С какво ви дразнят свекървите - тема 108

• 39 053
  • 795
  •   1
Отговори
# 615
Прави са съфорумките, които твърдят, че отношението към майката, може да се разглежда и като отношение към съпругата впооследствие.
Хайде сега, това са две отделни личности. Предполага се, че отношението на мъжа зависи И от тяхното към него.

Така е. Аз имах предвид по- фундаментален пример. Когато синът е бил увреден от майка си като малък и оттам насетне има негативно отношение към жените. Или омаловажаващо, или подценяващо , или направо незачитащо.
И моят личен пример е точно такъв, защото аз много се фуках, че той не зачита мнението на майка си , а дори я унижава, но не отчитах, че това е подход към женския пол. Разбрах го по трудния начин. Тя, бившата свека, го беше малтретирала като малък, и оттам той си е изградил отношение към целия женски род. Когато аз си блъсках главата защо ме подценява и тръгнах по психолози, така поне ми обясниха нещата. Но аз така и не намразих свеката, имаше си жената кусури, но си запазихме с нея добрия тон до смъртта и. Много след развода ни. Помагах им, защото имаха нужда от мен. А бившия си го мразя и досега. Дали тя го е увредила... може. Сигурно. Но той съсипваше мен.

# 616
  • при късмета
Ето, че всичко опира до това, че за някоя черта на човек си затваряме очите или към момента не я осъзнаваме или пренебрегваме. В случая на Таис бившия ѝ мъж си е бил един и същи, тя не е отчела факта. Това имах предвид, че хората не се променят, а обичайно при лош избор, повечето хора прехвърлят вината другиму, за да не признаят собствената си грешка.
Същия този мъж, ако завърти главата на някоя, ще се разиграе същата сцена. Ако следващата има акъл да го разкара и тя, добре за нея. Ако го търпи е добре за него, но в него промяна няма да има и по-важното никога не е имало.
Таис, не е лично, онагледявам предишните ми твърдения с поста ти

# 617
Ма ко, аз затова дадох примера.
Този мой бивш не се промени.
Такъв беше и с любовницата си, такъв е и понастоящем с майката на другото му дете.
Ама когато се "вземахме" , нямаше бг мамма, аз в онзи момент бях избрала алфамъжкаря, изобщо не прецених ролята на свеката, дори не съм се и замисляла да го изследвам родово.

# 618
  • при късмета
Абе не може ли да се съберете 2-3 жени да го изтиганите този, че да му наместите чакрите

# 619
Абе не може ли да се съберете 2-3 жени да го изтиганите този, че да му наместите чакрите
Joy

Друга си му сърба попарата. Дори и съчувтвам.На сегашния ми първото впечатление беше противоположното отношение / уважително/ , към майка му.
Ми така ми се е стекъл живота , ко да направя. Затова и направих коментар, че отношението, макар и различно, към двете жени- майка и жена, трябва да имат някакъв общ корен , и той да е на база уважение.
Наистина се чудя в тази тема  как може прекрасни съпрузи да имат отвратителни майки.
За мен нещата са някак свързани. Ако е ненавиждал майка си и е изградил свой модел, нека той да е позитивен към жена му и антагонистичен към майка му. Ама как става това съчетание, още се питам.

# 620
  • MI
Аз само като чуя "алфа мъжкар" и ми се накъдря косата. Не ми е особено добра асоциацията. Simple Smile Не търпя слабоволеви хора и от двата пола, но "мъжкари", които гледат все да се налагат щото виждаш ли били алфа, още по-малко търпя.

# 621
  • при късмета
Аз с това съм съгласна, но му казвам държанието към двете. Защото отношението, продължавам да смятам, че трябва да е изключително различно

# 622
  • София
Ами двете са различни личности, би трябвало отношението да е различно. В крайна сметка, не може цял живот мама да дава наклон. Все в един момент трябва да пораснеш.

# 623
Ами двете са различни личности, би трябвало отношението да е различно. В крайна сметка, не може цял живот мама да дава наклон. Все в един момент трябва да пораснеш.
Така е, аз явно дадох ненадежден пример.
В моите очи неговото израстване беше възхитително. То друго излезе.
Нелия, така е, но минало  - заминало.
Мечтаех си за такъв , ей го , имах го. Пу- пу, че оцелях.

# 624
  • MI
Таис, не го казвам само за твоя случай, ти очевидно много отдавна си си направила изводите. Просто често във форума чета като положителна черта че бил алфа мъжкар, мъжкар и подобни и се чудя защо се радват на такова нещо. Разбирам мъжкар да значеше че си държи винаги на думата, уважава семейството и приятелите си, работлив е, честен, достоен човек и т.н., но определено не е това влагания смисъл обикновено.

# 625
За мен Алфата е егоцентрик, самовлюбен, самонадеян, търсещ доказателства, че е номер едно в стадото. С всички средства. Обикновено непочтени. Бие се до смърт заради егото си, заради самоодобрение. Лошото е, че и аз съм доста самоопределяща се личност и точно такъв тип не ми е трябвал, но целенасочено го търсех. Та да ме тури у ред.Joy
Свеката била в дъното, ама кой да ти мисли тогава. Пък и наблюдавам и тук, във форума, с какво задоволство се споделя, че нечий мъж сложил "мамаси" на място. Ами не винаги е от лоялност към съпругата. Поне в моя случай.

# 626
  • при късмета
Таис, майка му ако го е малтретирала, неговата нагласа е напълно обяснима. Жертвите на насилие или стават по-ниски от тревата и търпят тормоза от всички за всичко или точно обратното, стават насилници на свой ред, когато малко се усетят, че могат над някого да имат надмощие. Пак казвам, не го оправдавам, но разбирам механизма по който се е получило

# 627
Така е, да се чуди човек отде им иде удовлетворението - на, сложил майка си на място, щото много ме обича и държи на мен.
Simple Smile

# 628
  • София
Така е, да се чуди човек отде им иде удовлетворението - на, сложил майка си на място, щото много ме обича и държи на мен. Simple Smile
Е, не може ли да допуснете, че майката е прекалила и има причина да я насолят?
Много обичам отношението - каквато ще да е, но ми е майка

# 629
Таис, майка му ако го е малтретирала, неговата нагласа е напълно обяснима. Жертвите на насилие или стават по-ниски от тревата и търпят тормоза от всички за всичко или точно обратното, стават насилници на свой ред, когато малко се усетят, че могат над някого да имат надмощие. Пак казвам, не го оправдавам, но разбирам механизма по който се е получило
И аз го разбрах, но ми отне години.
Аз съм расла в добро семейство, с взаимопомощ / и досега сме така/ и дори през ум не ми е минавало, че мога да имам проблеми в брака си . Най- лошото е, че той си го знаеше и ми го е казвал. Че когато майките се рибирали от работа, децата тичали да ги гушкат , а моят се е криел , защото все виновен и наказан е бил за нещо. От нея- майка му. Още от 5 годишен му е пречупила психиката и уважението към жените, защото му е отнела най- важното- обичта към майката. Ае, обясниха ми го психолози. Четох книги. Ми уж осъзнал, разчитах , че с обич и топлота ще го приобщя. Не стана. Гадно е, че има такива майки, защото после снахите си патят. И майките , и те. И децата и т.н.
Не  етова точно темата, но споделих за отношението, както при мен се получи. То си беше модел . Не че със свека имахме нещо общо.Нито като визия, нито като манталитет.

Общи условия

Активация на акаунт