Пролетта дойде с пъстри цветове--още мъничко остана, мое МАЙско дете!

• 31 190
  • 720
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
И аз съм почти готова с всичко, остана да купим ваничка с стойка и сме готови. И едно основно почистване. Преди болницата ще преваря и шишетата и помпата. Забравих да питам вас боля ли ви прегледа за разкритие, леле аз едвам го истърпях направо ужас. От два месеца не водя и полов живот тъй като ми е некомфортно и болезнено, не знам при вас дали е така.

G.kehaiova, два пъти ми правиха преглед за разкритие в последните 2 седмици и не бих казала, че болеше. Определено е неприятно, но гледах да дишам по-дълбоко и нямах кой знае какъв дискомфорт. Не знам дали е от значение, но първият път нямах разкритие (37+ г.с.), а втория имах 2-2,5 см (38+ г.с.). Явно е индивидуално, понеже прочетох коментарите на много момичета, които се оплакаха, че също едвам са го изтърпели. Neutral Face

# 631
  • София
На мен ми беше много гадно...

# 632
А от коя седмица почват да гледат за разкритие и задължително ли е при всички?

# 633
  • София
Предния път като бях бременна ме гледаха за първи път, когато отидох в болницата да раждам.

# 634
  • Лондон
Хм,с това гледане за разкритие ме учудвате.Това нещо не ускорява ли процеса на раждането,т.е. ако не си тръгнала да раждаш една такава проверка няма ли как да "отключи " раждането?
Тук не правят проверки за разкритие изобщо не правят,до момента в който не постъпиш в болница раждайки.
Миналото раждане ( естествено) ми сложиха епидурална упойка,родих бебето,плацентата не се изроди след това,остана в мен,сложиха ми спинална и я махнаха ръчно в операционната.Спомням си ,че със спиналната не можех да си мърдам краката,а с епидуралната ги мърдах,но просто нямах усещане за болка.
Чета,че коментирате естественото раждане и секциото.Аз мисля,че всяка жена трябва да има право на избор.Честно да ви кажа,ако бях в Бг,сигурно пак избрала естественото.Тук ме притеснава факта,че мн често на жени с болезнени контракции и силни болки,бива отказано да бъдат приети и им се казва да се върнат пак след 2/3/5 часа или докато контракциите не станат на 5 мин.Повечето ми познати и приятелки са имали подобни преживявания,а аз не искам това за себе си.
Кофтито за мен при секциото е,че до колкото разбрах изписват следващия ден и периода на възстановяване е по-дълъг.Но лесно няма:stuck_out_tongue_winking_eye:

# 635
Честита дъщеричка DianaG, да ви е жива и здрава и бързо възстановяване на теб ! Simple Smile

# 636
Честито на всички мами! Да сте здрави и щастливи с рожбите си, Бог да ви благослови и вас, и семействата ви! Малко ви завиждам, че вече зорът при вас е минал. Аз нещо се сдухвам тия дни, обземат ме е едни страхове, мисля много за раждането, нещо и съня ми не е много ок... Притеснения, нерви, май ми беше по-добре като работех, нямах време да мисля толкова много Laughing
От 2 дни се каня да правя списък за пазаруване... познайте до къде съм - до никъде! Това дете, живот и здраве, ще се появи и аз нямам нищичко още. Но сме решили с ММ тоя дълъг уикенд с почивни дни да обикаляме и да пазаруваме здраво. И пак ми едно такова предварително да пазарувам... пък не искам после да се купува набързо всичко, не знам и как ще съм... ужас просто.

Между другото на мен до сега (35г.с.) не са ми правили преглед за разкритие. Но не пречи скоро да поискат... А някак се надявам да мина между капките като ще съм секцио, освен, ако не е супер наложително.

# 637
  • Където морето целува небето...
С баткото ми направиха преглед чак в родилна зала, не са ме гледали преди това. Мисля, че преди определени седмици не е много препоръчително, чувала съм, че може да се прокърви след това. Моя близка преносваше и лекарката ѝ я проверяваше всеки ден за да започне уж процеса.

# 638
Мисля, че проверяват за разкритие, ако има индикации само. Иначе не бъркат рутинно там. Прегледът беше ужасен. Confounded С доктора се гонихме на магарето. Аз цирикам и се извинявам, че цирикам, той ми се извинява, че ме боли. Просто цирк. JoyМен ме заболя много и не е защото не водя полов живот. Аз съм го изоставила само от 2 седмици. Просто доктора ми обясни, че влагалището е чувствително в този период. Каза, че така се ражда по естествен път, но аз нямало да го разбера заради секциото. В смисъл действително в родилна зала започват тия проверки. Но понеже аз имах оплаквания, че имам болки и бебето ме натиска по шийката, за това се наложи да ме провери. Чела съм в разни медицински сайтове, че ако се прави правилно, не е опасно. Проверяват и дали шийката е мека. Това пак е признак. Все пак и да си обикаляш с 1 см разкритие в 34 седмица пак не е хубаво. Добре е да се провери щом има някакви оплаквания и индикации.

# 639
Да така е, и мен за това ме провериха, но съм секцио. Отдавна зарязах интимния живот заради болки. Пък си мислех ако от тази болка се оплаквам, за раждането какво да кажем.

# 640
  • София
Отвратителна ми е тази проверка. Първите пъти юе гонеше по магареро докторката. После ме накара да сменя позата. Краката ми са на масата директно, не на възглавноците и така се ядваше. Проверките, чак когато нажлижи термина като дата. По рано не. Сега съм 36седмица,още нямам проверка.

# 641
Ами аз имам разкритие от седмия в началото. И болки и екстри. Вече не се впечатлявам.
Хубавото е, че изтеглихме операцията. Моля се да си дочакам датата. Даже да ви кажа не ми пука особено за болката. Интересува ме само да излезем цели и здрави от родилното! Другото ще го пусна покрай ушите и хич нямам намерение да го мисля.

# 642
Интересува ме само да излезем цели и здрави от родилното!
Това ми е най-големия страх. Само се моля детенцето ми да е здраво... много ме измориха 9-те месеца бременност...

# 643
Това ѝ е най-гадното на бременността. Няма значение добре ли минава или зле. Просто е едно голямо чакане и притеснение. Докато не го видя, няма да се успокоя. (макар че знам, че тогава други паники ще ме налегнат). Абе, майка да си е едно притеснение за цял живот.
Амурчето нещо се изгуби. Не беше ли и тя за вторник? Дано всичко е наред.

# 644
Ами аз имам разкритие от седмия в началото. И болки и екстри. Вече не се впечатлявам.
Хубавото е, че изтеглихме операцията. Моля се да си дочакам датата. Даже да ви кажа не ми пука особено за болката. Интересува ме само да излезем цели и здрави от родилното! Другото ще го пусна покрай ушите и хич нямам намерение да го мисля.
Лолита а ти реши ли къде ще раждаш? При д-р Иванов ли ще си?

Общи условия

Активация на акаунт