Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 540
 • Мнения: 12
Благодаря за съветите, записали сме час и при д-р Бъчваров и пеи д-р Кацаров, ще видим какво ще кажат. Успех на всички!

# 541
 • Мнения: 16
Не знам дали точно тук е мястото, което трябва да пиша... Забременявам безпроблемно два пъти, но и двете бременности нямат успешен край. Първият път беше мисед(6 г.с.)..вторият спонтанен аборт(8 г.с.). Направихме спермограма и резултата ме озадачи...  Ще опитам да добавя снимка.. според вас възможно ли е забременяване с такива реЗултати?

# 542
 • Мнения: 2 700
Не мога да кажа, че съм голям разбирач по генетичната част, но доколкото знам генетичният материал се намира в главичката на спврматпзоида, а според спермограмата има много сперматозоиди с главични дефекти. Май SDI тест (или нещо подобно) се пускаше в такъв случай. А може и да не е от това. Аз по-скоро бих си изследвала тромбофилия и ТСХ. Другият вариант е просто кофти късмет и да пробвате до успешна бременност, но аз не бих продължавала опити без да потърся причина. Също така бих посетила репродуктивен специалист и бих се обърнала към него с тези въпроси.
Успех и съжалявам за загубите, дано тази година е по-добра.

# 543
 • Мнения: 16
Потърсихме специалист и точно той назначи за мъжа ми спермограма и за мен тромбофилия и разни други. За момента само от спермограмата имаме резултат и се зачудих дали да се доверим на тези % . Четох доста.. и с такива резултати трудно настъпва бременност,а при нас имаше бременност след първият месец опити.

# 544
 • Мнения: 1 336
На моя мъж последно му излезе 0.5% нормална морфология в едната клиника и 2% в другата. Всичките анормални бяха с главични дефекти. Направихме инсеминация, при която мисля, че се получи, но приключи веднага. На следващия месец направихме втора, след която съм вече в 12 г.с. И първото ни дете стана с инсеминация, но тогава морфологията беше добра. Мъжът ми си има и друг проблем, който налага такава процедура.
Правихме ДНК тест за хромозомни анималии на бебето за всеки случай и не бяха засечени такива. Някой знае ли дали главичните дефекти могат да доведат до проблеми с бебето, ако случайно некачествен  сперматозоид е оплодил яйцеклетката?

# 545
 • Мнения: 367
Здравейте момичета. Преди малко открих темата и ми се прииска и аз да се запиша.
След месеци неуспехи с ММ решихме да проверим нещата. Бяхме при Бъчваров и в Св. София и двамата лекари казаха че само ИКСИ може да ни помогне заради много лоша СГ. Бъчваров предписа доста лекарства, които ММ пи месеци наред и не помогнаха въобще. Тогава попитахме за вени които ни съмняваха, но никой не обърна внимание, а и ние не бяхме много запознати. Направихме ИКСИ, което за съжаление завърши със загуба в 28гс. през ноември.
Декември бяхме на преглед в Надежда и на второ мнение при Къцаров, като и двамата казаха че ММ е директно за махане на варикоцелето и че е като пример за него от учебник. Предишните лекари не бяха правили доплер и толкова подробни прегледи. И двамата бяха позитивни че това е главният проблем, защото проблеми при мен не бяха открити преди ИКСИ процедурата. Направихме операцията през декември и вече минаха 15 дни.

Заради загубеното време и непълният преглед, не бих препоръчала Бъчваров.

Исках и да питам дали някоя от вас е забременяла успешно след премахване на варикоцеле и колко време ви отне?
Мерси предварително!

