С какво ви дразнят свекървите - тема 108

• 38 968
  • 795
  •   1
Отговори
# 735
  • при късмета
Няма снаха, която да иска да се меси в тези отношения. Напротив, повечето се опитват да стоят на страна, а мъжете им са тези, които зорлем ги бутат там.
Най-често си говорим, че свекървата не иска да пусне синчето и да разбере, че вече не му е приоритет № 1. А това е най-естественото нещо на света. И десет снахи да смени сина, то свекървата като не иска да го проумее, все снахата ще е виновна.

# 736
О, не, драга, далеч не става въпрос за това. Насила никой не може да бъде харесван - нито свекърва, нито обаче и снаха, та няма защо последната да се напъва да заема мястото на мама. Говорим си за семейни отношения, родители - деца, в които снахата решава, че й се полага да се намесва Simple Smile
За мен са глупости.  От къде на къде ще взимам нечие място ? Това е различна любов, няма нищо общо. И това да искаш да си номер едно не ми харесва. Дразни ме, когато хората не могат да разграничават нещата. И пак не разбирам защо е нужно примерно да обичам родата. Ами уважавам  и до там. Обич се печели или не, не е нужно да се прави драма.

# 737
Няма снаха, която да иска да се меси в тези отношения. Напротив, повечето се опитват да стоят на страна, а мъжете им са тези, които зорлем ги бутат там.
Най-често си говорим, че свекървата не иска да пусне синчето и да разбере, че вече не му е приоритет № 1. А това е най-естественото нещо на света. И десет снахи да смени сина, то свекървата като не иска да го проумее, все снахата ще е виновна.

Уж съм ти свикнала, пък пък ме разсмиваш. Каканижеш си глупостите като партиен секретар.

# 738
Всичко това се случва, когато мъжът не е мъж, ами недорасляк. Война за вниманието и любовта му?!? Как не.

# 739
Да, Хепи. Изприщвам се . Голяма работа ще да е тоя мъж, как пък да не тръгна война да водя.

# 740
Всичко това се случва, когато мъжът не е мъж, ами недорасляк. Война за вниманието и любовта му?!? Как не.
Така е Хепи,но на кривата ракета,все космосът ѝ пречи,и много криви ракети(снахи) предпочитат да сочат обвинително с пръст,вместо да потърсят проблема в себе си/в съпрузите си.

Синът ми го уча,че семейството е като къща,която се гради бавно и планирано.Не може първо от покрива да се почне,трябва първо основите ..За тях пък е нужен изкоп..Въобще..Време,време и пак време.За всяко нещо е нужно време.
И когато "свие гнездо",да не бърза с нищо(особено с пиленцата:))..
Да поживее с "гълъбицата",да си изкопаят първо основите,да видят,бива ли ги в изкопните дейности или не..Пък после да вдигат стените..
Ако стигнат и до покрив,тогава вече са семейство,времето прекарано в градежа на общото им гнездо,ги сплотява в такова.А по време на строеж "всякая бывает"...Я мокри греди,я криви пирони,я изтрещяла свекърва..
"Проверка във времето" както казва:)
Така,че ако някоя гургулица,реши,че въздухът ѝ пречи да си реди тухлите,ми просто не е готова за семейство,да си взема куклите и парцалите и да си доизживява детството..  

# 741
  • при късмета
И аз нито бих водила война, нито бих се напъвала да вземам мястото на майка му.
А и време много не бих давала, ако съм надживяла фазата "с гаджето каквото излезе" и вече сме с планове за семейство.
Какво?, нали си наясно, че ако само те двамата отговарят за строежа, все ще се справят с кривите пирони. Ако обаче свекървата го играе технически или ОТК и непрекъснато дава съвети и наставления, то не космоса пречи на снахата и с основание.
Мъжете обичайно са тези, които не са си изживяли детството и по-трудно слагат граници м/у до сегашното им семейство и това, което уж трябва да градят с жена си. И ако е налице свекърва, която уж много се радва на семейството му, но отказва да го пусне да излезе от нейното семейство и иска на всяка цена абсолютно нищо да не се променя, става страшно. Свекървите трябва да разберат, че ако не са на легло, на сина ще му трябва много повече време и отговорност към жена му, отколкото към майка му.

# 742
И аз нито бих водила война, нито бих се напъвала да вземам мястото на майка му.
А и време много не бих давала, ако съм надживяла фазата "с гаджето каквото излезе" и вече сме с планове за семейство.
Какво?, нали си наясно, че ако само те двамата отговарят за строежа, все ще се справят с кривите пирони. Ако обаче свекървата го играе технически или ОТК и непрекъснато дава съвети и наставления, то не космоса пречи на снахата и с основание.
Мъжете обичайно са тези, които не са си изживяли детството и по-трудно слагат граници м/у до сегашното им семейство и това, което уж трябва да градят с жена си. И ако е налице свекърва, която уж много се радва на семейството му, но отказва да го пусне да излезе от нейното семейство и иска на всяка цена абсолютно нищо да не се променя, става страшно. Свекървите трябва да разберат, че ако не са на легло, на сина ще му трябва много повече време и отговорност към жена му, отколкото към майка му.

Да,бе разбрах,вече,че крива ли си е ракетата,космосът,пардон,свекървата,винаги ще пречи.

# 743
  • при късмета
Твоето гнездо, свекървата ли го строи?

# 744
  • София

Не, ма ко, всеки строи собственото си гнездо, ама ти така и не вдяна, че никой не може да ти попречи да го построиш, ако го искаш.
А, уж се изживяваш като инат, с когото не можели да се преборят.
Как не ти писна да обясняваш колко пречи свекървата, вместо да разбереш най- сетне, че ти си избираш мъжа.
Ако ти можеш да му заповядваш какво да прави, то и свекървата ще може, и още куп други хора.
Ако ти не можеш, защото си избрала зрял човек със собствено виждане за гнезда, гургулици и деца, то свекървата няма как да се намеси, ама и ти няма да можеш да командваш.

