Плюсове и минуси на кварталите в София - 5

• 47 639
  • 768
  •   1
Отговори
# 300
Благодаря, arh_b!

# 301
Каква прекрасна новина най-накрая!

"Наредбата ще задължи всички софиянци, които са поставили външните тела на климатиците си по фасадите на сградите, да ги премахнат"
.

https://www.actualno.com/society/nova-naredba-sofijanci-shte-sa- … -news_749571.html

# 302
  • София
Уффф дано
И дано всичко антени, простори, климатици, саксии и опасни навеси се премахнат... Като в Индийска провинция сме вече с тези сергии по терасите.... За разноцветното саниране пък да не говорим...  CryCry

# 303
  • София
Каква прекрасна новина най-накрая!

"Наредбата ще задължи всички софиянци, които са поставили външните тела на климатиците си по фасадите на сградите, да ги премахнат"
.

https://www.actualno.com/society/nova-naredba-sofijanci-shte-sa- … -news_749571.html
На 31 април ... на всички институции в центъра са им отвън по фасадите и няма как да се махнат от там.
 Или пък ще играят доброто и лошото ченге- лошият главен архитект ще кара живеещите в центъра да махат климатиците (проектонаредбата е само за там) а доброто ченге Фандъкова ще отмени решението на лошия главен архитект.

# 304
И аз не мисля, че ще стане това.
Къде ще стоят климатиците в административните сгради, които нямат тераси?
Вероятно ще ги махнат и ще работим, пържейки се през лятото?
Силно се съмнявам.

# 305
Другаде четох, че няма да се махат, а ще се изготвят проекти и всички ще трябва да се подредят в линия съгласно проектите. Срокът щял да бъде три години. В това има повече логика, ама не знам какво ще стане с подредбата, ако някой няма климатик. Ще му сложат празна камуфлажна кутия?

# 306
Не е нужно да се махат, а просто да се приведат в симетричен вид по фасадата зад някакви кутии. Блоковете на Артекс имат такива.

Говорим за държавните институции, където се предполага, че има климатици на всеки етаж. Жилищните сгради - да си ги прибират, където искат, лично на мен ми е все тая къде.

Последна редакция: чт, 16 май 2019, 17:16 от hurricane

# 307
Ако нямаш тераса, къде ще си го денеш?

# 308
По принцип винаги си е било, че за промяна на фасадата на сграда да се изисква разрешение и да е съгласувано. Само че всички институции са си затваряли очите за климатиците, разбираемо е.

# 309
# 310
Да, по фасадите да няма климатици, да се преместят към вътрешната фасада.
А ако, хипотетично, моят апартамент гледа само към предната фасада, а апартаментът на съседа - към задната фасада, к`во пра`им - вземаме къртач и дупчим стените на съседа, опваме 7-8-9-10 м. тръбен канал (със съответния наклон) през неговите стаи и излизаме успешно отзад.
Направих си труда да хвърля бърз поглед към няколко примера от района около Графа - няколко вече ремонтирани огромни сгради - паметници на културата (кооперацията с колоните на Гарибалди, КТБ) не отговаряли на някои от новите изисквания - я цвят, я растер на прозорците, я има външни щори или нещо подобно). Указанията за всяка от тях са да направят отново ремонт, но да не си мислят, че ще минат тънко - напомня им се, че за новия ремонт трябва да се направи проект, който да се съгласува с Националния институт на паметниците на културата. Май липсват само имената на фирмите, дето ще свършат тази работа.

П.С. Тази наредба била изработена след "проучване" на чуждестранния опит. Чудя се кои длъжности, по колко човека и за колко време са "проучвали", вероятно на място, чуждестранния опит. Колко ли е струвало на данъкоплатците това "проучване"?

# 311
Въпросът е дали терасата ми се води фасада Grinning
А като гледам всички климатици по сградите на президентството и по министерските съвети, мед ми капе на сърцето Grinning

# 312
Дон, балкон или покривна тераса?
В картинките, които аз гледах за района на графа, навсякъде е посочено, че външната фасада е до кота корниз, над кота корниз не важат новите правила.

# 313
Ситуацията става като с колите - няма къде да паркираме - затова в калта.Просто е -  като няма място за климатик, няма да се слага климатик...

# 314
Как да не се върнеш на въглищата? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт