С какво ви дразнят свекървите - тема 108

• 39 142
  • 795
  •   1
Отговори
# 285
Случвало ми се е, едва ли е нужно да се натъпче детето като наденица в дрехите, за да се угоди на роднина Simple Smile
Ще се посърди малко и ще мине

# 286
Вие сте в чужбина, а тя в България, така ли?
Изпращате й ги обратно и тя да сменя!

Те златни ще излезнат 😂

И аз познавам една жена, за щастие още не е свекърва, с нейния манталитет (и този който втъплява на децата си) надали ще стане 😕 тя винаги взима малки дрешки за децата, после все пита защо не и носят дрешките и кати кажеш че са малки се сърди. И тя не обича да дава пари за нищо. Прост пример детето и се разболя в Петък след обед а детския лекар е до 11.30 тогава, до Понеделник го остави така за да не даде 4Е за сироп за кашлица, дежурен детски в нашия град няма. Големите и са на 13 и 11 въпреки че са момиче и момче гледа да си износват дрехите 😯 и двамата имат по 1 яке и едни дънки и по няколко тениски... Направо си мислех че е единственната откачена

# 287
Свекървата не пита ли колко е голямо детето в сантиметри? Не на колко години е. Така не може да прецени. На бабите казвам в сантиметри и съответно няма издънки.
Колкото до износването на дрехи и аз имам разнополови деца и всичко, което може да се носи от сина ми след дъщеря ми, се носи. Лошото е, че повечето дрехи са строго полово разграничени и не стават да се носят от дете от другия пол. Иначе кънки, колела гледам да са по-универсални.   

# 288
Много обичам някой да ми прави сметка на парите.
В много случаи и аз не купувам лекарства. Знам си детето и знам кога е спешно и кога ще мине без. Да чукна на дърво, до сега не съм сгрешила.
Дрехи купувам при нужда. Дъщеря ми има в момента три блузи с дълъг ръкав. Ходи на училище с униформа, у нас стои по къс ръкав. Много често значи извън училище и къщи я виждат с една и съща блуза и кой знае какво говорят и за мен. На всичкото отгоре има точно една рокля, защото не ги обича, но на рожденни дни иска да е като другите момичета. Там пък са все едни и същи деца и родители.

# 289
  • София
Не можахте ли да ѝ благодарите без да казвате, че са малки? Аз така правя. И ги раздавам или изхвърлям.

# 290
Да, ММ предложи да не и казваме, че са малки, обаче тя нали иска да ги види върху детето Rolling Eyes

# 291
И на нас изпращат понякога самоинициативно и после питат за тях, не става да си премълча. Първородният се роди 54см, те му изпратиха ватирани гащеризончета 56см, пътуваха месец до нас. Ама и да бяха по мярка, тук беше лято, така че все тая. Майка ми пък сега за девойката беше пратила 6!! комплекта боди, ританки, шапка и някои бяха с жилетка, други с гащеризон. Еднакъв размер всичките, предимно розови. А децата са породени и имам предостатъчно дрехи да преизползвам така или иначе. Да са живи и здрави де, стараят се все пак хората, имат желание.

# 292
Нека, няма лошо. Щом имат желание да купуват. Но аз винаги питам - номер, нужда и т.н
Ще се сърди и ще и мине на свекито, къде да иде. Някой друг фасон и хайде готово.
Ами трябвало е да попита какво да купи. Сега навярно и е криво, че внучето няма да ги носи, но е детско да се сърди на вас.

# 293
Всъщност и с номер пак са спорни нещата 😁 Бях поръчала едно комплектче от Лидъл преди да идем, с размер конкретен. Свекървата купила по-големия размер и се разсърди, като ѝ казах, че няма да ни свърши работа (зимна дреха за престоя ни там специално). Затова по принцип си поръчвам от сайт и евентуално те плащат, когато получат поръчката - така всички са доволни.

# 294
Вместо да се зарадва колко бързо расте Simple Smile
А може д е забравила колко често се сменя гардероба на малко дете, защото расте. Дрехите така или иначе не са во веки веков, ами за няколко месеца максимум.

# 295
Да, разбирам я, обаче мен ме подразни подозрителния тон, с който зададе 100 пъти същите въпроси и накрая поиска и доказателство, защото сякаш не ни повярва. И когато казах, че няма как да ги облече без да са изпрани, тя се нацупи.

П.п. И етикетите с цената е оставила, за да видим колко точно се охарчила Grinning

# 296
Какво я мислиш тогава Joy
Я й прати една блузка с размер, и настоявайте да я облече пред вас

# 297
П.п. И етикетите с цената е оставила, за да видим колко точно се охарчила Grinning
И ние имахме подобна случка, плюс това дрехите декларирани със сериозна стойност. А аз изрично помолих да се пише, че е подарък и за 50-100лв, защото вносните мита са доста високи.

# 298
А да снимаш една дрешка на детето, която му става, до една от нейните - че да види разликата?

# 299
  • Fort Worth, TX
И ние имахме подобна случка, плюс това дрехите декларирани със сериозна стойност. А аз изрично помолих да се пише, че е подарък и за 50-100лв, защото вносните мита са доста високи.
Извинявай, ама ти къде живееш, че ти пращат дрехи?

Общи условия

Активация на акаунт