Това е проблема на болшинството снахи- иска го тоя мъж, ама на външен вид само, а после да го превъзпита.
И то, така- да не слуша никой друг, освен жена си и да се води само по нея.
Е, няма как да стане- всеки човек, дори и мъж да е, има характер- или е самостоятелен във взимането на решения, или кой накъдето му свирне, натам потегля.

# 745
  • София
Скрит текст:

Не, ма ко, всеки строи собственото си гнездо, ама ти така и не вдяна, че
никой не може да ти попречи да го построиш, ако го искаш.
Скрит текст:
А, уж се изживяваш като инат, с когото не можели да се преборят.
Как не ти писна да обясняваш колко пречи свекървата, вместо да разбереш най- сетне, че ти си избираш мъжа.
Ако ти можеш да му заповядваш какво да прави, то и свекървата ще може, и още куп други хора.
Ако ти не можеш, защото си избрала зрял човек със собствено виждане за гнезда, гургулици и деца, то свекървата няма как да се намеси, ама и ти няма да можеш да командваш.

Това е проблема на болшинството снахи- иска го тоя мъж, ама на външен вид само, а после да го превъзпита.
И то, така- да не слуша никой друг, освен жена си и да се води само по нея.
Е, няма как да стане- всеки човек, дори и мъж да е, има характер- или е самостоятелен във взимането на решения, или кой накъдето му свирне, натам потегля.
Оо, може може. Ама нямаш нито опита, нито капацитета да го разбереш. Никога не казвай никога.

# 746
  • София

Не, ма ко, всеки строи собственото си гнездо, ама ти така и не вдяна, че[/spoiler] никой не може да ти попречи да го построиш, ако го искаш.

Оо, може може. Ама нямаш нито опита, нито капацитета да го разбереш. Никога не казвай никога.

Хи,хи! Пак стигнахме до кривата ракета и Космоса!  Mr. Green
Смешно ми е малко, че след 40 години брак се намира снаха, изживяваща се като вечна жертва на свекърва си, която да ми обясни, че нямам капацитет да разбера, как може да има мъже, на които майките им да не се бъркат в строежа на дома им.
И не, не не съм казала "никога", а "никой"- разликата е от небето до земята.

# 747
  • София
Не съм казала, че няма " мъже, на които майките им да не се бъркат в строежа на дома им" - такива има, но има и обратния вариант. Маминка прави всичко възможно да разтури гнездото на сина си без значения от снахата. Познавам /за съжаление/ и такива особи /добре, че не са ми в приятелския кръг/. Хвалят се и се гордеят как изгонили поредната снаха, с постоянство и подли селски номера, а на момичетата просто им писва и спират да се занимават със синчето. Синът понякога е няма как физически да ограничи телефонни обаждания от мама към жена си или посещения в работата й или на детската площадка и т.п. случки. Освен да се премести в друг град и тотално да зареже родителя, друго решение няма, но пък трудно се взима такова решение и тъпо "мама" да си го проси с простотия.

# 748
  • при късмета
Ти си тази, която заради назиданията ти нищо не си разбрала, Абсурт. Доказваш го с всеки пост. Никога не съм била на мнение, различно от това, че от мъжа зависи дали майка му ще се бърка или не. И против командването съм била винаги, смятам, че не трябва единия или другия да се налага, а да се решава всичко заедно. Но чисто от свекървата зависи дали ще изкоментира нещо, стигнало до нея, макар и в общ разговор, дали ще критикува и дали ще заяви как е най-добре според нея.
Иначе да, ако искаш да построиш собствено гнездо, никой не може да ти попречи. Но ако искаш това гнездо да е общо с някого, той също го иска, но пък майка му държи да каже как точно да го правите уж двамата, за това говоря.
На мен мъж, който слуша когото и да е, дори мен, не ми трябва. Пък ти си мисли, че всички искат такъв. Наистина нямаш капацитет да разбереш елементарни неща, забила си в измислените нрави, наложени от твоето време и отказваш да разбереш, че са отживелица. Просто спри да ги приписваш на хората, че се излагаш, а ти си се води по тях, никой не може да те спре да преценяваш неправилно

# 749
  • София
Не съм казала, че няма " мъже, на които майките им да не се бъркат в строежа на дома им" - такива има, но има и обратния вариант. Маминка прави всичко възможно да разтури гнездото на сина си без значения от снахата. Познавам /за съжаление/ и такива особи /добре, че не са ми в приятелския кръг/. Хвалят се и се гордеят как изгонили поредната снаха, с постоянство и подли селски номера, а на момичетата просто им писва и спират да се занимават със синчето. Синът понякога е няма как физически да ограничи телефонни обаждания от мама към жена си или посещения в работата й или на детската площадка и т.п. случки. Освен да се премести в друг град и тотално да зареже родителя, друго решение няма, но пък трудно се взима такова решение и тъпо "мама" да си го проси с простотия.

Пак ще кажа, за кой ли път- ТИ си избираш мъжа.
Ако го правиш с идеята да го превъзпиташ така, че да те слуша, лошо си си направила сметката.
Той като се поддаде на твоята дресировка, значи ще се поддава и на дресировката на мама.
И не е вярно, че не може да сложи граница- ако иска и смята за нужно, я слага всеки човек, а другият е наясно, кога е наистина граница.........

Ролята на жертва е най- лесната, явно, но и най- жалката, според мен.
На някои им харесва- тяхно право.

Общи условия

Активация на акаунт