С какво ви дразнят свекървите - тема 108

• 38 985
  • 795
  •   1
Отговори
# 705
От цялата селска история, аз помня най-ясно само едно -  как Злодеида описа мъжа си, което ме накара да мисля, че има нещо, което я задържа при него. Ще излезе, че по-скоро се е вживяла в ролята на спасителката от майка му.
Жалка работа.

# 706
  • при късмета
Явно нищо не си разбрала от прочетеното, защото той е при нея, а не тя при него. И си каза в прав текст, че за нея и с него и без него е все едно.

# 707
  • волно калдъръмче
От цялата селска история, аз помня най-ясно само едно -  как Злодеида описа мъжа си, което ме накара да мисля, че има нещо, което я задържа при него. Ще излезе, че по-скоро се е вживяла в ролята на спасителката от майка му.
Жалка работа.
Да бе, как пък не мъж от майка му да отвличам с презумпцията, че го спасявам.И от битовизмите, които ще дойдат неминуемо, ли да го браня после?

# 708
Тя ще си каже. Лошото е, че може свеката въобще да не го прави умишлено, а и  той, ако не роптае, всичко е точ. Злото на добро момиче ми прилича и тя.
Сега се сетих как бившият ми изобщо не искаше да се мръдне да ме откара на 200 км до свеката, когато им помагах на ТЯХ, пътувах с рейсове, във виелици и всичко.Спях там, по техни проблемации. Разправяше ми- ти си обещала, ти се оправяй. Веднъж закъсах с автобуса посред зима на Витиня, този ми звъни, чул по новините и се подиграва.

# 709
Въобще не знам къде съм писала, че спасявам някого от нещо. Нито се натягам да спасявам. И да, разбрах че са умишлени пътуванията и гостуванията. Последното гости в понеделник беше отиване и връщане за 1 ден. От 15 години не са се виждали с въпросните роднини.  Беше ли спешно да се видят в последния от почивните празнични дни след като толкова време не са имали контакти? И родата им пръсната в цяла България събота се пътува до Видин и се нощува там, защото е невъзможно и безсмислено да се мине това разстояние за 1 ден. Ок, нямам против. Обаче да се върне в неделя и в понеделника пътуване  в друг край макар и по-кратко ама отиване и връщане и днес ми вика " едва гледам от умора". И не е това само.

# 710
  • при късмета
Добре де, а защо й върви по гайдата вместо да й скръцне,  че може и да си почива по празниците, вместо да е такси

# 711
Защо го търпиш тоя тогава? Свекървата да ти е виновна, категорично не съм съгласна, възоснова на опасенията ти, че цялата му рода, едва ли не е срещу тебе.
Егати сагата, честно!

# 712
Ма ко, ми ето това е което аз не мога да разбера. Той изглежда, че не се чувства използван. Или му харесва да ги разнася (което е в противоречие с това, че мрази да пътува), или го приема като някакъв свой дълг, или го прави защото знае, че тя няма да се спре да изисква, или просто е подайгъз. Нямам отговор.
Дренке, не цялата рода. Освен него и бабата ме харесва много. Другите не ме познават.

# 713
Нали имаше кой четял, кой не четял тук, някакви такива.
Да имаш връзка с човек, когото не познаваш е твое решение, но не мисля, че тук ще намериш отговорите на въпросите, които те измъчват.

# 714
Дренке, пак си във фаза душко... Познавам си човека, защо обаче им угажда намям идея. Аз в семейната му среда не съм го наблюдавала.

# 715
  • при късмета
Аз бих му обяснила как виждам положението и бих питала него за точния отговор. И преди казах, може би изобщо не се усеща. А майка му умишлено го държи в коловоза в който е бил преди. Като се погледне от страни, току виж се замислил и му просветнало. А това ще стане или когато му се наложи да избира или като му поставиш положението погледнато от страни и поискаш отговор кое от предположенията е вярното

# 716
Не ми се вярва, инак нямаше да те човърка това нещо.

# 717
  • Варна
Злодеида, не те ли канят да се запознаеш с родата им? Предполагам, че ежедневно сте заедно.. Празниците са за фамилни сбирки. Мой познат кара от Берлин спешно и остана 3 седмици при болната си майка. Айти спец е на висок пост, но майка му е приоритет.

Последна редакция: ср, 01 май 2019, 00:05 от Viviana91

# 718
  • при късмета
Не може да се сравнява здравен проблем с фасони и лигавщини

# 719
Дренке, пак си във фаза душко... Познавам си човека, защо обаче им угажда намям идея. Аз в семейната му среда не съм го наблюдавала.
Значи не го познаваш добре. Като понаблюдаваш някого в семейната му среда, доста може да научиш за него.

Сега, майка му го била държала в коловоза. Тоя да не е малолетен, малоумен или и двете, че някой трябва да го държи в коловоз, защото сам не може?

Общи условия

Активация на акаунт