С какво ви дразнят свекървите - тема 108

• 39 026
  • 795
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Да, ама ние си обсъждаме случая по принцип, пречупен през собствен опит. Случаят е масов, между другото.
Не конкретната оплакала се снаха...
Това е
Е, хубава работа- това обезсмисля темата на авторката!
Тя дава факти и обстоятелства, за да ѝ се даде съвет как да постъпи, а не да си разкаже всяка съфорумка личната история и как е постъпила в своя случай.

А, аз се чудя защо се развихрят разни фантазии и откъде се появяват тълкувания, нямащи нищо общо с първоначалните данни!? newsm78

ПП. Да разбирам ли, че масово свекървите цицат синовете си, а тъщите дават, та дават на щерките и зетьовете?

# 31
Не, при нас примерно е обратното Joy Но имам друг роднини, дето цицат, канят, кълнат, мият тенджери и т.н. Joy
А и темата не е на въпросната потребителка, по принцип е за свекървите, затова си пиша по принцип Joy

# 32
"Порових", защото една-две потребителки намекнаха, че имало голямо разминаване. Иначе не чета профили, а и не помня кой какво и кога е написал. Затова ми "забиват слух" потребителки, които помнят такива неща и с такива подробности, че имам чувството, че си водят записки.
Всъщност "рових" преди дни, защото една тема ми беше страшно позната, авторката - също. Погледнах й публикациите и открих, че преди два месеца е пускала абсолютно същата тема, със същия проблем. За какво да се хабя да й отговарям пак, като нищо не се е променило и пак пита същото, въпреки дадените съвети. Но като цяло съм склерозна.

# 33
А , аз против четенето в профилите нямам. Дори е много полезно понякога.
Но в този случай не виждам някакви съществени противоречия, макар и с давност 10 годни.
И аз съм ровила. Тя думата е малко смешна , но си е ровичкане, особено когато има доста постове Joy

# 34
  • при късмета
tays , ако е втори мъж, няма как свеки да смуче пари 30 години. Което все пак променя картинката, не мислиш ли?
Ето, за да съм обективна, ще кажа че АбсурТ вярва на всяка история за лоша снаха, а ма ко - на всяка история за лоша свекърва.
Намерили сте се

Може да е искала да каже, че смуче мъжа ѝ 30 години, а на нея това може да ѝ е друг мъж и това да е заварено за нея положение, когато са се събрали. Тя така и не уточни колко време е с него или поне аз пропуснах, не ми се връща в старата тема. Тогава картинката с казуса не се променя.

И аз обсъждам свекърва, която е на мнение, че сина е длъжен да я издържа доживот, при всякакви обстоятелства. Защото на Абсурт първите аргументи бяха в тази насока, ама можело да е с малка пенсия, ама можело в нейното населено място да е скъпо, затова да ѝ носят всичко и тем подобни глупости. Това не е аргумент да задължаваш сина ти да те издържа. Ето такъв казус коментирам и никакви други постове на авторката не са в този контекст, че да ми променят мнението

# 35
Сега ще ме карате да отида да си разровя профила Joy
Ще отида да пусна няколко интелектуални поста, да се понапудря Grin
Знае ли човек Joy

# 36
И аз чакам авторката , много ми харесва как е набрала на свеката.
То човек търпи до време. Синът и не вдига , щото, ей как мамата го оправдава, работел / дали, или щот си знае инструктажа/, ама снахата да си записва. Е , как пък ще и вдигам, ще я пратя да звъни на сина си и толкова.

# 37
  • Варна
Аха, и на мен ми стана забавно как е набрала.

# 38
  • out of space
Оф, бе! Омъжена е от 30 години, а тормозът е от 20. Толкова ли е трудно да се сметне?!
Чак пък друг мъж, син от предишния и какви ли не тъпни

# 39
Скрит текст:
Ааа, АбсурТ, не се правИ и ти! Преди година ми извади стари постове в една тема. Joy
Темата стана много интересна.
В тази връзка, какво все се възмущавате, че се "рови в профили"? Постовете и форумът са публични, нормално е в един момент някой да ти извади писанията. И на мен се е случвало, но не ме притеснява. Нормално е и преди десет години да имаш едно мнение по даден въпрос, а днес да мислиш по друг начин. Опитът и годините те променят, започваш да приемаш някои неща по-различно и това е съвсем нормално.
Но да напиша преди десет години - мъжът ми ме бие и тормози, а днес - мъжът ми винаги е бил прекрасен съпруг, не говори добре за мен, нали? А ако ви харесва да ви лъжат, няма лошо.

Ама тя там е написала само, че от 2 години има тормоз, за бой не прочетох.

Пак е изкипял чайникът и нещо и тогава, че е обобщила, но не вадя чак такива заключения за 20 годишен бой и тормоз, де.

Това не касаеше авторката, а го дадох като пример. Хем си помислих, че някой може да го свърже с потребителката и нейното оплакване, и пак го написах. Joy
Цитирах само един пост от 2018-та, но през 2009 год. е написала, че тормозът е бил 20 години. Освен ако по погрешка е добавила една нула отзад. Въпросът е, че мъжът й е "страхотен човек, баща и съпруг", а свекървата е някакъв шок и ужас. Не, че не е ужасна, но потребителката не е обективна спрямо мъжа си и удобно премълчава неща, които го поставят в негативна светлина. А явно и той не е стока, същинска майчунка.

# 40
Тормизих се две години някъде, сега всичко ми минава през ушите. На мъжа  ми също. Оцеляхме Simple Smile
30 години да търпиш е хм.... гадна работа, неизяснена. Но наистина е вярно, че сами позволяваме да ни се случва.
Таис, благодаря Simple Smile Гледам да се разсейвам тук и да не мисля много, много Simple Smile

# 41
Ама  си е жива свекърва, се разбра от предишна тема.

# 42
  • София
Цитат
Може да е искала да каже, че смуче мъжа ѝ 30 години, а на нея това може да ѝ е друг мъж и това да е заварено за нея положение, когато са се събрали.
Ако не си юрист, адвокат или ПР/говорител - жалко, много те бива да доизкусуряваш какво е искала да каже. Да, но писаното е налице

# 43
  • при късмета
Аз за разлика от други изказвам предположение. Не заключение, разликата е основна. Авторката не е уточнила, така, че всяка теория е с еднакви възможности за реална

# 44
Сега ще ме карате да отида да си разровя профила Joy
Ще отида да пусна няколко интелектуални поста, да се понапудря Grin
Знае ли човек Joy
Аз съм го правила.
Не с интелектуалните постове де Wink
Аз пък се зачудих, някои писа, че е от 2005 тук, и аз съм така, ама май не съм писала много. Е, имам и големи периоди на отсъствие и неписане де.
За снахата - нещо намирисва тази история, а потребители, гледащи турски сериали, не обичам да чета.
*И на мен ми стана смешно как се чуди - да я души ли свеката, да я дави ли ... много цветисто го беше описала.

Общи условия

Активация на акаунт