# 546
 • София
 • Мнения: 51
Здравей JessitoBG. И при нас след година и половина опити се отзовахме при репродуктивен специалист и се оказа проблем в спермограмата. Морфологията по Крюгер беше 2%,  по-ниска подвижност и концентрация. Бъчваров откри варикоцеле най-висока степен, но категорично убеди ММ,че не трябва операция, защото можело и по-зле да стане, а операцията нямала да възобнови материала. Отзовахме се при Кацаров, той веднага назначи операцаия за премахване на варикоцелето. Това беше края на август 2019. Средата на ноември видях първия положителен тест след почти 2г опити. Уви всичко приключи на 23ти декември със спиране на сърдечната дейност, но тук вече се откри проблем при мен - тромбофилия.
Кацаров казва,че до 6 месеца след операция нещата се подобряват значително и тогава препоръчва и контролна спермограма. Ние я направихме 2 месеца и половина след операцията - морфологията беше 3%, подвижността беше в нормите, концентрацията също в нормите.
Успех!

# 547
 • Мнения: 367
Благодаря за отговора! Обнадеждихте ме!
Надявам се скоро пак да видите двете чертички и този път да свършат с живо и здраво бебче (или две)!

# 548
 • Мнения: 233
Здравейте, и ние сме с проблем при ММ. Кацаров го оперира на 11ти септември, правихме контролна спермограма на 3тия месец и количеството се е вдигнало тройно, подвижността много е паднала и малко морфологията, но сме доста доволни като краен резултат преди да са минали 6те месеца за които настоява Кацаров.
Ние опитваме от една година без никакъв резултат до сега - при мен няма проблеми, но нямам и никакви бременности до сега.
Надяваме се до лятото да се случат нещата. Успех и на вас !

Между другото за Бъчваров аз добра дума не съм чула.

За Кацаров имаше и негативни мнения, но според мен наистина си разбира от работата. Доста хора е върнал , защото нямат варикоцеле или защото не са за операция , напук на всички , които казват, че кара на конвеир. И при нас варикоцелето беше по учебник и не сме и търсили други мнения.

# 549
 • Мнения: 15
Не знам дали точно тук е мястото, което трябва да пиша... Забременявам безпроблемно два пъти, но и двете бременности нямат успешен край. Първият път беше мисед(6 г.с.)..вторият спонтанен аборт(8 г.с.). Направихме спермограма и резултата ме озадачи...  Ще опитам да добавя снимка.. според вас възможно ли е забременяване с такива реЗултати?
Здравей, мисля, че няма да имаш проблем със забременяването (както се и вижда) що се отнася до спермограмата. Ние имаме сходни резултати и ни обясниха, че това е леко отклонение, защото все пак нормата е 4% и това, че се описани главичви дефекти не означава, че генетичния материал не е ок.

# 550
 • Мнения: 13
Здравейте, момичета! Какво ви е мнението за д-р Джаудат Макки? Някой ходил ли е при него?

# 551
 • Мнения: 367
Мъжът ми се оперира от варикоцеле при него през декември. Направи ни обстоен преглед преди да предложи операцията и ни обясни нещата подробно. След него отидохме за още мнения, но избрахме той да я направи и всичко мина добре. Беше с нас през цялото време преди операцията и после ходихме на преглед и всичко изглежда добре. Много съм доволна от отношението и куража който ни вдъхна. Според него скоро ще ни се получи бебето, а пък аз нямам търпение да отида и да му благодаря и за това.

# 552
 • Мнения: 459
Здравейте,
След 2 спермограми, през 2017 бяхме насочени към ин витро (icsi), заради ниска концентрация и нарушена морфология.  Това се случи в Англия.  Изследване не сме виждали, защото такива е практиката.
Опитът беше успешен и имаме дете. В момента сме в България и решихме контролно да пуснем една спермограма, за да сме наясно какво всъщност се случва. И... о, изненада! Според тукашните лекари, шансът за нормално зачеване е 80%, има нарушение в морфологията, но не голяма. 11 при реф. 14, всичко останало е като по учебник.
И сега се чудя - до колко е възможно да се променят подобни показатели?! Не е имало медикаменти, лека промяна в начина на хранене и нищо друго.

# 553
 • София
 • Мнения: 3 006
При мъжете всяко нещо дава отражение - начин на живот, начин на хранене, работа, стрес, почивка, сън, спорт. Възможна е промяна, както и вариране.

# 554
 • Мнения: 747
Пумпалче, референтни стойности 14 не ми звучи реалистично. Къде е правена спермограмата?

Общи условия

Активация на акаунт