Пролетта дойде с пъстри цветове--още мъничко остана, мое МАЙско дете!

• 31 953
  • 720
  •   1
Отговори
# 360
И мен много ме боли кръста днес, дори болката слиза и по левия крак и го усещам почти изтръпнал. Утре ще питам нормално ли е и как се облекчава...

# 361
  • София
Изчакайте 9месец и тогава вършейте, че като нищо ще направите щуротия.
Може но шпа за облекчаване на болките да взимате, ако не са невралгични ще облекчи.

# 362
  • Лондон
Аз съм почти 38ма седмица,нямам кой знае какви оплаквания ( чукам на дърво),но да си призная леекичко започва да ме лови шубето за секциото.Сама го избрах (тук става мн трудно,но се преборих),но ММ ме наплаши преди няколко дни,че след това няколко седмици няма да мога да се грижа адекватно за малкия,да го водя на ясла и тн.Кажете мамите,минали вече по този път,колко време ви отне да влезете обратно в ритъм?Благодаря

# 363
Стойката за вана ни е била много удобна. Не си представям без стойка, може би зависи и от височинта. Ние сме високи и на стол би ни било много ниско. Препоръчвам вана със стойка, но без тази вградена подложка. Не знам дали има такива. Нашата беше с такова нещо вътре и  не е много удобно и удачно.

# 364
Mary90, 4 нощи бях в болницата. Там каквото почивах, почивах и после вкъщи се започва. 10 дни общо мога да кажа за себе си, че ми беше най-трудния период. Вървях по-бавно. Не можеш да вдигаш тежко. Но при всеки си е и индивидуално.
Аз днес имам зор - болки, контракции, непрестанно въртене на бебето, чак ме задушава. Мразя всички, целият свят, без изключения. Е, едно изключение - малкото ми 3-годишно мишле. Направо се разплаках преди малко. Цял ден тормоз,а остава доста време до раждането - 5 седмици още.
И аз се оплаках. Явно зорът е всеобщ.

# 365
  • Лондон
На Данито майка му,мерси за отговора.Тук след секцио се стои 1 или 2 нощи,и от това се притеснявам,че хич няма да съм се възстановила ,след като се прибера.Все такива мрачни мисли.Абе каквото стане,това

# 366
Мари, не е цвете . Но пък не беше и Светата Инквизиция. Има момичета , които също трудно се възстановят и от вагинално. Не го мисли. Да ,зор е няколко дни. Но на 3 ден си носих детето. Е, не мога да вдигам 10кг. Малко по малко и у дома започнах всичко сама да си върша.
На Данито майка му - явно всичко имаме такива дни. Не смея обаче да съм крива, защото имам чувството че ще ми бият поредния шут с ирония. Сълзи нямам. Пък и да ревна няма смисъл.
 Аз да ви кажа върнах лентата назад и установих, че всяка седмица след 01.03 ми се случва гадост. Вече ме е страх , когато идва следващата.
Господ да има милост поне да родя леко. И все пак ме крепи надежда, че ще го излюпя това златно яйце и а дано всичко мине нормално.
Мисля си, че ще се отърва. Само здраве да е, не искам друго.
Кой знае и аз как ще глътна бастуна преди секциото, ама айде.

# 367
  • София
Мери, първите дни след операцията ставах трудно. Набирах се като глист от леглото и за да вървя се подпирах На болничното креватче на детето( тук са на колелаца и така ти го носят и им го връщаш). Но На 5-я ден вкъщи вече бях супер. Даже видях нещо на земята и се наведох рязко, та бързо си спомних, че имам операция 😬
Не съм имала помощ вкъщи, майка ми само ми сготви( нали трябва силна храна за кърмачката 😂😂), а ММ нямаше отпуска по бащинство. Сама си я гледах без проблем( то си беше и мишка 3 кила). На 15-я ден си я изведждах. Живеем на 2 етаж без асансьор. Пробвах да свалям рама, кош, бебе и после обратно. Но На втория път реших, че по-добре да мъкна всичко.
Дано това малко те успокоява. Е верно е ти ще имаш баткото, за когото да се грижиш, но мисля, че само с гушкането му ще имаш проблем
А за възстановяването след секцио и аз някъде гледах “до 6 седмици”. И викам на моя “чу ли? 6 седмици ще ми слугуваш”. А той” казаха ДО” 😂😂

# 368
Ей, внимавайте с тежката домакинска работа, особено миенето на прозорците- това го има в рецептите как да предизвикаш раждане. Ако не ви се ражда в 8мия месец - стискаш очи и игнорираш докато не влезеш в 37-38 гс. И мен ме тормозеха психически неизмитите прозорци последните 2 месеца, ама бременността ми беше по-важна. Сега в 38гс с какъв кеф си ги мия Stuck Out Tongue Winking Eye хем ми става чисто, хем работя за разкритие

# 369
И аз съм ограничила домакинската работа, стана за 10мин и веднага трябва да легна. И не мога да стислам имам чувството, че постоянно ми се пишка. Имам и нещо като секрети,течно и безцветно, чувството е като испускане. 😅 Пусках ди изследвания урина,секрети всичко е чисто. Единствено ставам за храна,тоалетна и баня. Като постоя малко права усещам нещо като доскомфорт, сеедно бебо бута главата надолу. Друг има ли с подобни усещания?

# 370
И аз избягвам дом. работа уж - само прахосмукачка и прах бърша 😁 И по 10000 крачки на ден и пръхтя...
Пфуу още малко ни остава, момичета
Да се оплача, с тоя нисък хемоглобин съм на 100 вида хапчета за желязо...
И постоянно ме рита в ребрата, при вас как е 🙄

# 371
Аз тази нощ за първи път я усетих да ми се дупи в ребрата Joy не ме рита, а някак се поврътва и я усетих точно под ребрата. Явно е пораснала, досега не съм я усещала толкова високо...

# 372
  • София
Тежи ми че ужасно, склонна съм само да мрънкам. Сутрин едвам сядам в колата, не мога да се свия, въздуха ми спира. То и бебето върви голямо.
Най-тегаво ми е сутрин като закуся, губя сила в раменете, ръцете ми изтръпват, не мога да си я обясня тази шантава реакция.
Утре съм на преглед и се надявам да се е обърнало.

# 373
И аз съм ограничила домакинската работа, стана за 10мин и веднага трябва да легна. И не мога да стислам имам чувството, че постоянно ми се пишка. Имам и нещо като секрети,течно и безцветно, чувството е като испускане. 😅 Пусках ди изследвания урина,секрети всичко е чисто. Единствено ставам за храна,тоалетна и баня. Като постоя малко права усещам нещо като доскомфорт, сеедно бебо бута главата надолу. Друг има ли с подобни усещания?

Все едно описа мен, абсолютно същото усещам. И доктора потвърди, че е точно от главичката на бебето, слязло е леко надолу в таза. Каза да не стоя много много права, а да лежа повече време.

# 374
Момичета, по-весело Simple Smile почти на финала сме. Това си е за радост, предвид притесненията и усложненията, малко остава!

При мен от събота ми се смъкна малко корема и сега дишам много по добре! Много се изненадах, предния път не си спомням да се е случило. Няма го това задъхване и запъхтяване постоянно.

С храната и при мен малко сложно, особено след закуска и аз съм като парцал. А съм гладна, ако я пропусна. Все си мисля дали не е диабет, но доктора каза, че резултатите са добри.

Общи условия

Активация на акаунт