мен описаното горе слагане на мястото стеатрално сцени и публично порицание говори за крайно неприятен и деспотичен характер. На съпруга, не на майка му. Което самата авторка потвърди с това, че тя тайно заговорничи с майка му за да убеди него нещо да направи. Явно но се бута, ни се води. Т.е. говедо. Не коментирах защото цялото описание оставя гаден вкус в устата.

# 632
Съжалявам, но за мен описаното горе слагане на мястото стеатрално сцени и публично порицание говори за крайно неприятен и деспотичен характер. На съпруга, не на майка му. Което самата авторка потвърди с това, че тя тайно заговорничи с майка му за да убеди него нещо да направи. Явно но се бута, ни се води. Т.е. говедо. Не коментирах защото цялото описание оставя гаден вкус в устата.
Коя от авторките?
Защото то гузен негонен , ама аз не съм заговорничела със свеката Joy
Оплаквала ми се е от сина си, но коалиция не бяхме.

# 633
  • MI
Имаше нагоре някаква драма с фалшиви любовници и театрални похвати, откъдето тръгна всъщност спорът за поставяне на мястото на свекървата от сина й. Май и там момочето за мъжкар го мислеше, пък то си е просто говедо.

# 634
Да, то оттам тръгнаха и моите размисли. Защото тя Вивиана го подкрепя в тези простотии и ги смята за забавни. И на мен ми изглеждаше забавно в началото бившия как поднася майка си.
Но хора различни.

Хепи, не всеки се превръща в чудовище от лош семеен модел, а и ти правиш доста компромиси с твоята свека. Та не се чувствай гадно точно ти.

# 635
И на мене ми беше забавно, всъщност, това, което се разиграваше си е точно пренос на отношение баща - майка, син - майка и съпруга. Никак не ми се изпада в дълкомислия относно причини, нито кой кого е малтрерирал, ясни са тези неща.
Тя е търпяла, аз - не. Хубавото на калпавите бракове и отношения е, че могат да се прекратяват, а комуто се харесва, да си се  бори и променя хора и ситуации.

# 636
  • при късмета
С калпавите бракове е много лесно с прекратяването. Когато отношенията родител-дете са калпави, тогава нещата нито са толкова лесни, нито същите

# 637
  • Варна
Добре, де, в ситуацията на Тайс, как пък да не е виновна свекървата, като тя и само тя е превърнала сина си в подобно подобие на мъж?
Да, виновен е най-много мъжът. Да, виновна си е и жената, щото нали "къде е бляла, гат' го е избирала... Ама и свеката е виновна и си е точно по темата...

# 638
Не ми е болка, не разбирам смисъла от поредната ти констатация, ма ко.
И какво като е виновна? Вие търсите да изкорените причините. Не може Simple Smile

# 639
  • Варна
И какво като е виновна? Вие търсите да изкорените причините. Не може Simple Smile
Ми нищо, не може, така е. Но често в темата се среща репликата "И какво ти е виновна жената, като той мъжа ти мухльо?". Ми виновна е, как да не е...

# 640
  • София

Е, не може ли да допуснете, че майката е прекалила и има причина да я насолят?
Много обичам отношението - каквато ще да е, но ми е майка

Може, разбира се, но не виждам причина да я опре до стената пред "милото", че да ѝ начука канчето в знак на вярност и лоялност.
Само че, за някои снахи, никаква победа не е над свеки, ако не присъстват на линча. Simple Smile

# 641
Човек има или не ресурс да компенсира. Житейски опит. Да се вини майката за съдбата на снахата просто е смешно.

# 642
Аз пак да питам нещо- при толкова скапани свекърви, как са се оформили тези прекрасни мъже.
Говоря за чистата ситуация, за която възникна и спора- за различното отношение. Ми то е разлечно, защото различна енергия и послания има в това. Но ако има фундаментално отношение към женския пол, това са проявни форми, които впоследствие излизат. Че са статукво при някои.

# 643
  • MI
Все майката виновна, и на 50 да е говедото, само майка му е виновна че се е превърнал именно в говедо, а не в расов бял кон. Едно, че много често по-скоро копират баща им как се държи с жените момчетата, друго че е смешно на 30 или 40 години да се оправдава, че не уважава жените, защото майка му не го е обичала достатъчно или е била прекалено обсебваща. Разбирам когато е имало отявлено насилие, макар че и тогава би трябвало да е направил стъпки да се освободи от модела, но в останалите случаи наистина е абсурдно. Че то по тази логика половината човечество трябва психопати да са заради подобни травми в детството.

# 644
  • София
Аз пак да питам нещо- при толкова скапани свекърви, как са се оформили тези прекрасни мъже.
Скрит текст:
Говоря за чистата ситуация, за която възникна и спора- за различното отношение. Ми то е разлечно, защото различна енергия и послания има в това. Но ако има фундаментално отношение към женския пол, това са проявни форми, които впоследствие излизат. Че са статукво при някои.
При родител алкохолик, децата винаги ли са алкохолици?

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 20:11 от milenaka

Общи условия

Активация на акаунт